Last news in Fakti

20 Октомври, 2019 12:01 1 280 12

Гумени куршуми срещу протестиращите в Барселона

  • барселона-
  • каталуния-
  • протест-
  • испания-
  • гумени куршуми

Нови протести в Каталуния

Гумени куршуми срещу протестиращите в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гумени куршуми и димни гранати бяха използвани на протеста в Барселона в събота. Около 6000 души се събраха по призив на каталунската радикална левица на "протест срещу полицейските репресии", предаде AFP.

В петък над 180 души бяха ранени при сблъсъците. Демонстрантите скандираха "Вън окупационните сили" срещу полицейския кордон. За да избегнат повторение на насилието, десетки участници в съботния протест бяха образували човешка верига между полицаите и мирното шествие. Въпреки техните усилия групи от екстремисти подпалиха барикади по булевард „Лас Рамблас”, преди да бъдат разпръснати с гумени куршуми и димни гранати от полицията.

През деня радикални елементи бяха блокирали магистралата към Франция. Демонстрации имаше също в Сан Себастиен и в Мадрид, където избухнаха сблъсъци с полицията и бяха ранени 26 души, предаде Би Ти Ви.

По-малко от месец преди парламентарните избори на 10 ноември, размириците в Каталуния подлагат на натиск социалистическото правителство на Педро Санчес, който вчера изпрати своя вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка в Барселона. Десните испански партии отново призоваха Санчес да вземе драстични мерки за възстановяване на реда в Каталуния. Партията "Сиудаданос" свика демонстрация днес в Барселона и поиска оставката на каталунския президент Ким Тора, като го нарече "заплаха за обществото".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    18 2 Отговор
    Къде са сега защитниците на демокрацията и свободата от САЩ и ЕС? Защо не организират веднага една международна коалиция и да започват с бомбардиовките над Мадрид. Нали така действаха в бивша Югославия.

    Коментиран от #6

  • 2 Анти милиционер

    14 1 Отговор
    Къде е ротшилдовото ООН? Къде са проститурките на Сорос?

    Коментиран от #4, #5

  • 3 ЗЕВС

    10 0 Отговор
    "Демокрация означава да пребиеш народа чрез народа в името на народа ".
    Оскар Уайлд
  • 4 шутка сороска

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Ние пишем само под теми за Русия!
  • 5 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Къде са путиноидите и каскетоидите, дет все предлагаха тук, китайците да били стреляли срещу протестиращите в Хонконг на месо, а каскет ? А тук сте седнали за гумени куршуми да ревете, двуличници долни !
  • 6 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "12345":

    А къде са защитниците на тоталитаризма и на азиятските комунистически ценности ?? За що не протестират сега, срещу бездействито на властите и не гт призовават, да се разправят с платените протестанти, също както едно време се разправиха, китайските военни с протестиращите студенти от площад Тянанмън в Пекин ?? Къде са, питам аз и отговор от тукашната каскетня не искам ?!

    Коментиран от #8

  • 7 до Borislav Popov мълнията

    2 3 Отговор
    Ти научи ли си по физика да питам първо? Я, кажи кой разби ядрото на атома? Па за тоталитаризма не питай! да не вземе да ни налази развития китайски комунизъм,че тогава нема да седиш пред компа по цял ден ,ами ще има и ленински съботник и пекинска неделя! Умната, не знаеш какво си пожелаваш!
  • 8 веселяк

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    На батко азиЯтския неграмотен ядрен физик!
  • 9 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АНТИРОЯЛИСТИ , БИЙТЕ СЕ С АКЪЛ !!!!! БУРКАНИ С КИСЕЛИНА ВЪРХУ ВАШИТЕ- СТРЕЛЯЩИ СРЕЩУ ВАС ДЕЦА !!!!! НАПАЛМ ВЪРХУ "БРОНИРАНИТЕ ИМ АВТОМОБИЛИ / ФОРМЕЛАТА В ИНТЕРНЕТ / !!! СНАЙПЕРИСТИ ЗА ГОВНАТА ОТ РОЯЛИСТКИЯ ВЪРХОВЕН МАДРИДСКИ "СЪД" И ЗА ДЕЦАТА ИМ И РОДНИНИТЕ ИМ !!! СМЪРТ ЗА "КРАЛЯ "И НАСЛЕДНИЦИ - СМЪРТ НА КАТОЛИЧЕСКАТА ГАДОСТ -ИЗМЪЧВАЛА И ДРУГИТЕ ЕТНОСИ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ - И НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ КАТО БАСКИТЕ -БИЙТЕ СЕ И УБИВАЙТЕ И ЗНАЙТЕ -РОЯЛИСТИТЕ СА МАЛКО И ДНЕС НЕ МОГАТ ДА ИМ ПОМАГАТ ШВАБИ И АНГЛЕТА И ФРАНСЕТА -КАТО НА ФРАНКО !!!!
  • 10 редник

    2 1 Отговор
    Куршумите били от демократичен каучук и либерален барут ! Злите езици обаче казват , че били китайски ментета ! Всеки сам си преценява !
  • 11 Nyakoj

    1 1 Отговор
    Колко демократично?
    А наш'та полиция все са хокани заради това си им действие.
    "Аплодисменти" за западната "демокрация", така "хуманно" ги молят да се прибират по домовете си, "най-хуманно" ги пращат по тъмниците, "най-хуманно" бият протестиращи по площадите, "пример" за демокрация са те, браво на тях.

    Коментиран от #12

  • 12 republicano

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Nyakoj":

    Замерват полицаите с камъни, бутилки и съдове с киселина. Нормално е да ги бият. Ако на теб ти застрашават живота какво ще направиш?
Новини по държави: