Last news in Fakti

17 Ноември, 2019 08:28 1 704 5

Още смърт в Боливия

  • боливия-
  • ево моралес-
  • янине анес

Жертвите от началото на кризата в края на октомври стават най-малко 23

Още смърт в Боливия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Четирима души са били убити вчера при протестите в Боливия, с което жертвите от началото на кризата в края на октомври стават най-малко 23, съобщи Междуамериканската комисия по правата на човека (CIDH), цитирана от Франс прес.

От петък насам са убити девет души и ранени най-малко 122-ма, посочи в акаунта си в Туитър комисията, която е орган на Организацията на американските държави (ОАД).

Наред с това комисията изрази тревога от указа на временната президентка на страната Янине Анес, който позволява на армията да участва в опазването на реда, освобождавайки я от наказателна отговорност.

Подалият оставка на 10 ноември президент Ево Моралес разкритикува в Туитър указа, който според него "осигурява картбланш и безнаказаност да се избива народа".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай хой

    16 4 Отговор
    И грейна там американската демокрация. Очаква ги светло бъдеще като ирак и либия, без комунизъм и диктатори. Само диктатура от режима във вашингтон.
  • 3 El chochone

    8 10 Отговор
    Мадуро може да избива във Венецуела, но в Боливия това не може, а?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ ТЪП И ХУМАНЕН ИНДИАНЕЦ !!! ВЛАСТ СРЕЩУ ЦРУ СЕ ДЪРЖИ И ПАЗИ , КОГАТО ВАРИШ ЖИВИ МАЙКИТЕ НА АНТИНАРОДНИТЕ ГАДОВЕ - ПРОДАЖНИ И ОТСТРЕЛВАШ ДЕЦАТА НА ПРОДАЛИТЕ СЕ НА ЦРУ- УЖ СЪНАРОДНИЦИ !!! ПРОДАЛИТЕ НАРОДА СИ- ЗА ЛАКОМСТВА "ПОД НОЖА" - И НИКАКВИ РЕЛИГИИ-И НИКАКВА МИЛОСТ И НАЙ МНОГО ТРИМА ЩАТЛЬОВЦИ В ДЪРЖАВАТА !?!?!?