28 Ноември, 2019 14:25 1 068 1

Увеличава се броят на жертвите в Албания

  • албания-
  • жертви-
  • земетресение-
  • трус-
  • загинали

Над 40 са вече жертвите на земетресението

Увеличава се броят на жертвите в Албания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

41 станаха жертвите на опустошителното земетресение, разтърсило Албания, предаде албанското издание Gazeta Express.

Трус с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер разлюля балканската страна и срути сгради в градове по адриатическото крайбрежие. Стотици жители бяха ранени, повече от които с леки наранявания.

Министерството на външните работи на Република България ще отпусне спешна хуманитарна финансова помощ от 200 000 лева на Република Албания за преодоляване на щетите от опустошителното земетресение. Средствата са в рамките на бюджета, определен за помощ за развитие. БЧК също се включи в инициативата за подпомагане на Албания.

Най-много са загиналите в северния град Туман и в пристанищния и туристически град Дуръс. Спасителните операции в Туман са прекратени, тъй като се смята, че няма повече хора под руините на паднали сгради, докато издирвателните операции в Дуръс продължиха. Властите предупреждават хората да не се връщат в сгради, които може да са повредени, докато не бъде потвърдена тяхната безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: