29 Ноември, 2019 20:22 1 404 3

Хиляди са останали без дом в Албания

  • албания-
  • дом-
  • земетресение-
  • трус-
  • жертви-
  • хиляди

Земетресението уби най-малко 49 души

Хиляди са останали без дом в Албания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Албанският премиер Еди Рама на днешното правителствено заседание направи равносметка за броя на сградите, които са унищожени от катастрофалното земетресение, в което живота си загубиха 49 души, а 750 са ранени, съобщава в. "Слободен печат".

Рама заяви, че освен в Дуръс и Туман, щети по домовете има и в Тирана. Според първоначалната равносметка в Тирана 3480 души са без покрив над главите си. В Дуръс на различни места са настанени 1260 жители, от които 625 - в хотели, а 360 - в спортни зали. Другите са или при свои близки и приятели, или в палатки.

В Туман около 500 души са настанени в палатки, но започна тяхното транспортиране в хотели в Шенгин. Днес палатките в Туман и Лач ще бъдат вдигнати и жителите ще бъдат настанени в хотели, каза Рама. Той посочи, че в Дуръс са повредени 701 сгради, а 12 са напълно унищожени, 176 обекта са изравнени със земята, предаде Нова телевизия. Говорейки за пристигналата до момента помощ, Рама каза, че са събрани 5 милиона евро и 1,5 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Строител.

    6 0 Отговор
    Рекламата за новите блокове в Манастирски ливади дето тече постоянно е за лапни шарани недай си боже да стане земетресение всички блокове ще паднат строено супер некачествено и с големи икономии отделно строителите са пълни некадърници там и без пари да ми спадът апартамент няма да отида да живея .
  • 2 ССРсерсема

    3 2 Отговор
    какво да ме боли за албанците, дето дори не са нация? У нас ЧСИ взеха къщите и нивите на повече хора, ама на никой не му дреме!
  • 3 Геро

    0 0 Отговор
    Бойко и Меркел да си ги вземат у тях. Ама не ги взимат, а ние обикновените им търпим безчинствата.
Новини по държави: