Last news in Fakti

5 Декември, 2019 08:45 1 314 13

Джими Картър отново е здрав

  • джими картър

Бившият президент на САЩ беше изписан от болница, където бе приет през уикенда заради инфекция на уринарния тракт

Джими Картър отново е здрав - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Джими Картър бе изписан от болница, където бе приет през уикенда заради инфекция на уринарния тракт, предаде Франс прес, като се позова на фондацията, която носи неговото име.

Центърът Картър съобщи, че 95-годишният бивш президент гори от нетърпение да се прибере при съпругата си, 92-годишната Розалин Картър, в дома им в Плейнс, в югоизточния щат Джорджия, за да продължи да си почива и да се възстановява.

Той бе хоспитализиран броени дни след като бе изписан от болница на 27 ноември след лечение заради мозъчен кръвоизлив. Тогава Картър се подложи на операция за намаляване на вътречерепното налягане, което било повишено заради кръвоизлив, причинен от скорошни падания.

Картър е рекордьор по дълголетие сред президентите на САЩ в историята. Демократът заема поста между 1977 и 1981 г., като при опита си за преизбиране през 1980 г. е победен от републиканеца Роналд Рейгън.

През 2002 г. бившият президент на САЩ получава Нобеловата награда за мир за своите усилия за мирно решение на международните конфликти, за насърчаване на демокрацията и човешките права и за социална и икономическа справедливост.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анатолий

    2 1 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿
  • 4 Кур за

    6 1 Отговор
    Ингилизите
  • 5 Дедо Грую

    3 4 Отговор
    Скоро и тоя че оди при рогатия си господар, да се прикадяват с котешки ф_шкии.
  • 6 Boxer 3.0

    3 4 Отговор
    Картър е най-свестният, не застрелян, президент на САЩ!
    По негово време е насърчавал слънчевата електро енергия. Белият дом е имал слънчеви панели на покрива...
    Това не се е харесало на големият бизнес и му спретват операция "Орлов нокът". След което си поставят говорителя Ронълд Рейгън и нещата тръгват по старому, та чак до ден днешен...

    Коментиран от #12

  • 7 По негово време

    3 1 Отговор
    една американска бомба не е хвърлена.
  • 8 До боксера

    5 2 Отговор
    Те Рейгън много си го почитат обаче не разбират че тогава наистина големият бизнес е взел управлението в ръцете си и средната им класа тръгва надолу
  • 9 Манчо

    4 2 Отговор
    Жив и здрав, ама не за дълго.
    Сенатор МакКейн го вика и него. Там ще се съберат всичките смрадове, барабар с Горбачов. Ще пият горещ Новичок и ще похапват обеднен уран гарниран с демократични бомбардировки и въглеродни емисии. Ще ги обслужват черни, натопорчени чалми под бодрото ръководство на Гретето Туненберг и други Джендъри-атлантици.
    Поздрави
    Манчо- Пророка
    от рокгрупа "Адски Казани"
  • 10 ****

    3 1 Отговор
    Джими Картър отново е здрав,но с единия крак е поел пътя към ловните полета.
  • 11 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    ТОЙ е ЗНАЧИМ и велик президент!!!Ерата на МИРНОТО СЪВМЕСТНО!!!!СЪЩЕСТВУВАНЕ!!!!Ерата на истинското могъщество и РАЗУМНОСТ на САЩ....Ерата на Демокрацията в света.
  • 12 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Boxer 3.0":

    баш си е така...още веднъж добри думи за ПРЕЗИДЕНТА>....пази го ,боже...
  • 13 Бате Борко

    1 0 Отговор
    Джеймс Ърл Картър е най-дълго живелият президент в историята на САЩ. Времето му почти приключва. Дано като си замине отиде там където трябва.
    При Буш-старши, който е у КАЗАНЯ