Last news in Fakti

10 Декември, 2019 12:06 5 854 28

Защо Зеленски не спомена нищо за Крим?

  • украйна-
  • крим-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • екатерина алтабаева

Путин не иска и да чуе споменаването на думата "Крим"

Защо Зеленски не спомена нищо за Крим? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вчера в Париж се проведе историческа първа среща между новия украински президент Володимир Зеленски и сякаш вечния президент на Руската федерация Владимир Путин. Основна тема на разговорите на „Нормандската четворка“ (заедно с Франция и Германия) бе конфликтът в Донбас.

Членът на Съвета на федерацията от Севастопол Екатерина Алтабаева заяви, че въпросът за принадлежността на Крим въобще не е бил повдигнат на срещата, предаде „Известия“. По думите ѝ това е така заради „очевидното и окончателно“ решение на кримския въпрос.

Преговорите бяха сложни и бяха предприети малки стъпки, които показват леко затопляне на отношенията между Русия и Украйна, разкри пред РИА Новости Алтабаева. Позицията на Кремъл е, че Крим е част от Руската федерация. Останалите страни обаче не са повдигнали въпроса, за да не „внесат раздор“ в подобрените отношения между Киев и Москва.

Володимир Зеленски беше разкритикуван у дома преди заминаването си за Париж заради пасивната си позиция. В Източна Украйна продължават сраженията между подкрепяните от Москва сепаратисти и украинските сили. Кримският полуостров бе незаконно анексиран през 2014 година, заради което западните страни наложиха икономически санкции на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    58 5 Отговор
    Е за какъв смисъл има да се повдига въпрос и да се отваря тема изобщо за руски територии? Когато си винават пред РФ за собствените си грешни решения както са украинците си трайкаш!!!
  • 2 Бесен Язовец

    100 9 Отговор
    Кой ти каза, че Крим е бил незаконно анексиран? На Полуостров Крим се проведе Референдум по всички правила, а Косово беше незаконно отделено със сила от Сърбия!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Артек

    72 9 Отговор
    Как "незаконно" анексиран?! Беше проведен Референдум в Автономна Република Крим и по волята на народа влезе в състава на Руската Федерация! Не забравяйте, че на референдума ИМАШЕ МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ и нарушинията са били в допустимите. Затова и ЗАКОННО се пристъпи към присъединяването

    Коментиран от #9

  • 4 Добре

    8 63 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    А вие руснаците защо не направихте референдум в Чечня и Абхазия за да чуете какво казват хората а ги нападнахте вероломно!

    Коментиран от #7, #15, #19, #21, #28

  • 5 Бесен Язовец

    41 5 Отговор
    Скоро укрите ще плащат данък на РФ и за картичките където разпространяват с изгледи към Крим! Това е положението друго няма!!!
  • 6 Батиста

    44 5 Отговор
    И единия Владимир и другия Владимир , само дето го произнасят на "украинския македонски"??
    Пък и как да повдигне въпроса за Крим горкия като много добре знае че полуострова не принадлежи на Украйна , тъй както и тия две републики.
    Територията на тия две републики винаги е била в състава на Русия и това че Хрушчов/също украинец/ по свое усмотрение я прехвърля на Украйна , не значи че руснаците ще се откажат от нея .
  • 7 КОНТРАТА

    41 5 Отговор

    До коментар #4 от "Добре":

    Чечения е република със собствен президент и правителство! Южна Осетия и Абхазия са автономии, къв ти проблема?
  • 8 Барчо

    32 6 Отговор
    Сега вече някои хора трябва да са разбрали, че между фейковете и насочващите общественото мнение в дадена насока и фактологията разликата е голяма. При положение, че Крим е незаконно окупиран от Русия, задължително щеше тази тема да е на първо място. Само че в съответствие с международните закони АВТОНОМНА република Крим в границите на Украйна направи законен референдум и се отцепи законно от Украйна като самостоятелна държава и веднага пожела да бъде приета в границите на Руската Федерация. Това е истината. Всеки може да провери в Уикипедията или как стои подобен въпрос при международното право. При тези действия не е гръмнала нито една пушка и не е имали и нито една жертва. Това е и причината гоуемите гяволи от гоуемите държави да не повдигнат въпроса, защото ще станат смешни и президента Путин ще и се изсмее в очите. Що се отнася до Логанск и Донбас, срещата е била само дотолкова, колкото да се потвърдят Минските договорки и нищо повече. С една дума тази среща си е ялова и безсмислена. Укрите ще продължават да убиват мирни граждани, които не желаят да са под управлението на корумпирано, фашизирано бандеровско управление!!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кирил

    4 17 Отговор
    Защото Крим ще е след разпада на русия заедно с Кубан.
  • 12 Ю Кортес

    7 23 Отговор
    Крим не е бил руски до 18-ти век,всякакви техни претенции са смешни.

    Коментиран от #16, #27

  • 13 Бай хой

    23 2 Отговор
    Путин говори на руски. Макрон говори на френски. Меркел говори на немски. На какъв език говори Зеленски и почему? Може би точно затова. Доколкото си спомням и при потрошенко беше същото.
  • 14 кой беше

    15 2 Отговор
    тоя зеленски, бе, пишете, че несъм го чувал? Да не е едно, дето говори само на руски, пък путин му отговаря на немски?
  • 15 Ъхъ

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Добре":

    Нещо такова ,като в Каталуния. Пучдемон избяга , и се чудеше къде да се скрие от толкова много демокрация.
  • 16 Само питам

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ю Кортес":

    А ако немците бяха спечелили ВСВ какъв щеше да е ?
  • 17 Барчо

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "Йннн":

    И какъв е Бандера???? Може да погледаш малко нагледен материал в уикепедията за неговата политика на "чиста нация", начин на управление и т.н. ЕСеСовците не са могли да стигнат неговите зверства и особено на неговите последователи по простата причина, че е бил в пандиза. Нооооо, зверствата направени от негово и за негово име остават. И като пиша зверства, то те наистина са такива. Изкормванията на бременни жени пред роднините след многократно изнасилване са нещо като добрутро. Избити и изгорени са цели села без оцелели. Та последователите му не са нищо повече или по-малко от него. Чудя се защо изобщо ти отговарям, ма то е и заради други като теб.

    Коментиран от #25

  • 18 ПЕНКО

    17 3 Отговор
    АРТИСТИТЕ СА НАЙ-ХУМАНИСТИТЕ !!! ПРАВ Е ...КРИМ Е РУСКИ ОТВОЮВАН ОТ ТУРЦИТЕ, НО МАЛОУМНЯКА ХРУШЧОВ ИМ ГО ПРИПИСВА- БЕЗМИСЛЕНО- НО КАТО ПЪРВИ- ИЛИ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА КПСС !!! НО ИСТИНСКИТЕ УКРАИНЦИ ЗНАЯТ ,ЧЕ ПЪТЯ ИМ Е ЗАЕДНО С РУСНАЦИТЕ !!!! ДРУГИТЕ СА ШЛЯХТИЧИ ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛ- ДЕСЕН СЕКТОР -БАНДЕРОВЦИ -КУПЕНО ПРОДАДЕНИ НА ЦРУ !!!!!!!!!!!!!!! Е НЕМА ДА СТАНЕ ???
  • 19 Лъжата

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Добре":

    Щото се учат от краварчетата, които не направиха референдум ни в Иран, ни в Косово, ни в Сирия, ни в Афганистан... да продължавам ли с местата без рефендуми?
  • 20 Kcaniba

    9 3 Отговор
    Как защо, защото Лондон не споменава нищо за Америка да речем... Референдкиа си е референдум
  • 21 Тъпан

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Добре":

    нерде Чечня, нерде Абхазия...изобщо колко си имал по география?
  • 22 Игор Додон

    11 2 Отговор
    Какво да каже? Ответния въпрос ще е как се е стигнало дотам. Как? Когато в Киев не ги беше грижа за териториите си, а само за поредната корьпционна сделка
  • 23 Иван

    9 2 Отговор
    Сякаш вечния канцлер Ангела Меркел.
  • 24 Иван

    9 2 Отговор
    Эащо сатанинския боклук от ЕС не споменава нищо эа Флорида?
  • 25 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    НЕ заради тях,ТЕ са като него!!!Заради НАС,ХОРАТА ГО КАЖИ!!!И заради факти.
  • 26 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    А кааакво да спомене бе абдалко???КАКВО????
  • 27 124

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ю Кортес":

    А отгога е станал украински. И кой им го даде. Или е имало украино_турска война?
  • 28 Баси

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Добре":

    Понякога недоумявам, как е възможно да изразяваш мнение, без въобще да си се запознал с материята. И Чечня и Абхазия проведоха референдум съответно за независимост или оставане в състава на държавата. За Чечня референдума се проведе на 23.03.2003-та, а Абхазия през 2014 г.
Новини по държави: