Last news in Fakti

11 Декември, 2019 14:20 1 516 5

Обискираха дома на Ево Моралес

  • ево моралес-
  • дом-
  • президент-
  • обиск-
  • боливия

Президентът подаде оставка през месец ноември

Обискираха дома на Ево Моралес - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Направен е обиск в дома на сваления президент Ево Моралес . Той е бил част от разследването за тероризъм и противодържавна дейност. Това съобщиха боливийски следователи, цитирани от Нова телевизия.

Моралес подаде оставка през ноември след близо 14 години власт след твърденията, че е фалшифицирал националните избори. Оттогава лидерът на левите ветерани е в Мексико, където получи убежище. Настоящият президент Янине Анес обвини предшественика си и още няколко души в разпалването на жестоки сблъсъци след изборите в Боливия в продължение на повече от месец, заради които десетки загинаха.

Прокурор Руди Теразас заяви, че обискът в дома на Моралес в богат квартал в административната столица Ла Пас, е извършен според изискванията на закона. Компютрите, намерени в имота, ще бъдат прегледани за доказателства за „престъпленията на тероризъм и действия против държавата“, добави Теразас.

В Туитър бившият държавен глава заяви, че прокурорите са злоупотребили с властта си. Правителството на Анес твърди, че Моралес е предизвикал силен недостиг на храна и гориво, като инструктирал последователите си да блокират пътища, водещи към големи градове, след заминаването му за Мексико.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    9 0 Отговор
    Този мъж е най мъдрия индианец в историята на 21 век . Имаше смелост , кураж и достойнство . Той не хвърли народа си в гражданска война . Сега с него и постиженията му постъпват така , както задкулисието на България постъпи с Тодор Живков . Но щом има в играта глупави духовно и материално - еничари европейци , тоест самонарекли се американци ще намерят в къщата това , което ще представят на света в своите медии , несметни богатства . Англоезичниците ще загубят тази битка . Те са обречени от самото си създаване . Те са част от плана . Трябва да ги има за да има и силно духовно хора . Всичко е една игра .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хорхе

    1 0 Отговор
    Алчните американски корпорации финансираха премахването от властта на един изключително всеотдаен човек, обичащ безкористно и безпределно своята родина, своите корени. Днес продължава конспирацията и практиката на САЩ да опетнят репутацията на "враговете" си, е в ход. Латинска Америка отново се събуди във време, когато могъщата страна от север губи терен по света, налагайки санкции след санкции, търсейки на всяка цена да се сдобие със стратегически ресурси.