7 Юли, 2012 13:16 1 757 0

Тежка катастрофа в Украйна взе 14 живота

  • украйна-
  • катастофа-
  • автобус-
  • чернигов
Тежка катастрофа в Украйна взе 14 живота - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тежка автобусна катастрофа в Украйна отне живота на 14 руски туристи. 22-ма са ранени при инцидента на украинска магистрала, причинен от грешка на водача. За момента се сочи, че шофьорът загубил контрол над автобуса, който навлязъл в насрещното платно, преобърнал се и се спрял в канавката.

Катастрофата станала близо до град Чернигов, северна Украйна, в 5.30 часа местно време, съобщава RT. В автобуса се возили 45 руски православни поклонници, които пътували за манастира Почаевская Лавра.
Трима от пилигримите са с опасност за живота, допълва РИА Новости.

20 от ранените ще бъдат закарани по спешност в болница в Москва. Руското министерство на извънредните ситуации вече прати два самолета за Украйна, подготвя се и психологическа помощ за преживелите зверската катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: