20 Декември, 2019 11:33 1 918 1

САЩ забраниха продажбата на електронни цигари на...

  • сащ-
  • електронни цигари

Конгресът прие решение за вдигане на минималната възраст за купуване на тютюневи изделия и електронни цигари от 18 на 21 години

САЩ забраниха продажбата на електронни цигари на... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Конгресът на САЩ прие решение за вдигане на минималната възраст за купуване на тютюневи изделия и електронни цигари от 18 на 21 години на територията на цялата страна, предаде Франс прес.

Промяната, приета от Сената, е част от промяна, внесена в закона за бюджета. Тя ще влезе в сила след около девет месеца.

Досега 19 от 50-те американски щати бяха въвели тази минимална възраст от 21 години за закупуване на тютюневи изделия и електронни цигари. Сега с промяната тя се въвежда във всички щати.

В последните години електронните цигари станаха много популярни сред гимназистите и колежаните. 27,5 процента от гимназистите в последен гимназиален клас казват, че са пушили електронна цигара в последните 30 дни според проучване на правителството за тази година. Преди три години данните са били 11,3 процента.

През септември Доналд Тръмп заговори за пълна забрана на ароматизираните електронни цигари. Това стана, след като през лятото в САЩ имаше множество случаи на сериозно болни хора, пушили електронни цигари. Голямо проучване на здравните власти показа, че причината е съставката ацетат на витамин Е. Към днешен ден има 2409 случая на заболели и 52 починали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи

    6 4 Отговор
    Електронните цигари са прекрасна алтернатива на тютюневите изделия. Пуших около 3 години Ел. Цигара преди напълно да зарежа пушенето. Но през тези три години се чувствах прекрасно. Бях си обещал обаче за рождения ден на детето ми тази година да спра изцяло да пуша и вече няколко месеца е така.