Last news in Fakti

29 Януари, 2020 08:34 1 645 10

Хеликоптерът на Коби Брайънт не е имал система за предупреждение за сблъсък

  • коби брайънт-
  • лос анджелис лейкърс-
  • хеликоптер

Машината освен това не е имала и черна кутия за записване на данните на полета

Хеликоптерът на Коби Брайънт не е имал система за предупреждение за сблъсък - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хеликоптерът Сикорски Ес-76Б, в чиято катастрофа в Калифорния загинаха девет души, в това число легендарният бивш баскетболист от НБА Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря, не е бил оборудван със система за предупреждение за сблъсък с наземно препятствие въпреки направена преди 14 години препоръка. Това заяви представителката на Националното управление за безопасност на полетите (НУБТ) Дженифър Хоуменди, цитиран от Ройтерс.

През март 2004 г. хеликоптер от подобен модел - Сикорски Ес-76А - е катастрофирал в Мексиканския залив. Тогава са загинали 10 души.

През март 2006 г. НУБТ е препоръчало на Федералното авиационно управление да монтира системи за предупреждение за сблъсък на всички хеликоптери за шестима и повече пътници. Тази препоръка не е била спазена и с тази система са били оборудвани само хеликоптерите на бърза медицинска помощ.

Според Хоуменди тази система е можела да помогне на пилота да осъзнае, че хеликоптерът се намира опасно близо до хълм, макар и да не е сигурно, че е можела да предотврати катастрофата в Калифорния. Хеликоптерът освен това не е имал и "черна кутия" за записване на данните на полета.

Според радарни данни пилотът на хеликоптера се е опитал да се издигне над облачната покривка и е бил на височина около 700 метра, когато хеликоптерът рязко е загубил височина и е пикирал към земята, където се е разбил минута по-късно. В района освен облаци е имало и мъгла и видимостта е била ограничена.

Доклад за обстоятелствата и причините на катастрофата ще бъде публикуван след година до година и половина, обеща Хоуменди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    МИР НА ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ХОРА
  • 3 Boli me ХУЯ

    5 7 Отговор
    За черния пипер
  • 4 ТАСС

    10 8 Отговор
    Стига с тая чернилка !
    Писна ми вече.
  • 5 Разум

    8 4 Отговор
    Колкото циганина го е грижа за Българина, толкова и негъра го е грижа белия човек.
  • 6 az #Победа75

    5 2 Отговор
    Има толкова пари, а си купил боклук! Да си беше взел руски брониран хеликоптер, че поне някакъв шанс да има...

    Коментиран от #9

  • 7 Ххх

    3 0 Отговор
    Ако хеликоптерът рязко е загубил височина, предполагам че става въпрос за технически проблем, може би загуба на мощност в двигателя или проблем с управлението. Вчера американските подлоги се посираха от радост за разбилия се Су 30 в Алжир. Ако и в тази статия ставаше въпрос за руска техника, сигурно вече щеше да има поне 50 коментара за летящите руски самовари. Ама сега нещата касаят машина на "най - техническата и развита" нация. Е, а сега защо не коментирате нивото на американската техника ? Или майче вчерашния ви възторг започна да се изпарява ?
  • 8 Хайл

    3 0 Отговор
    Игор Сикорски руско американски авио инжинер.Емигрирал в САЩ началото на 20 век.
  • 9 куха руска лейка

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "az #Победа75":

    Русия и надеждни хеликоптери ?! По-рисково нещо от руската техника надали има.Хората да не са луди ?!
  • 10 1122

    0 0 Отговор
    Ее и? След дъжд качулка. Имал пари за въртолет,нямал за предпазни средства?!? Икономията е майка на мизерията.И в България със всичко е така.Основното средство е по евтино от допълнителните приспособления и предпазни средства.За това у нас има толкова нещастни случаи със всичко.