Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 11:15 1 740 2

Военни обсадиха парламента на Салвадор

  • салвадор-
  • военни-
  • парламент

Те настояват за нова екипировка

Военни обсадиха парламента на Салвадор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
Полицаи и военни влязоха в парламента на Салвадор, съобщи РИА Новости.

Представителите на полицията и армията искат отпускането на средства за нова екипировка. Това стана по време на реч на президента Найиб Букеле.

Военните настояват за одобряването на заем от $ 109 млн. Самият Букеле даде срок от 7 дни на парламента, за да одобри отпускането на средства.

Според опозицията, подобно влизане в парламента е безпрецедентен акт на сплашване. Президентът обеща да се справи с престъпните групи в страната.

Той се опитва да получи средства, за по-добра екипировка за армията и полицията. Очаква се да бъдат закупени нови униформи, хеликоптер за наблюдение и транспортни средства.

Този уикенд трябваше да има дебати по темата, но след като не се събра кворум, президентът свика протести пред парламента, на които се събраха хиляди негови поддръжници.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    16 0 Отговор
    Туй са прави, ние затова нямаме армия, президента да не може да прави преврати
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.