6 Април, 2020 11:26 22 077 66

Българин в Хамбург: Животът си тече! Пълни улици и младежи, които искат да се напият

  • българин-
  • германия-
  • хамбург-
  • млади-
  • коронавирус-
  • напият-
  • карантина

Основният страх в момента за германеца е дали ще го затворят вкъщи

Българин в Хамбург: Животът си тече! Пълни улици и младежи, които искат да се напият - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Животът в Хамбург си тече нормално. Младите постоянно се оплакват, че не могат да живеят затворени, и заплашват да излязат на протест. Това разказа за ФАКТИ българин, живеещ в големия германски град на фона на пандемията с COVID-19.

"Тук всичко е все едно нищо не се е случило и животът продължава да си тече нормално. Улиците са пълни с коли. Градският парк беше пълен през уикенда при 6 градуса, а от тази седмица вече ще е топло. Тъй като вече официално е летен сезон, забраната за скари и барбекюта отпадна, и почти всички, млади и стари, още първия ден поканиха гости и запалиха вурстовете. Когато човек отиде до работа или да напазарува, вижда рядко някой с маска. Може би един на сто-двеста. В супермаркетите се спазва дистанция от 2 метра на касата, но иначе такава няма", разказа българинът.

"В Щрасенбана или У-бана е пълно с пенсионери и деца, тръгнали нанякъде. Никой почти не се притеснява дали ще бъде заразен или ще зарази някого. Мнозина смятат коронавируса просто за грип. А действията на управляващите само допринасят за омаловажаване на ситуацията. Масово не се обявяват починали и заразени. В болниците делят хората на починали ОТ и С вируса. Ако някой има съпътстващи заболявания, то не е починал от вируса. Оттам и ниската смъртност в Германия. Допълнително, както във Франция, не се обявяват починалите по домовете за възрастни и починалите в домашни условия на самолечение", посочи още нашият сънародник, живеещ в Хамбург.

Българин в Хамбург: Животът си тече! Пълни улици и младежи, които искат да се напият
Снимка: ФАКТИ

"За разлика от Франция, където преди няколко дни започнаха да добавят тези данни, Германия не го прави все още. Така цялата ситуация изглежда, че примерно на сто хиляди заразени, само хиляда са починали. Основният страх в момента за германеца е дали ще го затворят вкъщи под карантина, дали ще му следят локацията на телефона и дали ще му забранят да празнува Великден. Младите ще излязат на масов протест преди да влезе в сила задължителна карантина. Непрестанно се оплакват в социалните медии, че не можели да живеят така. Че искали да ходят по клубове. Обещават, че няма да се срещат с възрастни хора, само и само да им позволят", заяви българинът.

"За последната седмица само в града има около 7-8 хиляди глобени, поне със 150 евро за неспазване на ограниченията и правилата на поведение, но това на никого не прави впечатление. Освен че още няма карантина, пресилено ще е да се говори и за ограничения. Обществените сгради и институции са затворени. Хората работят от домовете си, ако се налага. Културните мероприятия също са отменени. Всякакви събирания под какъвто и да е повод са забранени. Има лимит от двама души за събирания, но отново паркът е пълен. Футбол се играе на поляната. Момичета се събират в дневната на една от тях, за да прехвърлят курса по аеробика от фитнеса в стаята. А апликацията Тиндър не е виждала в Германия такава активност никога. Представете си младите немци на Слънчев бряг или на Златни пясъци, но изпаднали в скука и без място, където да отидат да се напият и избеснеят", каза той.

Българин в Хамбург: Животът си тече! Пълни улици и младежи, които искат да се напият
Снимка: ФАКТИ

"В същото време станцията на линейките за част от центъра на града е до нас. На всеки пет минути кола излиза. Разликата с положението преди е поне двадесет пъти повече активност. И имайте предвид, че линейка идва само при тежък случай. При леки симптоми човек звъни на Горещата линия. Звъни няколко десетки пъти, а може и стотици, докато достигне до някого на телефона. Оттам се казва накрая “Стойте си вкъщи!”. Толкова. Слаби симптоми. Кашлица. Задушаване през нощта. Нищо не е важно. Тест се прави само, ако наскоро сте били в Китай, Корея, Иран, Испания или Италия, или ако сте за хоспитализация. Т.е. никой не те следи, не те проверяват. Човек сам може да реши да си стои ли вкъщи или не. Масово не си стоят. Важното е да се ходи на работа. Германия не може да си позволи спиране и карантина. Затова е и цялото омаловажаване и деление на мъртви ОТ и С. А колкото повече “тестове” се правят, без да се обявяват тестваните хора, толкова повече хората си мислят, че всичко е под контрол. Разбира се, за тези, които не могат да работят в момента или им е забранено, ще има и помощи - от 9 до 25 хиляди евро за компенсация на бизнес разходи. За лични нужди и разходи, все пак трябва хората да се обърнат към социалните служби и тукашната борса по труда", завърши разказа си читателят на ФАКТИ.

Българин в Хамбург: Животът си тече! Пълни улици и младежи, които искат да се напият
Снимка: ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ернесто

    201 51 Отговор
    Тиквата е по-опасна от вируса

    Коментиран от #3, #29, #32

  • 2 ХА ХА

    63 64 Отговор
    СПРЕТЕ МУ НА ТОЯ ЕКСТАЗИТО.!!!
  • 3 Аааааа

    46 89 Отговор

    До коментар #1 от "Ернесто":

    Фатмка е по опасен.
  • 4 Johansson

    158 40 Отговор
    Така и трябва. А тукашните тиквеници просто целта и е да си задържат постовете. Ама не ги очаква нищо добро.

    Коментиран от #50

  • 5 Стига бе

    39 117 Отговор
    господин червен трол,за тези пропагандни изпълнения заслужаваш 5 години в пандиза сред нерези с доживотни присъди.

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Пици

    86 25 Отговор
    И аз живея в Германия , но това което се пише май много не отговаря на истината или поне в Байерн е друго

    Коментиран от #17, #28, #63

  • 7 предимно прост

    37 18 Отговор
    Статия от"читател на Факти"!?Като знам какъв читател съм и аз,що требва да ви вервам?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 четящ

    71 27 Отговор
    и много правилно правят, а не като нас да си затворят всички и слес това хиляди безработни.. и въпреки, че нямат карантина днес обявиха, че спада броя на заразените.. да видим накрая кой ще излезе прав- тези с пълната карантина или тези като германците - плюс шведи, холандци..

    Коментиран от #16, #65

  • 11 Johansson

    40 9 Отговор

    До коментар #5 от "Стига бе":

    Там е мястото на тия от МС и НС начело с главатаря и. И да мачкат в уранови мини.
  • 12 Усмивката

    82 25 Отговор
    Защо да се плашат германците. Нали имат читава здравна система.Нашите се насират от страх. Щото освен стадиони с легла и камиони за извозване , дръго немогат да предложат. И чакат , чакат ....некой отвън да измисли
  • 13 Я МЛЪК

    7 16 Отговор

    До коментар #8 от "Вашето мнение":

    ВЕ ДЖЕНДЬО
  • 14 да го бухат

    96 9 Отговор
    В това ли се състои смисъла на живота на младите немци - да отидат да се напият ?
    А защо не ходят тогава да работят на полето на чист въздух , а търсят работници от Източна Европа ?
    Цялата система наречена ЕС - е приспособена за няколко държави . Те да живеят добре , а всички останали да ги носят на гърба си и да им вършат черната работа!

    Коментиран от #38

  • 15 Оффффф

    39 11 Отговор
    "Щрасенбан" г-не българин , е трамвай ! Аман от такива като теб , дето плъзнахте из Европа , че и акъл взехте да ръсете !

    Коментиран от #55

  • 16 намали кафето

    54 36 Отговор

    До коментар #10 от "четящ":

    По добре хиляди безработни , отколкото хиляди мъртви .
  • 17 От Германия

    47 17 Отговор

    До коментар #6 от "Пици":

    Щото в Байерн имате Ausgangssperre ,а в останалата част на Германия е Kontaktsperre
    Аз живея в NRW и е горе-долу както казва колегата..Ей сега се мятаме на колелетата и отиваме да караме с децата в парка ..

    Коментиран от #42

  • 18 Генерал Годжи

    46 10 Отговор
    Ако съпоставим казаното от генерала за Пловдив, то и Германците нищо добро не ги очаква. Генерале кво ще кажеш, а?
  • 19 социална антроположка

    32 7 Отговор
    Има една истина - богатите ще стават по богати, бедните ще си останат бедни. Хамбург е пристанищен град и не е представителна извадка. Все едно да даваме за пример Амстердам.
  • 20 ОБНОВЕНИ 06.04.СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ

    17 16 Отговор
    337,646 US
    131,646 Spain
    128,948 Italy
    100,123 Germany
    93,780 France
    82,641 China
    58,226 Iran
    48,440 United Kingdom
    27,069 Turkey

    Коментиран от #22

  • 21 Вуте

    29 27 Отговор
    Тази статия е напълно в духа "Една жена казала в трамвая".Кой е този българин? Кога го е казал? Къде го е казал? Освен тук тази мъдрост другаде не може да се намери. Кой може да я потвърди, за да се разбере достоверността и? Иначе много от нещата с медицинското обслужване в Германия наистина са такива.

    Коментиран от #23, #64

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Димитър Стойков Пирдоп

    19 16 Отговор

    До коментар #21 от "Вуте":

    Не ми дреме по цял ден се разхождам навънка и си пия кафето
  • 24 Лелееее

    27 14 Отговор
    Колко "компетентни" гастарбайтери , че и критикуват страната , която ги е приютила и им дава хляб ?! Забравят , че не са домакини , а само гости !

    Коментиран от #31

  • 25 rаи

    39 22 Отговор
    Супер! Точно така трябва. Измислиния корона вирус само съсипва икономики и малкия бизнес.
  • 26 Анонимус

    42 10 Отговор
    Аз живея в BW и ситуацията е точно както е в статията при нас е 20тина градуса и пече не като в Хамбург горе и младите са залели парковете и улиците. Знам за съседната провинция RP движението е същото. Имам авери в NRW и там е така. Бавария скоро ще отмени аусганшперето защото загубиха 100 милиарда евро за 3 седмици
  • 27 А бе

    24 25 Отговор
    Кой е тоя българин да каже мисира дето е качил тази статия? Брат ми живее във Франкфурт на Майн и каза че и там мерките са като тук.
  • 28 Фейк

    26 20 Отговор

    До коментар #6 от "Пици":

    Абсолютна лъжа.Нязнам кой ги пише тези глупости и с каква цел.Единственното вярно е,че някои са без маски при пазаруване,но защото няма от къде да,си купят.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Оня

    9 23 Отговор

    До коментар #1 от "Ернесто":

    Само кОрнела , сестра Галева , мъжа на Деса ша опрАат раОтата ! Те тАва са ората , да знайш !

    Коментиран от #46

  • 33 Интересно

    44 15 Отговор
    Много ми е интерсно когато заради Умчо от Банкя, държавата ако още можем да я наречем така, вече е ЕООД, остане без пари. Не, че сега ги има, всичко е ограбено и изнесено, както и Държсвния резерв. Какво ще направи Българоубирца, защото всичко е разпилял по свое виждане. При такава криза да няма резерв е за смъртна присъда!! Ако бяхме в състояние на война, какъв щрше да е резултата? Щеше да избяга бързо и страхливо, като обвини Путин, Ореха, Радев, комунистите и кой ли не! Тогава целият му слугунаж ще разбере какво означава Народен гняв! Милост за тях няма да има!!!!
  • 34 123

    8 13 Отговор
    Немеца е харабия, тезгяха тежък, джоба пълен, голфа чака. Майкоу космос!
  • 35 Bigbb

    14 13 Отговор
    Е тва е истинска факе нюс
  • 36 чумата е герб

    34 14 Отговор
    Тази статия накара троловете на Тиквата и мишоците от МВР и ДАНС дето слухтят из нета да пощръклеят.
  • 37 И аз да кажа

    37 5 Отговор
    За Франкфурт е точно така, седят си хората и си работят по градините, спазват дистанцията, а детските площадки са опасани с червено-бяла лента и има окачени предупреждения. Лошото е, че след около месец на по-младите и жизнени, както и на децата , ще вземе да им омръзва и да нарушават. Дано българското благоразумие, че" покритото мляко не го лочат котки" се прояви. Този вирус по хората не е проучен, пораженията му са жестоки и даже само да го отложим, пак е добре, защото междувременно учените разработват средства за борба и ограничаването му

    Коментиран от #57

  • 38 Бачо Киро

    13 4 Отговор

    До коментар #14 от "да го бухат":

    Е ти до сега да не смяташе, че ЕС е направен за бедняците, да им дават пари и да ги правят като Швейцария....
  • 39 Рини

    25 8 Отговор
    Споко, Доцент Доктор, Кандидат на нсуките мисли за вас, как да обеднеем още като преди това ни обере спестяванията! Това може, това прави. Времето в СИК не е забравено!
  • 40 Кофти

    20 5 Отговор
    Глупости и половина, да, има хора, които се разхождат, но не на групи, никой не се написва по градински, камо ли да си правят срещи в Тиндър, партенка е тази "статия". А вчера дори имаше хора от Ordnungsamt (нещо като общинската охрана в Бг), които обикаляха по центъра и седяха дали се спазват ограниченията, готови да пишат глоби. Амам от такива "еди-кой си каза" и "ама на мен един познат ми сподели" и т. Н.

    Коментиран от #45

  • 41 Само така глупендери

    8 15 Отговор
    Вече знам къде ще стане като в Италия аххаха:-)
  • 42 9864

    14 14 Отговор

    До коментар #17 от "От Германия":

    Браво по стъпките на Американците днеска 100 000 заразени утре 200 000. Ще ви настаняват в палтки по парковете -респиратори + "бира на корем".
  • 43 Някой си

    15 7 Отговор
    Ми бегай в България бе, там правителството подхожда много отговорно!
    И не се пали “ wurst” ,а “grill” “германецо”!
    А линейките в Хамбург когато нямаше коронавирус вървяха на две-три минути, не на пет-шест!
  • 44 Българин

    30 5 Отговор
    Германците ги глобяват с по 150евро, а бедните българи с 2500евро-5000лв.Що за безумие в тази бедна държава.
  • 45 Някой си

    13 2 Отговор

    До коментар #40 от "Кофти":

    Точно!
    И е така в цяла Германия!
    Къде ги намират Факти подобни “информирани и знаещи” не знам!
    Аз лично в момента съм на работа, колегите от останалите фирми също, животът си тече нормално и без нощни клубове, ресторанти и пицарии...
  • 46 оня

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Оня":

    Измисли си ник. Този го ползвам отдавна. Не е коректно.
  • 47 шофер

    8 5 Отговор
    те Факти винаги искат тяхната пръдня да мирише най-много кат ви се излиза заминавайте за хамбург и неса връщайте никога
  • 48 Шовинист

    13 1 Отговор
    Това са пълни глупости, освен че в Хамбург германците са под 40 % .
  • 49 пиянството на един народ

    15 1 Отговор
    Загубеното поколение се напива, след
    което става още по-загубено !
  • 50 хъм

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Johansson":

    И после ще дойдат на лечение у нас щот изпили парите
  • 51 Криеш името си страхливец

    11 3 Отговор
    Българинът работещ, учещ или пребиваващ (просещ) в чужбина винаги се хвали пред българите в България! Трябва винаги абсолютно да му се вярва! Ние, които сме СИ в къщи трябва да се самообвиняваме и да се имаме за прости и необразовани, пропуснали момента в живота СИ! Нали така? ДА!
  • 52 Човек

    24 5 Отговор
    Ние пък си слушкаме Вожда Слънце и неговия дудук Гейрала!Останете си в къщи и тихичко си умрете от глад! Ама тихо! Да не притеснявате Любимия Ръководител и неговата свита!
  • 53 Десислав

    11 1 Отговор
    Най-ме кефи че е Байерн ония цветните потънаха в дън земя, на улицата няма ни един
  • 54 1313

    9 7 Отговор
    Като чета някои коментари все едно в България е все отбрано общество. Европа отдавна е мулти култи. Не всички българи сме зле в чужбина, мили благородници. Някои имаме добра работа,красиви домове и прекрасен живот. Не се хвалим, просто си живеем! Ама някои ...
  • 55 no name no face no number

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Оффффф":

    може и S bahn, всеки може да сгреши

    Коментиран от #66

  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 0 Отговор
    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт.
  • 57 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "И аз да кажа":

    .........доктор здраве да Ви дава за "мъдрите" слова!
  • 58 Тиква

    4 1 Отговор
    Няма такова нещо! Супер преувеличено.
  • 59 Педерусия

    6 7 Отговор
    Те и в Италия и Испания се правиха, че не им пука и затова сега мрът като мухи. Германия, Франция, Англия и те вървят по пътя на Италия и Испания не затягат положението с айлякчийте с биричка в ръка, но после ще реват.
  • 60 гост

    4 1 Отговор
    Призовавам на бунт и протести , всички пред парламента.
  • 61 М.Петров

    5 0 Отговор
    Живея в Германия вече 4 години. Не зная за Хамбург, но в страната има карантина и хората си спазват правилата. Ограниченията не са такива като в България и повечето хора ходят на работа. Мисля, че отново това антибългарско управление на ГЕРБ, начело с Винету(Б.Борисов) сътвори поредната простотия.
  • 62 М.Петров

    2 0 Отговор
    Живея в Германия вече 4 години. Не зная за Хамбург, но в страната има карантина и хората си спазват правилата. Ограниченията не са такива като в България и повечето хора ходят на работа. Мисля, че отново това антибългарско управление на ГЕРБ, начело с Винету(Б.Борисов) сътвори поредната простотия.
  • 63 До Пици

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пици":

    Ти чистачка в съблекалнята ли им работиш?То футболното първенство е спряно и затова ти се струва много затегнато положението в БайерН.
  • 64 До Вуте

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Вуте":

    Питай Гешев.На него му дай подслушвания и борба с фейк- новините.
  • 65 Повече четящ

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "четящ":

    В Г-я съм от 9г и съм лекар в интензивно отделение. Фактите от Хамбург са валидни за всички западни "" стари "" провинции : пълен хаос и абсолютна дезинформация. Лигавене колко ни е тежко в къщи, без ресторанти. С маски се задушаваше, гадно е. Което не е налично е безполезно. Ще добием имунитет - ние сме ubermenschen. И си вярват. Интензивните са пълни, но имали още капацитет. Защитни с- ва ограничени. 2хил. мед. персонал заразен официално, тестуването ограничено и по нелогични критерии. Хора мрат в социални и ментални институции - никой нито ги лекува ,нито тества. А респираторът не е ярмомелка, нито е робот и не може вс. да работи с него.
    И на фона на всичко - пропаганда, достойна да не казвам за кого, че модераторът ще го махне.
    Адмирации за жителя на Хамбург . Вярно до последната запетая.
  • 66 корекция

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "no name no face no number":

    Не. Онова е трамвай, а твоето е градският бърз влак с по-голям периметър от метрото.