Last news in Fakti

26 Април, 2020 12:45 3 481 31

Заразените в САЩ доближават 1 милион

  • сащ-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • доналд тръмп

Съединените щати са най-сериозно засегнатата от пандемията страна – като брой жертви и като брой заразени с Covid-19

Заразените в САЩ доближават 1 милион - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Близо 2500 са починалите в САЩ от Covid-19 за последните 24 часа, предаде Франс прес, позовавайки се на данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Според тях към днешна дата в страната има над 936 хиляди случая на коронавируса, от които над 53 500 са с фатален край.

Поради тази причина САЩ са и най-сериозно засегнатата от пандемията страна – като брой жертви и като брой заразени с Covid-19.

Смъртните случаи в събота, които са 2494, представляват увеличение спрямо петък, когато САЩ регистрираха 1258 жертви - най-малкия брой от почти 3 седмици.

Жертвите на коронавируса по света вчера надхвърлиха 200 000.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербав трол

    29 9 Отговор
    Хайде соросоидчетата да почват с оплюването на Русия и Путин

    Коментиран от #8

  • 2 Бесен Язовец

    19 4 Отговор
    Така е, като живеят в мравуняци един върху друг е така!
  • 3 хаха

    8 12 Отговор
    Ако и при нас правят сериозни тестове може да ги надминем.

    Коментиран от #13

  • 4 Townboy

    35 4 Отговор
    Холивуд ще направят филм как САЩ с невероятната си система и организация преборват коронавируса подобно на Китай. Но всъщност тотално се о*раха. Даже ние без държава и здравеопазване засега се справяме по-добре от тях.
  • 5 Басри Алиев

    27 2 Отговор
    Тази статистика изобщо не брои починалите в гетата които нямат здравно осигуряване...ако имаш кинти ще те излекуват....
  • 6 Истината е наяве

    22 4 Отговор
    Можем да сложим край на споровете за произхода на коронавируса КОВИД-19. Той е създаден изкуствено от международна група учени на територията на САЩ през 2015 година. В състава на тази група влизат 12 американски вирусолози, двама китайски експерти от Уханския институт по вирусология и един швейцарски учен от Института по биомедицина в Цюрих.

    Ръководител на групата е Винет Менашери, доцент в редица университети в САЩ, като основното му работно място е Националната лаборатория “Галвстън” в Тексаския университет.

    Коментиран от #25

  • 7 Истината е наяве

    11 3 Отговор
    Ето какво се казва в тази научна публикация:

    „Използвайки системата на обратна генетика на SARS-CoV2, ние създадохме и изследвахме химера вирус, предизвикващ разпространяване на коронавируса от прилеп SHC014 в адаптирана за мишка основа SARS-CoV“.

    За справка, нека информираме, че методът на обратната генетика се състои от манипулиране на отделни гени. Това е по същество метод проба-грешка. Химерният вирус е хибриден вирус, създаден чрез комбиниране на фрагменти от нуклеинова киселина от два или повече различни вируса. Комбинацията от два патогенни вируса драстично увеличава леталността на новия вирус.
  • 8 хаахааа

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гербав трол":

    Явно дефект американската образователна система, не са се научили да пият водка и да си вземат руска баня от 90 -> до-20 градуса и обратно.
  • 9 Чочо

    14 1 Отговор
    Да няма грешка Тръмп още преди седмица каза че пикът на заразените в САЩ е преминал. А може и да е сънувал на него често му се случва.
  • 10 Истината е наяве

    8 1 Отговор
    По-нататък в проучването на групата на Винет Менашери се казва:

    „Резултатите показват, че вирусите от група 2b ... могат ефективно да се размножават в първичните клетки на дихателните пътища на човека и да постигнат титри в епруветка, еквивалентни на епидемичните щамове на SARS-CoV. В допълнение към експериментите в естествени условия демонстрират репликацията на химерния вирус в белите дробове на мишки с изразена патогенеза. Оценката на наличните имунотерапевтични и профилактични методи на базата на SARS показа ниска ефективност. Подходите както към моноклонални антитела, така и към ваксините не успяха да неутрализират и защитят от CoV инфекция, използвайки новия протеин с шипове“.
  • 11 Овцата Доли

    3 4 Отговор
    Учените хора търсещи и предлагащи нови знания и технологии казаха не на системата и това е очевадно!На науката и омръзна трудът и да бъде използван от шепа измамници не за, а против човеците и това е очевадно!В момента планетата е в ръцете на науката не на политиката и това е очевадно! Науката ще срине тази корумпирана система и ще започне изграждането на нова ,това се случва в момента и това е очевадно!Някой хора все още не осъзнават това но скоро фактите ще започнат да говорят ,неизбежно е!
  • 12 Истината е наяве

    9 1 Отговор
    Въз основа на тези резултати екипът от учени начело с Винет Менашери възпроизвежда „инфекциозно рекомбинантния вирус SHC014 с пълен размер“ с „надеждна репликация на вируса и в епруветка и в естествени условия.

    Авторите обясняват, че са създали изключително опасен вирус и обявяват, че „появата на SARS-CoV бележи нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания с глобализация, водеща до бързо разпространение по света и огромни икономически последици“.

    Тази публикация е убедително доказателство, че химерният коронавирус SARS-CoV е създаден изкуствено в САЩ под ръководството на известния американски вирусолог от лабораторията “Галвстън”.

    Изследванията на тази лаборатория се финансират, както пише италианският експерт Беатрис Кавали, „от Пентагона, американските центрове за контрол и превенция на заболяванията , федералните агенции и, разбира се, биофармацевтичната индустрия“.
  • 13 Гербав трол

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "хаха":

    С тестове или без тестове починалите в нас трябва да са 4375 за да се изравним с тях по брой починали на милион население - та не можем ги стигна американците.

    Вие по добре си плюйте по Русия и Путин - в това сте добри а другото не ви се отдава.

    Коментиран от #15

  • 14 Гейтс и СЗО

    7 2 Отговор
    Е и? Нали скоро ще Ви чипираме, овчици мои. Рокфелер и Ротшилд вече доволно потриват ръце. Да си знаете. Трайкате, изчаквате и после - чипче. милите ми овчици.

    Коментиран от #18

  • 15 хаха

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гербав трол":

    Сбъркал си адреса приятел! Контекстът в коментара ми е, че се правят изключително малко тестове, но покрай минусите ми се сетих за 80-те %.
  • 16 Борисов се провали

    12 1 Отговор
    Защо Борисов не постави под ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина огнищата - София, Плевен, Видин, Бургас?
    Защо Борисов ги пусна да излизат от София за Великден?
    Защо Борисов не поставя под ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина всеки стъпил на Българска почва отвънка?
    Защо никой не му зададе тези три въпроса?

    Коментиран от #17, #19, #20

  • 17 хаха

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Борисов се провали":

    Защото е тъпа, властолюбива мутра, обградила се със себеподобни.
  • 18 Гербав трол

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гейтс и СЗО":

    Те са ни чипирали вече но не вие както си мислите че ще ви вкарат някакъв чип в тялото - това ще може да го махнеш винаги или да го деактивираш - не са толкова глупави.

    Нали всичките сте с мобилни телефони - знаят къде сте, подслушват ви, вече повечето пазаруват с карти - следят парите ви, компютрите също изпращат информация за вас.

    Та те ще го направят така че този "чип" вие да искате да го носите, да му зареждате батерията редовно и да праща информация за вас не само като минете покрай датчик.

    Та честито вече сте "чипирани" но не чрез ваксина.
  • 19 Гербав трол

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Борисов се провали":

    Защото на герберския щаб целта не е да ограничи вируса в което няма много смисъл а целта беше въвеждането на диктатура - даже повече заразени е по-добре за тях. Та мерките даже способстват разпространението на вируса.
  • 20 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Борисов се провали":

    Защо не плати на учените да използват всички налични машини, опит и консумативи в страната? Още един въпрос. Института по Молекулярна Биология обучи даде кадри на Пирогов,но в София е пълно с RT PCR 'и и има хора, които могат да работят на тях. лекарите ,пожарникарите и хотелиерите не могат да пускат rt pcr'и

    Коментиран от #21

  • 21 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    И между другото, лекарите и от статистика не разбират, видях.
  • 22 Рошко

    3 0 Отговор
    Новият световен ред вече е фскт
  • 23 Йорго

    1 0 Отговор
    Грипче
  • 24 слаботоков

    3 0 Отговор
    Чудесно! Дай Боже още!😀
  • 25 Генерал-лейтенант

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "Истината е наяве":

    България е в НАТО и това ще продължи докато врагът ни Русия не пропълзи на колене.Русофилите и комунистите са роби в страната в която живеят. Тук те изпълняват безпрекословно заповедите на управляващите от ГЕРБ и полицията, но и на нас бизнесмените и членовете и симпатизантите на управляващите. Утре от ГЕРБ може да им заповядат да слагат маски преди лягане в спалнята до съпругите си и да излизат от вкъщи с 16 декларации, а ние почитателите на ГЕРБ да им правим проверки през 1 час дали в спалнята до съпругите си са с маски и ако са ги свалили да ги глобяваме, а ако нямат пари сещате се как ще стане глобата. Това е добре, но това което не разбирам e, как тези наши роби, русофилите и комунистите имат самочувствието на спецназовци от руската армия, а всъщност са обикновени роби??? Кой, кой им разрешава да имат самочувствие тук в нашата Родина - Капиталистическа България и защо още не сте им го свалили, господа робовладелци…?? Защо им позволявате това да е ‘’тяхната Русия’’ на тези родоотстъници?? И запомнете – това са нашите роби в България и никакво отпускане, защото на един черноработник отпуснеш ли му дисциплината той ти се качва на главата, като новобранец в казарма! Успешен бизнес на повечето от вас желая при отпадане на карантинните мерки, скоро…! И запомнете, към тези хора най-успешната заповед е ‘’Падни моментално на колене’’!!!

    Коментиран от #27, #28

  • 26 слаботоков

    3 0 Отговор
    Чудесно! Дай Боже още!😀
  • 27 Айде

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Генерал-лейтенант":

    Пич-връзвай си въжето-за теб няма измислено лечение...
  • 28 слаботоков

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Генерал-лейтенант":

    Ти си болен мозък! Ходи да се прегледаш докато е време! Препоръчвам ти психиатър! 👎
  • 29 гого

    2 4 Отговор
    Нали не е страшна короната според нашите комунисти и противници на щаба или Борисов иска да ги държи под карантина?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 брел

    8 1 Отговор
    Още едно мнение и коментар.Държава, която няма стабилно здравеопазване, лаборатории,лекари -вирусолози,микробиолози, инфекционисти ,пулмолози и епидемиолози ги застига хаос, тежко болни, много починали.Не може нахално да разрушаваш страни и убиваш невинни хора, да пречиш на нравите им, бит вероизповедание/в Сащ има секти,които са пагубни за младите-адвентисти, петдесетници,катари,мормони адамисти и какво ли още не/.Според други мнения това е Божие наказание.Мисля ,че е вярно.