Last news in Fakti

28 Април, 2020 18:54 2 010 14

Кремъл: Не знаем за потенциален руски отровител, пристигнал в Прага

  • русия-
  • чехия-
  • дмитрий песков-
  • владимир путин-
  • кремъл

Кметът на чешката столица е съпровождан от охранители заради съобщения, че руснак е пристигнал в града с рицин

Кремъл: Не знаем за потенциален руски отровител, пристигнал в Прага - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не е запознат с разследването на чешкото списание "Респект" за руски гражданин, който е пристигнал в Чехия със смъртоносна отрова, предадoха ТАСС и БТА.

Списанието твърди, че кметът на Прага и кметът на един от пражките райони са съпровождани от охранители заради съобщения, че руснак е пристигнал в града с отровата рицин.

"Изобщо не сме в течение на това разследване, не знаем кой е разследвал това; прилича на поредната "вестникарска дезинформация", каза пред журналисти Песков.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви по същия повод пред тв канал "Росия-1": "Всичко публикувано в средствата за масова информация в Чехия се нуждае от прецизна проверка за наличие на "фейкове" и за наличие на източници на информация в тази страна и в цялата северноатлантическа машина, която бе създадена за противодействие срещу разпространяването на недостоверна информация".

Според Захарова "такива неща не може да останат безнаказани".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    13 5 Отговор
    Като се знае че е "руски" гражданин,службите в Чехия какво чакат?Нареждане отвъд океана какво да правят ли?
  • 2 Монгола

    13 3 Отговор
    Няма нищо за четене и знаене кой се занимава изобщо да чете клеветите на нещо си кръстено,, Respekt " финасирано съмнително извън границите на Чешката Република!
  • 3 ужас

    9 6 Отговор
    Първия неуспешен опит беше Георги Марков през 1978г, ако не греша. От тогава до сега минаха над 40 г и няма нито 1 успешен опит за отравяне. УЖАС. Много са зле тези от КГБ.
  • 4 Гаргов

    14 4 Отговор
    Ей такива статийки ми се четат. Няма по голямо доказателство за безсилието им от подобни твърдения. Аз започвам да мисля, че тези хора наистина си вярват в тези неща, които за нас са абсолятни глупости.
  • 5 jorj

    4 10 Отговор
    Професионалнали убийци да си признаят пъклените си планове, такива руски филми няма !!!!!!!!!
  • 6 😉😉😉

    4 11 Отговор
    Нищо ново !!!! Типично за Русия 😁.А другите не знаели 😅😁😂😉😝 за много наивни вземат хората веее.....Имаше едно време една песен 😂
    Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта. Ние сме на всеки километър, ние сме на всеки километър - и така до края на света.
    😂😂😂
  • 7 Поредната

    13 4 Отговор
    съшита с бели конци фалшива новина.
  • 8 ТАКА ДЕ

    1 8 Отговор
    ... то пък оставаше и да знаете...
  • 9 Бай Манчо

    8 2 Отговор
    Хахахаха , това звучи като приказките за "Торбалан" с който ни плашеха като деца който идвал за да ни вземе ако не слушаме . Нещастни параноици .
  • 10 Нова

    5 0 Отговор
    Ама какво се косите да им отговаряте! Завъртете им една мощна руска псувня и ще зспецнат
  • 11 ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ

    4 1 Отговор
    Според него причината за това "най-голямо партньорско публично недоверие от 1990 г. насам" са поредицата от информационни гафове - сривът на Търговския регистър, пробивът в НАП, търговията с документи за самоличност. "Не са поканени за участие България, Полша, Словакия, Гърция и не са проявили интерес за участие на този етап Люксембург. Това са петте държави, които имат статут на „барабар Петко с мъжете". Основните изводи, които се правят, са не недоверие към разузнавателната общност на България, а недоверие към министър-председателя и правителството.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Прави са чехите.Тия типове по преди шетаха из Лондон и мажеха дръжките на вратите с новичок.Удри по руските ушанки!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания