Last news in Fakti

29 Април, 2020 13:07 2 509 18

Кметове в Прага са "мишена на руски убиец"

  • чехия-
  • прага-
  • русия-
  • иван конев

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери в Москва в понеделник, че твърденията са "дезинформация"

Кметове в Прага са "мишена на руски убиец" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представител на властите в Прага смята, че има руски план за ликвидирането му заедно с още двама чешки политици, които са влизали в конфликт с Кремъл заради спорните съветски мемориали в столицата на Чехия, предаде АФП.

Кметът на пражкия район 6 Ондрей Колар заяви снощи пред чешкия медии, че е под полицейска защита и е прехвърлен на тайна локация.

„Всичко, което мога да ви кажа, е, че получиха полицейска защита. Тя ми бе предоставена, защото тук има руснак, който е получил задачата да ме ликвидира“, заяви Колар пред чешката телевизия Прима.

„Не само мен, но и Зденек Хриб и Павел Новотни“, допълни той, имайки предвид кмета на Прага и още един представител на градските власти.

В понеделник кметът Хриб съобщи, че е под полицейска защита, но не потвърди съобщения в медиите, че е мишена на руски убиец заради демонтажа на паметник на съветски герой от Втората световна война.

Хриб и Колар влязоха в конфликт с Москва по-рано този месец, след като бяха начело на демонтирането на спорен паметник, посветен на съветския генерал Иван Конев в стъпка, която руски дипломати нарекоха „неприятелски акт на вандализъм“.

Мнозина чехи виждат Конев – герой за руснаците – като символ на потисничеството от съветската епоха.

По-рано чешкото сп. „Респект“ писа, че руснак с дипломатически паспорт наскоро е пристигнал в Прага с рицин – токсична отрова, която може да бъде използвана като биологично оръжие.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери в Москва в понеделник, че твърденията на изданието са „дезинформация“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти,

    21 10 Отговор
    Уважавайте читателите си и спрете да публикувате фалшиви новини!

    Коментиран от #6

  • 2 Факт

    19 11 Отговор
    Тези са болни от глупост..
  • 3 1968

    12 1 Отговор
    ...по-добре ходете да тролите в "комсомолская правда"
  • 4 Делчев

    15 3 Отговор
    Това е клип по поемата на Стефан Цанев "Чекисти". Точно така и аз си ги представям. В тъмни костюми с очила и куфарче в ръка. В куфарчето писалка с тайно мастило, пистолет и флаконче рицин. И един определен вестник, който той ще чете, когато седне на пейката в парка в очакване на резидента. И ако положението стане натапорчено, вади рицина и пръска във всички посоки.
  • 5 Истината

    11 20 Отговор
    Евразийските примати са известни със своята деструктивтост и мръсотиите, които правят по цял свят. За сметка на това нищо положително и полезно не могат да създадат.
  • 6 нашето мнение

    10 15 Отговор

    До коментар #1 от "Факти,":

    Е че това не са фалшиви новини а част от руската действителност - справка Скрипал, Литвиненко, Немцив и др.

    Коментиран от #10

  • 7 Ха от

    13 6 Отговор
    лондонския сатиричен театър се прехвърлиха на този в Прага. Много тъпанар по таз западнала Европа ей.
  • 8 ужас

    9 4 Отговор
    Пак провал. Нашия Георги Марков ги прокълна през 1978. От тогава до сега не можаха да отровят друг. Време е да се откажат от тая практика.
  • 9 Сандо

    10 6 Отговор
    И на Чехия и дойде реда да гони руски шпиони.Ние вече ги смазахме,купихме си самолети,имаме си бази и спим спокойно.Само тоя пусти вирус ни разваля хармонията!
  • 10 Дервентев

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "нашето мнение":

    Това са клевети, на които никой не вярва, защото са лишени от всякаква логика. Но сега такива като теб тая партенка ще я размотават и дъвчат по медиите непрекъснато. Това е хибридната война- лъжи, клевети, удари под кръста.

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Обективен

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Дервентев":

    Хибридните войни се водят от руските тролове а не от западният свят.

    Коментиран от #12

  • 12 1234

    6 8 Отговор

    До коментар #11 от "Обективен":

    Хибридните войни са измислени от запада и се водят от тях.
  • 13 ПЕНКО

    5 4 Отговор
    НАЕМНИ УБИЙЦИ ПО СВЕТА -МНОГО /НА БЪЛГАРОТУРСКИ - БОЛ/ -ЗАЩО КМЕТОВЕ В ЧЕХИЯ -ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е - ДА СА ЗАСТРАШЕНИ ТОЧНО ОТ РУСКИ "УБИЙЦИ" !?!?!? САЩ УБИХА АЛИЕНДЕ И... ,НО КУБА ИМ ПОКАЗА -КОЛКО СТРУВАТ -- КЪДЕ Е ИСТИНАТА ЗА УБИЙЦИТЕ ПО ПОРЪЧКА ОТ-ИЗТОК И-ЗАПАД - КОЙ ПОВЕЧЕ НЕУДОБНИ Е УБИЛ !?!?!?
  • 14 ПЕНКО

    3 5 Отговор
    КАКЪВ ПРИРОДЕН ГАЗ ПОЛЗВА И ЩЕ ПОЛЗВА ЧЕХИЯ В СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ ????? ВЯРНО ОТ НЕМСКИ ПРОИЗХОД СА ЧЕХИТЕ И СА ПРЕКРАСНИ ХОРА -НАРОД !?!?!? НЕ МОЖЕ ХОКЕЯТ ДА ОПРАДЕЛЯ ПОЛИТИЧЕСКАТА НАГЛАСА НА ЕДИН НАРОД -С РУСКИ ГАЗ / ДОРИ И ОТ ГЕРМАНИЯ / -САЩ ГИ ПРЕДАДЕ ОТ СТРАХ ПРЕЗ 1966-7-8 ГОДИНИ /!
  • 15 Нова

    6 3 Отговор
    Брей тези да не копират някои бълг. политици, които все са застрашени и все по дебели стават. Застрашени от преяждане.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дервентев":

    А най-страшната клевета е, че "братушките" не са ни освободили от "ФАШИСТКО РОБСТВО", нали???
  • 17 факт

    5 4 Отговор
    Руснаците никога не са имали такъв план за отмъщение. Но истината е че след всички тези чешки машинации, лъжи и клевети, руснаците вече ще го задействат. И най-интересното е, че ще имат одобрението на по-голямата част от нормалните хора по света. Факт е, че никой не обича продажници.
  • 18 Sssr

    2 0 Отговор
    Те нашите убийци като тръгват да убиват им дават требване до мястото за служебно пътуване,пише защо отиват и пр. Само няко й да прочете и готово.Много прост и необразован народ,който го водят за носа.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания