Last news in Fakti

28 Април, 2020 18:43 3 854 3

Меркел склони за вредните емисии в Европа

  • ангела меркел-
  • екология-
  • германия-
  • парникови газове

Предложението на ЕК е за намаляване на емисиите на парникови газове до 2030 г. с 50-55% в сравнение с нивата от 1990 година

Меркел склони за вредните емисии в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че подкрепя предложението на Европейската комисия за намаляване на емисиите на парникови газове до 2030 г. с 50-55% в сравнение с нивата от 1990 година.

Настоящата цел беше за намаление на вредните емисии с 40%.

Според немския канцлер правителствата не трябва да позволяват на защитата на климата да се изплъзне от дневния ред при провеждането на бюджетните обсъждания и при обсъждането на стимулиращи икономически пакети.

"Ще бъде още по-важно да стане ясно, че ние не намаляваме защитата на климата", посочи Меркел по време на видеоконферентна среща на върха по въпросите на климата, известна като "Петербугски диалог за климата".

Канцлерът на Германия добави, че зеленото възстановяване на икономиката и запазването на биологичното разнообразие остават някои от най-важните въпроси, които трябва да бъдат решени.

На същото събитие генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за спасяване на инициативите за намаляване на въглеродните емисии на фона на икономическото възстановяване от коронавирусната криза.

Междувременно германският офис на Световния фонд за дивата природа (WWF) отговори на коментарите на Меркел, заявявайки, че е необходимо намаляване на емисиите на парникови газове с поне 65%, за да се намалят глобалните температури с 1,5 градуса по Целзий.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази и ЕК

    7 0 Отговор
    са напълно неадекватни от доста време и правят само глупости.
  • 2 Анонимен

    4 1 Отговор
    Направо гениално - на фона на милионите загубили работата си и на това че всички ще обеднеем от настоящата криза да продължаваш да наливаш пари в измислицата наречена спасяване на климата е абсолютно неадекватно ! Мисля че все още има много политици а и хора като цяло които не разбират колко трудно ще ни е на всички в непосредствено бъдеще . Да правите живота ни още по-скъп с зелените си утопии е направо абсурдно !
  • 3 Driving pleasure

    1 0 Отговор
    Понеже нямат никакъв план, ковида ги изненада, тия кретеноди брюкселски връщат единственото което си знаят - климата и емисиите, все едно нищо не се е случило през последните месеци....

    Тая безумна и ненужна паплач трябва да бъде изрината щото заради малоумията им хората буквално ще измират в мизерия! 1 от 5 европейци живее в бедност това са над 100 милиона! В момента към тия 100 добавихме нови 100 и тези безумци се правят, че не ги виждат!

    Или да влязат в час или вън от еврокочината преди безумията им да са ни убили окончателно!
Новини по държави: