Last news in Fakti

1 Май, 2020 12:04 4 328 12

Орбан предупреди: Идва втора вълна на коронавируса през есента

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ковид-19

Към днешна дата в Унгария има 2863 случая на Ковид-19, от които 323 души са починали

Орбан предупреди: Идва втора вълна на коронавируса през есента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгария трябва да се подготви за потенциална втора вълна на коронавируса през октомври и ноември след вероятното забавяне на разпространението на инфекцията през лятото. Това каза днес премиерът Виктор Орбан в ефира на общественото радио, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Орбан каза, че ограниченията за движение в Будапеща и околностите ѝ, където са концентрирани 80 процента от смъртните случаи в страната, няма да бъдат разхлабени, докато не спадне смъртността там.

От понеделник Унгария ще отмени някои от мерките в провинцията, където ще отворят магазините и градините на ресторантите.

"Вирусът не си е отишъл, просто спечелихме малко време", каза Орбан пред държавното радио. "Трябва да се подготвим за втора вълна през октомври-ноември".

Към днешна дата в Унгария има 2863 случая на Ковид-19, от които 323 души са починали.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гойко Митич

    29 7 Отговор
    И този от много власт като Ердоган изкукурига и се взе за извънземен.
  • 2 Гост

    33 6 Отговор
    И тоя като Тиквата.....да,почвайте още отсега да панирате и зомбирате хорята пак.....и,трета,и четвьрта,само да сме на власт и да ви пазим...демек да КРАДЕМЕ..
  • 3 Наука в лоши ръце разпространяване

    18 0 Отговор
    Ако covid-19 е създаден от изкуствен интелект или разумна програма с база данни събирана и обновявана през последните 20 години то ваксината ще е възможна само ако създателя на вируса пожелае.През 1997г.разумна програма побеждава световния шампион по шах Гари Каспаров ,компютърната програма предвижда 200 милиона хода напред!Свърх разумните програми са опасни за човечеството ако не са контролирани от хората.Изкуствения интелект не се нуждае от органична храна а само от енергия.

    Коментиран от #7, #11

  • 4 Magi

    14 3 Отговор
    Още един "Идиот".
  • 5 Ссс

    6 1 Отговор
    Всички станаха вирусолози...
    Абе ако да тогава няма ефективно лечение ей тогава сме зле...ама много зле...
  • 6 Изобщо

    7 2 Отговор
    не вярвам на некомпетентни хора , на които ако им зададеш два конкретни въпроса , относно това за което говорят , и гък няма да могат да кажат !
  • 7 Йьйдн

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наука в лоши ръце разпространяване":

    И реално тогава илюминатите могат примерно да бъдат спрени ако се спре тока..без ток реално не могат да въведат това което искат..знам че бе ток ще пострадат и хората...но по добре само с липсата на ток да пострадаме отколкото да стане това което искат
  • 8 Охоо

    16 5 Отговор
    Всеки плаши от всякъде, плашипутарници.
    Как така изведнъж всички станаха загрижени та насила добро да ни правят.
    То у нас е по зле , защото се използва за прикриване на корупция и кражби и за прикриване , че нищо на практика не се прави.
    Все повече хора започват да проглеждат и лъжата започна да прозира.
  • 9 Антони

    8 0 Отговор
    Орбан го харесвам по темата за бежанците, но вижте графиката на заболяванията. За да бъдем точни преди ноември няма такива възгледи. Спазването на елементарни хигиенни правила и предпазлива социална дистанция са достатъчни за здравите хора. Графиката корона вирус ноември-април, Рино вирус март-октомври, ентеро вирус юни-окт, адено вирус постоянно, параинфлуенца вирус 3, Пив 2,3 март-ноември, ересве ное-май, инфлуенца не-март, мпв постоянно. Събирате слънце и чист въздух и пази ли се природата, тя вас ще пази.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Поздравления!Супер коментар. Добр,че има

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наука в лоши ръце разпространяване":

    Това е супер прозрение. Поздравления за невероятния ти ум. Само така. В каквато и област да се изявяваш имаш много точен ум. И големи прозрения.

    Коментиран от #12

  • 12 Наука в лоши ръце разпространяване

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Поздравления!Супер коментар. Добр,че има":

    Благодаря ви ,има и индивиди които ме мислят за луд!)