Last news in Fakti

21 Май, 2020 16:21 2 163 5

Унгария затваря транзитните си зони за мигранти

  • унгария-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • виктор орбан

В бъдеще хората, които искат убежище в страната, ще трябва да внесат молбите си в унгарски дипломатически мисии

Унгария затваря транзитните си зони за мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгария обяви днес, че затваря транзитните зони на южната си граница със Сърбия, където са държани кандидати за убежище, докато се разглеждат молбите им за получаване на закрила, предаде Асошиейтед прес.

В резултат на това около 280 кандидати за убежище ще бъдат преместени днес в приемни центрове в страната, каза Гергей Гуяш, началник на кабинета на министър-председателя Виктор Орбан.

В бъдеще хората, които искат убежище в Унгария, ще трябва да внесат молбите си в унгарски дипломатически мисии.

Правителственото решение бе взето, след като Съдът на ЕС постанови миналата седмица, че държането на кандидати за убежище в транзитни зони се равнява на "задържане", каквото се позволява за максимален период от четири седмици, допълва БТА.

"Унгарското правителство не е съгласно със съдебното решение, смятаме го за опасност за европейската сигурност, но като държава членка на ЕС изпълняваме всички съдебни решения", каза Гуяш на онлайн брифинг, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нона

    16 1 Отговор
    Орбан доказва,че е здравомислещ политик,както винаги досега!Браво!
  • 2 Stéphanie

    14 0 Отговор
    Нека всички държави в Европа ,последват този пример.Додаха им шанс те доказаха че са НЕчовеци.Туморът на Европа мигрантите.Труден момент за Европа безработица, икономическа криза заради короната тях какво ще ги правим .....къде......?
  • 3 Türkiye Cumhuriyeti

    6 2 Отговор
    Браво Само Орбан Ердогат Путин ще оправят света
  • 4 Браво

    6 0 Отговор
    Браво, да ги приемат саудитците
  • 5 радев

    1 0 Отговор
    Поздвавления Орбан!
Новини по държави: