Last news in Fakti

9 Май, 2020 11:15 1 679 15

Елизабет Втора: Никога не се предавайте

  • великобритания-
  • кралица елизабет втора-
  • 9 май-
  • честване-
  • коронавирус-
  • пандемия

Британската кралица сравни войната с нацистка Германия с борбата срещу пандемията от коронавирус

Елизабет Втора: Никога не се предавайте - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В телевизионно обръщение 94-годишната британска кралица Елизабет Втора заяви, че онези, които са се били във войната с нацистка Германия през 40-те години на миналия век, биха се възхитили на начина, по който потомците им се справят с пандемията предизвикана от коронавируса и ограничителните мерки, наложени за спиране на разпространението на заразата.

„Днес може да изглежда тежко, че не можем да отбележим тази специална годишнина, както бихме искали", каза кралицата, визирайки ограничените прояви поради забраната за събиране на повече хора на едно място, отменения парад на ветераните и липсата на обичайните улични тържества. „Вместо това почитаме паметта на загиналите от домовете си и от прага си. Улиците ни обаче не са празни. Те са изпълнени с любовта и загрижеността, които изпитваме един към друг", каза тя.

С над 30 000 починали Великобритания е страната с най-много смъртни случаи от коронавируса в Европа и се нарежда втора в света след САЩ. Премиерът Борис Джонсън сравни борбата с коронавируса с война, а думите на кралицата за войната преди 75 години изглеждат валидни и днес. „Тя засегна всички и никой не беше имунизиран срещу влиянието, което тя оказа. И мъжете и жените, призовани да служат, и разделените семейства, и хората, които трябваше да започна да се заемат с нещо ново и да придобият нови умения, за да подпомагат военните усилия, всички поеха своя дял", каза Елизабет Втора.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    9 3 Отговор
    И сегали ще вдига ръчичка за поздрав хайл като преди войната?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ВСВотСАЩ

    8 2 Отговор
    Има филм на които се вижда как кралицата на Великобритания Елизабет Втора прави нацистки поздрав. 17-секундният черно-бял филм е заснет през 1933 година на територията на резиденцията на английските крале в шотландския замък Балморал.

    Кадрите без звук показват сегашния британски монарх, тогава младата принцеса Елизабет, на поляната в обкръжението на членове на семейството - кралицата-майка Елизабет, сестра й Маргарет и чичо й, принца на Уелс Едуард.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 курейски дик татор

    4 0 Отговор
    евала ,каквото и да кажат техни величества е абсолютна истина ,но те и затова не казват нищо съществено и са все неща от сорта на "Уважаеми сънародници нека въздуха да бъде въздушен"
  • 6 Тая и мьжь и Филип

    7 1 Отговор
    Са доказани Рептили.
  • 7 Мдааа

    9 1 Отговор
    А свинята Чърчил по време на войната и недоимъка в Англия, на ден изяждал такова количество храна, което би стигнало на едно английско семейство за седмица. Само дето неговата храна не била като тази на обикновените хора.
  • 8 Без сантименти

    9 1 Отговор
    Елизабет Втора -1936 г. поздравява Хитлер с призъщият за нацистите поздрав....изводите си правете сами.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бамби

    4 2 Отговор
    Според мен този грип е божие наказание.Америка,Италия,Англия,Испания ,Русия най -засегнатите държави.Като се върна на зад в историята има за какво да си плащтат.Или този вирус е твърде умен не знам ,знае къде да чисти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мдааа

    7 1 Отговор
    Ей бабе не се прави. А кажи на хората за секретният договор с Рудолф Хес, с който откупихте Англия. А тия басни за 400 благородници, дето даже сами не са се обличали, но спрели 16 000 Луфтвафе ги разправяй на друг. И кажи на хората че мъжът ти е бил шеф на английската нацистка партия. Кажи как продадохте Норвегия та и досега Норвежците ве проклинат. Я кажи на хората прес пропутия втори фронт колко са ИСТИНСЙИТЕ ангкичани от Англия, даже не те питам за военни части, понеже такива няма, а те питам общо, колко са били агличаните от острова във вторият фронт. Да ти напомняли, 1300 са били, ВСИЧКО, БАРАБАР С КОМАНДВАНЕТО И ГОТВАЧИТЕ. Всичко останало е било от английската общност - 14 държави. Но най-много са били "освободителите" на Франция в десанта. Е, според филмите са били французи, да, но НЕ. Ако незнаете били са 250 000 сенегалци. Но за тях няма никъде да намерите данни в "Европейската" преса. В десанта белите са били 1 на 7.А африканци са били всеки 2. Моля да се заровите в нета и да проверите това което написах дали е лъжа........ Админ, тука е демокрация и съгласно Конституцията на Република България, чл. 39, ал 1 и 2 имам право да изказвам своето лично мнение писмено, чрез видео или чре всякакъв друг начин. Няколко пъти съм ви казвал да спрете да ме цензурирате. Днес09. 05.2020г.13ч и 14 мин.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не ми ползвай ника

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мдааа":

    педеруго изклецана!
Новини по държави: