9 Юни, 2020 13:17 1 583 2

Канада разреши събирането на семейства

  • канада-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • джъстин трюдо-
  • граница-
  • семейства

Това е невероятно труден период, каза канадският премиер

Канада разреши събирането на семейства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Канадското правителство обяви смекчаване на режима за затваряне на границите, за да могат чужди граждани да се събират със семействата си, живеещи в Канада, предаде AFP.

"Това е невероятно труден период, за да го прекара човек далеч от съпруг или съпруга, от детето си, от майка или баща", каза на пресконференция премиерът Джъстин Трюдо. "Разбираме това. Ето защо предлагаме ограничено изключение, за да позволим на най-близките роднини на наши граждани или постоянно пребиваващи тук да дойдат в Канада", посочи премиерът.

Очаква се мярката, влизаща в сила в полунощ, да се прилага спрямо чужденци - съпруги, съпрузи, деца, родители или законни попечители на канадски граждани, снабдени с валидна виза и разрешение за пътуване, издадено по електронен път. Тези лица не бива да са заразени с коронавируса и да са развили някакви симптоми на COVID-19.

Те трябва да предвидят най-малко 15 дни за своя престой в Канада с оглед задължителната двуседмична карантина, свързана с посещението. До момента в Канада са регистрирани над 96 хиляди случая на заразени с коронавирус. В света най-много заразени и жертви има в Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросоидно пу-тен-це

    3 3 Отговор
    Глуема новина е това!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.