Last news in Fakti

10 Юни, 2020 12:44 2 819 16

Китай отказва участие в тристранни преговори с Русия и САЩ

  • китай-
  • оръжия-
  • преговори-
  • контрол-
  • русия-
  • сащ

Китайците вече са заявили, че няма да участват в подобни преговори

Китай отказва участие в тристранни преговори с Русия и САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Китай отказва да участва в тристранни преговори за разоръжаване със САЩ и Русия, съобщи говорител на външното министерство, цитиран от DPA.

Високопоставени представители на САЩ и Русия трябва да се срещнат на 22 юни във Виена за нов кръг от преговорите за контрол на въоръженията. САЩ се надяваха, че Русия може да убеди Китай да се присъедини към преговорите за ограничаване на запасите от ядрени оръжия в трите държави, пише Новини.бг.

През последните години САЩ се оттеглиха от предишни ключови споразумения за оръжеен контрол като Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег и ядрената сделка с Иран и вместо това се стремят към тристранна сделка с Русия и Китай.

Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин каза, че Пекин вече е заявил, че няма да участва в тристранни преговори. "Забелязахме, че САЩ въвличат Китай в проблема, когато и да бъде повдигнат, с намерение да се отклонят от отговорностите си", каза Хуа. Тя добави, че твърденията на Вашингтон, че иска да преговоря честно, "изглеждат изключително нелепи и дори сюрреалистични".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилите да ми облизват ташаците

    3 36 Отговор
    след като съм ходил по голяма нужда и да се оплачат на арменски поп със смс на кирилица:)

    Коментиран от #6

  • 2 а не бе

    6 19 Отговор
    И много правилно. САЩ и Русия, да си 'преговарят'. Като се уморят, Китай ще ги 'изклеца' поотделно.

    Коментиран от #8

  • 3 СССРБарета

    28 3 Отговор
    "няма да преговарят честно" ! Няма как да има честна дума от соросоидни джендъри!
  • 4 Домбровски

    20 3 Отговор
    Руснаците ще разоръжат краварника. Перчема вече изтегля краварите от всякъде . Включително и от Германия.
  • 5 Бай хой

    22 2 Отговор
    Тя добави, че твърденията на Вашингтон, че иска да преговоря честно, "изглеждат изключително нелепи и дори сюрреалистични". Колко точно казано. Краварите и честност са несъвместими понятия.
  • 6 Направо

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофилите да ми облизват ташаците":

    ще ти ги гризнат, а ти се оплачи на арменския поп с смс на латиница и му припявай с изтънялото си гласче!

    Коментиран от #7

  • 7 Criminal

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Направо":

    Хахаххахахахахахахаха
  • 8 Рошко

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "а не бе":

    А останалите, Индия Пакистан Франция англето, и Израел, с тях какво ше правим или като почнем да мрем като мухи от ядрени опити или не дай си боже война тогава ли ше преговарят
  • 9 плевен

    5 3 Отговор
    САЩ вече са вършили подобна глупост. С Лондонския догвор от 1930 и 1936г., те до такава степен ограничават своя и английския флот, че позволяват на изостанала Япония да си помисли за голяма, мащабна война. Нищо не са научили. Договора би намалил руската и американската мощ, и ще позволи на китайците да си разиграват коня както искат. Руснаците и сега се притесняват, че могат да останат на четири очи с близо два милиарда азиатци. Та в този контекст, за мен най- голям джендър е този бял, който се кефи на победа на жълтите над белите.

    Коментиран от #11

  • 10 другарят

    9 1 Отговор
    Мисирки да бяхте обяснили поне за какво става въпрос. Над 90% от ядрените оръжия се притежават от Русия и фашистка Америка. Китай смята за абсурдно да влиза в договор за ограничаване на ядрените оръжия при това положение, като казва .."нека тези две страни започнат първо със себе си".. имайки предвид огромният дисбаланс и невъзможноста Китай да участва като равен на Русия и фашистка Америка. Защо Русия трябва да "убеждава" Китай и каква се явява на Китай за да я "убеждава"..това не го разбрах.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 другарят

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "ANGKOR WARRIOR":

    Последните бели, които ще останат на Земята, ще бъдат монголоидите! Останалите ще бъдат "бели" като нашите цигани сега и такива с цвета на кюнец.. ха-ха..
  • 13 Бай Горан

    0 2 Отговор
    Китай отказва,защото ще се наложи да съкращава от тактическите си ядрени оръжия,които не се ограничават от никакви договори.И САЩ и Русия имат интерес да привлечат Китай към споразумение.САЩ заради Тайван,Русия заради себе си.
  • 14 Бай Манчо

    6 1 Отговор
    Китай отдавна е разбрал , че договорите се спазват от американците докато могат да притискат , шантажират и крадът от момента , в който крадливите янки усетят , че ги бият през ръчичките и немогат да откраднат били технологии или ресурси излизат едностанно от всяко едно споразумение , договор или каквото и да е .
  • 15 ПРАВИЛНО

    0 0 Отговор
    ТЕ ЩЕ РАЗУЗНАВАТ ГАДОВЕТЕ
  • 16 Тънкият момент

    2 0 Отговор
    1-о си мислех, че е справедливо и Китай да участва, НО, като се позамислиш, а и Путин го каза в интервю за западна медия - Ако ще въвличате и Китай, то нека тогава да има една цялостна сделка за разоръжаване с участието и на Великобритания, Франция, т.е. всички Натовци.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания