Last news in Fakti

11 Юни, 2020 13:25 1 762 3

Коронавирусът отлага глобалната данъчна реформа

  • оиср-
  • данъци-
  • данъчна реформа-
  • минимална ставка

ОИСР иска да разработи конкретни предложения, които да се прилагат в 137 страни

Планираната глобална данъчна реформа ще бъде отложена с три месеца заради коронавирусната пандемия. Това предаде немското издание на Reuters.  

В отговор на Федералното министерство на финансите в Германия към зеления политик Данял Баяц се казва, че Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще финализира окончателния си доклад през 2020-а. „Поради пандемията има тримесечно забавяне в графика. Следователно международното споразумение няма да бъде представено през юли, както беше планирано, а през октомври", се казва в писмото на финансовото министерство. 

ОИСР иска да разработи конкретни предложения, които да се прилагат в 137 страни. Споразумението би довело до повече бюджетни ресурси, би било по-справедливо и би могло да предотврати двойното данъчно облагане и да разреши търговски спорове. Също така, това би била най-голямата данъчна реформа за около 100 години. 

Напредък по казуса трябваше да се постигне на голяма конференция в Берлин, която по-рано беше планирана за началото на юли. Освен това, реформата цели да адаптира настоящите правила към ерата на цифровите технологии. По-конкретно, споразумението трябва да предотврати избягването на данъци от дигитални гиганти като Apple, Facebook, Google и Amazon. Съображенията на ОИСР имат два стълба - минимална глобална данъчна ставка и ново разпределение на данъчното облагане на цифрови услуги в различните страни.

Немското министерство на финансите подчерта, че международно координираният подход трябва да избягва по-нататъшни конфликти. Например, Франция и Обединеното кралство планират да въведат собствени цифрови данъци, които правителството на САЩ иска да предотврати, тъй като най-големите дигитални компании идват от Силициевата долина.
 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццццц

    2 0 Отговор
    И такова ли имало бе,мислех че само ще ни чипират.
  • 2 Гей Билтс

    1 2 Отговор
    Данъчната реформа ще дойде с чипа. Който няма чип, не плаща данъци, не бачка, не купува, не продава, седи си у вкъщи.
  • 3 Едмон Дантес

    8 0 Отговор
    Тия как са я подкарали направо САЩ и Русия да натискат червените ядрени копчета и да се приключва.А оцелелите чифути от бункерите да видим тогава от кого ще щавят и кой ще ги прислужва.