Last news in Fakti

18 Юни, 2020 15:04 1 458 1

Европейският съюз е готов сам да въведе цифров данък

  • ес-
  • ек-
  • данък-
  • дигитализация-
  • цифров данък-
  • данъчна реформа

САЩ стопира евентуално глобално споразумение за цифров данък, излизайки от международните преговори по казуса

Европейският съюз е готов да се справи сам с данъчното облагане на цифрови услуги, предоставяни от технологични гиганти като Google, Amazon, Facebook или Apple, в случай че няма глобална сделка за такъв данък тази година, заяви в четвъртък еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Паоло Джентилони. Това предаде Reuters.

Изказването на еврокомисарят беше в отговор на решението на САЩ да излезе от преговорите за ново разпределение на данъчното облагане на цифровите услуги в различните страни. Евентуалното споразумение има за цел да предотврати избягването на данъци от дигиталните гиганти.

„Много съжалявам за решението на САЩ да стопират международните преговори за данъчното облагане на цифровите услуги. Надявам се, че това ще бъде временно прекъсване“, каза Джентилони.

„Европейската комисия иска глобално решение, за да доведе корпоративното данъчно облагане в 21-ви век. Ние вярваме, че двустълбовият подход на ОИСР е правилният“, каза още той.

„Но ако тази година постигането на споразумение по темата се окаже невъзможно, ние сме категорични, че ще предложим алтернатива на европейско равнище“, категоричен бе еврокомисарят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 счети

    1 0 Отговор
    Значи като нахлузят данък на монополистите те съответно ще нахлузят данък върху крайния потребител под формата на такси за услуги и подобни булшити ?! И какъв ще е ефекта върху хората , дали ще поумнеят че ги клатят ?!? Едва ли.