Last news in Fakti

15 Юни, 2020 12:22 11 114 71

САЩ се обърнаха към руския нефт

  • русия-
  • петрол-
  • сащ

Очакват се двойни доставки

САЩ се обърнаха към руския нефт - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американските заводи очакват голяма пратка петрол от Русия, съобщи Marinetrafic.

Към бреговете на САЩ вече са се насочили десет танкера. Превозват тежък руски нефт.

Американските нефтопреработвателни заводи не могат да работят само с местния лек нефт или шистите. Те трябва да бъдат смесвани с други сортове за преработка.

Очаква се внос на двойно повече количество руски нефт, от колкото е било внесено през март. До този момент такъв нефт се е внасял от Венецуела, но търговските отношения със страната са отменени.

Русия вече се превърна във втори по значимост доставчик на нефт за страната след Канада. Руски експерти обаче смятат, че това може да не продължи дълго.

При различни дипломатически обстоятелства, САЩ може да се върнат към доставките от Венецуела, която географски е много по-близка страна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    64 14 Отговор
    Американците не са ли чували, че батката има хъб и могат да доят от него...
  • 2 гост

    22 162 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува … Гладен мужик сънува че американците му купуват скапания нефт … Няма как да стане докато не отпаднат санкциите - тоест новината е 100% фейк ...

    Коментиран от #24, #46, #54, #55, #60, #61, #65

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дългият

    166 13 Отговор
    Нефт от Русия за САЩ може,но газ от Русия за Европа не може....мизерници такива...

    Коментиран от #70

  • 5 За пореден

    108 6 Отговор
    Път се доказав, че интереса клати феса.
  • 6 az #Победа75

    111 9 Отговор
    Хахахахахаха, като не искат от Венецуела нека си плащат за транспорт от РФ! А санкциите? Къде останаха санкциите срещу Москва??? :))
  • 7 Jeik

    83 13 Отговор
    Краварския нефт е гола вода!

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 goni

    22 5 Отговор
    Не знаех че има такива особености за преработката на петрола. И да претпочетат Русия пред Венецуела?! Венецуела хептем ще го закъса!:) Макар че винаги могат да изнасят за Китай!:) Тия суровините ги гълтат,като аспиринчита!:) Китай е голяма и мощна икономичиска страна, но много ощетена откъм природни ресурси! Освен кюмюр и манган на нищо друго не могат да наваксат!:) С мангана е голям майтап защото се оказа че са не само най-големия, а едва ли не единственият производител! Тия взеха че забраниха износа!:) Чак като ги заплашиха че ще ги изключат от СТО пуснаха малко, колкото да не е без хич!:)
  • 10 Бай хой

    41 13 Отговор

    До коментар #7 от "Jeik":

    Тай затова е и по евтин. Пълна зависимост на краварника от Федерацията.

    Коментиран от #16, #18

  • 11 goni

    35 3 Отговор

    До коментар #7 от "Jeik":

    А, бе нефта им хич не е лош, ама явно не става само с лек, трябва и тежък! До колкото знам от тежкия се добива значително повече мазут, а това си е корабното гориво. Интересно! Тия са стари дружки! Винаги са готови да си влязат един на друг в положението!
  • 12 Behemoth

    28 12 Отговор
    Хихихи САЩ го играят бог...и те като него си правят Кот си искат ...нещо от типа Зайо що си със шапка...Зайо що си без шапка?
  • 13 Питам си

    46 5 Отговор
    Къде го оня специалист"гост" който ни обясняваше как руските нефтодобиващи фирми били фалирали заради това,че САЩ нарочно свалили цената на борсата????

    Коментиран от #19, #21, #22

  • 14 Тъпо тролче

    50 4 Отговор
    ЕС да наложи санкции на американските фирми внасящи руски нефт. Как е възможно демократичен САЩ да използва недемократични продукти!

    Коментиран от #15

  • 15 ха ха

    30 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тъпо тролче":

    Кой да наложи? Грета Пенделберг ли?
    Х АХ ХА ХА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СССРБарета

    40 3 Отговор
    Абе казах ли ви аз че руснаците са по-големи от американците, ракетите им са по-мощни, та даже и петрола им е по-тежък!
  • 18 гост

    5 20 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Проучване: Нефтът, газът и въглищата ще загубят две трети от стойността си до 2050 г. Бизнесът с нефт, газ и въглища става все по-нерентабилен, тъй като световните запаси от изкопаеми могат да загубят около две трети от стойността си през следващите 30 години, намалявайки от около 39 трилиона до 14 трилиона долара, показва проучване на Carbon Tracker цитирано от Euractiv. Причината за резкия спад на стойността е свръхпредлагането и спада в търсенето на петрол, докато възобновяемите енергийни източници продължават да се увеличават. В своето проучване Carbon Tracker разчита на моделите за изчисление на Световната банка . Въпреки че вносът на газ за ЕС се е увеличил с 8% през последното тримесечие, по-голямата част от него под формата на втечнен природен газ (LNG), Международната агенция по енергетика (IEA) очаква значителен спад на първичните изкопаеми енергийни източници през тази година. Докладът на IEA предвижда, че търсенето на петрол може да спадне с 9%, докато нуждата от въглища и природен газ може да намалее съответно с 8% и 5%. През ноември страните членки на ЕС се съгласиха в бъдеще да не влагат повече пари в проекти за изкопаеми горива чрез Европейската инвестиционна банка. Дори пакетът за възстановяване на ЕС в размер на 750 милиарда евро, представен миналата седмица от Европейската комисия . За да се стабилизира глобалната икономика, сега трябва да се организира „регулиран изход от изкопаемите източници“, заяви Бонд, като отбелязва, че всичко др

    Коментиран от #66

  • 19 гост

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "Питам си":

    А според тебе сигурно са цъфнали и вързали , а ?? Хахах !
    Независимо от влиянието от пандемията Covid-19, през месеците април и май възобновяемата енергетика продължава да отчита рекорди. Това става ясно от новият доклад на Института за енергийна икономика и финанси (IEEFA). В докладът се изброяват ценовите успехи, постигнати в слънчевата енергетика през тази година. Най-впечатляваща, според доклада е за рекордната цена постигнатата през април в ОАЕ, където след конкурс цената на един слънчев киловатчас бе постигнат на ниво от 1,35 щатски цента ( 2,5 стотинки за киловат ) !!!! Тогава компанията EWEC одобри офертата за 1,5 GW на EDF и китайската соларна компания Jinco Power (13,50 USD/MWh) за Al Dhafra, Abu Dhabi. Този резултат е с 13 % под постигнатите през януари цени за проекта за слънчева мощност от 800 MW в Катар – цена от 15,60 долара за MWh от Total и Marubeni Corp. Освен това се прогнозира, че в много области разходите за производство ще са близко до нула. „През 2030 година , разходите за производството на променлива възобновяема енергия (VRE) с нулеви емисии ще е близка до нула в много области с висококачествени слънчеви ресурси. Авоите на доклада се позовават на редица експерти в областта на енергийните технологии, като Мйкъл Либрайх например (основател на BNEF), който прогнозира още през 2018 г. че цената на слънчевата електроенергия може да падне под 1 щатски цент за киловатчас до 2030 г., а през миналата година потвърди прогнозата си.
    На
  • 20 The Blonde

    32 8 Отговор
    ЗА НЕВЕЖИТЕ И НЕПРОСВЕТЕНИТЕ ЩЕ НАПИША САМО, ЧЕ РУСКИЯТ НЕФТ Е С НАЙ-ВИСОКИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА КАЧЕСТВО, БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ В ЦЯЛ СВЯТ!

    Коментиран от #23, #26, #62

  • 21 гост

    6 16 Отговор

    До коментар #13 от "Питам си":

    „Газпром“ преживява трудни времена. Причина – спад на търсенето на природен газ, но и на цените заради пандемията от коронавируса. От друга страна заплахата от санкции от САЩ заради газопровод „Северен поток 2“ още не е отминала. Непрекъснатите атаки, на които е подложена компанията от страна на Полша и Украйна също оказват своето влияние. От не по-малко значение е отстъпката, която компанията направи по отношение на дългосрочните договори.
    Според данните от руската Федерална митническа служба, изнесени от руските медии, приходите на „Газпром“ от експорта на природен газ през първото тримесечие на 2020 г. са спаднали с 51,6 % в сравнение с аналогичния период на миналата година и са от порядък на 6,8 млрд. долара. Обемът на експорт през януари-март тази година е спаднал с 24 % в сравнение със същия период на миналата година – до 46,6 млрд. куб м. През март приходите на компанията от експорта на газ са спаднали с около 13 % в сравнение с предишния месец и са 1,7 млрд. долара.
    Германия, която е един от основните купувачи на руски природен газ през месец март 2020 г. е намалила вноса от „Газпром“ с 45 % в сравнение с миналата година – до 2,7 млрд. куб м. В Турция, която се смята з вторият най-важен пазар за компанията дела на руския газ през март тази година в сравнение с предишната 2019 г- е спаднал от 33 % на 9 %.
    И това не е всичко. Спадът на търсенето е съпроводено и с понижение на цената. Така средната цена на природния газ на европейския спотов пазар

    Коментиран от #37

  • 22 гост

    7 13 Отговор

    До коментар #13 от "Питам си":

    И това не е всичко. Спадът на търсенето е съпроводено и с понижение на цената. Така средната цена на природния газ на европейския спотов пазар през месец май се понижи до 50 долара за 1000 куб м. Цената на „Газпром“ е на границата на рентабилността – 109 долара за 1000 куб м. Освен това „Газпром“ очаква спад на цената на природния газ през тази година до 133 долара в сравнение с 2019 г. ,когато бе 211 долара.
  • 23 гост

    7 20 Отговор

    До коментар #20 от "The Blonde":

    А за тебе "просветения" цар на невежите , хахаххах , ще кажа , че мечтите си можеш да ги споделяш в кръчмата , а долнопробния "уралс" е най-скапания петрол на света и неслучайно се продава на БЕЗЦЕНИЦА , ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТ АМЕРИКАНСКИЯ , просто по-скъпо няма луд , който да го купи !!! И въпреки това никага не успя да мине и 10% от световното производство , въпреки неистовите напъни на вожда !!!

    Коментиран от #30, #31

  • 24 Гацо Бацов

    32 9 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Скоро и вода ще купуват от Мужиците .Даже ще търсят мужици да ги оплождат може и тебе да оплодят

    Коментиран от #27, #32

  • 25 456

    10 23 Отговор
    Руснаците защо не откажат да продават на САЩ?Защото са затънали и се чудят как да закърпят бюджета.

    Коментиран от #29, #34

  • 26 Знаещ

    11 22 Отговор

    До коментар #20 от "The Blonde":

    Ти па се иплюще направо по корем....точно руския петрол , сорт ''Урал'' е най-долнокачествен в света..а защо ли ? Ми защото е с най-високо съдържание на сяра ...малко са рафинериите по света които могат да го преработват и една от тях е Бургаската, строена още по татово време. А повечето помним какво бе качеството на горивата..всъщност и сега бая народ вие на умряло от долнопробните горива, особенно дизелът, добивани в ''Лукойл''.
  • 27 Ваня Альошин

    5 20 Отговор

    До коментар #24 от "Гацо Бацов":

    Абе, Гацо, абе мама ..докато има водка и сельодка на руския мужик не чакай...особенно пък за разплод да го ползваш. Ми те рускините затова се цаниха кметици чак по Турско...че няма кой да им върши работата на мъжете бе. Я се пУсни по Истамбулските сокаци..ми то там контингента само руски бре, и тук-там по някоя балдъреста кадъна.
  • 28 666666

    21 6 Отговор
    Хахаха пак опряха до Путин
  • 29 гост

    4 23 Отговор

    До коментар #25 от "456":

    Въпроса е ушанките какво ще купуват , като със все "великия" износ не им стигат даже за хляб !! Ами като спре и износа след някоя годинка ?? Оня ден главния мюфтия на Саудитска Арабия съвсем официално обявил , че при глад мъжете имат право да ЯДАТ жените си !!! Очаквам скоро "вселенския патриарх" на вожда да го подкрепи и приобщи , нали са най-голямата мюсулманска държава , хахахах !!!

    Коментиран от #36

  • 30 падналия ангел

    12 6 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Руския петрол не е само Урал, а и това е лек петрол, тука става за съвсем друг сорт. Иначе ето нещо интересно: Сме­се­ното предпри­я­тие Sakhalin Energy с уча­сти­ето на Русия, Япо­ния и Холан­дия изнесе на пазара каче­ствено нов сорт пет­рол Sakhalin Blend, който се доставя в ази­ат­ските страни, съобщи сп. „Експерт”. Това дава възмож­ност да се отвърже цената на саха­лин­ския нефт от властващия на бор­сата дубайски сорт Dubai Crude и да се про­дава с 2 – 3 долара по-​скъпо от спе­ку­ла­тив­ните в момента цени. Висо­кото каче­ство на саха­лин­ския пет­рол дава осно­ва­ние да се прогно­зира, че Sakhalin Energy ще изме­сти араб­ските компа­нии на ази­ат­ския пазар.
    Новият сорт се появи в резул­тат от сме­сва­нето на саха­лин­ски пет­рол марка Vityaz с газов кон­ден­зат от Кирин­ското нахо­дище. По този начин в нефта се уве­ли­ча­ват полез­ните съставки и от него може да се извлече повече бен­зин и дизе­лово гориво.
  • 31 падналия ангел

    17 6 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Мога да ти обясня още, и че Урала го смесват с петрол от Чечня, който е изключително качествен и тогава го предлагат на световните борси! Ама айде да не ти отварям очите, остани си перманентно кух!
  • 32 стоян

    5 12 Отговор

    До коментар #24 от "Гацо Бацов":

    До 24 ком -Ти в Турция ходил ли си -пълно с рускини женени за турци -Ердуган беше казал че са над 200 000 =какво търсят рускините в Турция и България -мъже каквито няма там в Русия

    Коментиран от #35

  • 33 Баба Пена

    10 6 Отговор
    Интересно тия с кво плащат тези доставки?! Бедните американци с треперещи ръце всеки месец чакат мизерните си купони за храна,а оялите се магнати петрол от Русия купуват!
  • 34 БПФ

    13 5 Отговор

    До коментар #25 от "456":

    Държава без външен дълг, но със 150 милиарда валутни резерви, дали търси как да си закърпи бюджета?

    Коментиран от #42, #47, #49

  • 35 Баба Пена

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "стоян":

    Бабиното съотношението жени- мъже в Русия е с 7 млн. в полза на жените,това е резултат от ВСВ,който още не е изравнен,в Германия е същото,но там донякъде компенсират с имигранти

    Коментиран от #58

  • 36 БПФ

    18 4 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Най-големите износители на пшеница на света нямали хляб? Ама вЕвро ни?

    Вас русофобите трябва да ви евтаназират насилствено. Не че пречите - просто за да не се мъчите !!!

    Коментиран от #38, #40, #44

  • 37 БПФ

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    През март нищо не работеше, имаше огромни натрупани резерви, нормално е да паднат доставките. И щом Газпром е на границата на рентабилността, прави си сметка какво е на LNG-доставчиците - дето близо 30% от суровината отива само за втечняване !!!
    Още миналото лято американците си признаха, че са продавали LNG в Европа на загуба. Един доставчик дори само да оцелее, това ще е Газпром.

    Ама няма да е един, защото при отказът от въглища, бъдещето принадлежи на природния газ.

    Коментиран от #51

  • 38 Хаха

    14 2 Отговор

    До коментар #36 от "БПФ":

    Хахахахаха,сещам се за оня филм....от глупав,по глупав,ами това е нашият мат"риал от соросоиди

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #36 от "БПФ":

    Верно ли , "най-големия" ми как не !! А какво ще произвеждат като зърното за посев го купуват от бедна България , хахах !!
    България оглави световната класация на страните износителки на пшеница за посев, стана ясно от анализ на Българската стопанска камара (БСК) „Мястото на България в световния износ през 2018 г.“
    Делът на българската пшеница за посев, изнесена на световния пазар през миналата година, се оценява на 14,5%, като стойността е 69,881 млн. долара. Автор на изследването е Веселин Илиев, главен директор „Външноикономическо сътрудничество“ в БСК.
    И това е 2019 г , да не кажеш , че е при тато , както много обичате да фантазирате !!!

    Коментиран от #53

  • 41 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #38 от "Хаха":

    Хубаво се сещаш за филма , ама да беше вдянал поне , че е за русопитеците едно към едно !!!
  • 42 456

    3 9 Отговор

    До коментар #34 от "БПФ":

    Това д "външният дълг" е толкова истъркана плоча,че нямам никакво намерение да ти обяснявам.Няма да ме разбереш.Виж само какво е процентното съотношение на външният дълг спрямо БВП на Швейцария,Люксембург,Норвегия.Външният дълг и вътрешният дефицит нито са единствените,нито са най-важните показатели за една икономика.А дори за Русия не си в час-валутните и резерви са над 500 милиарда,но това не я прави силна икономика.САЩ имат над 8000 тона инвестиционно злато,четири пъти повече от Русия,но дори това не е толкова важно.САЩ е номер едно,Китай са втори.Русия е извън десетката.

    Коментиран от #45, #67, #69

  • 43 Грис

    15 3 Отговор
    Естествено е да закупят нефт от Русия.Още много неща ще започнат да купуват от други страни-с тези мързеливи негри, трето поколение на помощи, безконтролно използване на природни ресурси.Работят само бели ,но им пречат именно такива като негрите.В сащ има 50 милиона безработни/не желаят да работят и са на помощи/ и 20 милиона неграмотни.Правете си изводите.Аз ги направих при посещение в тази страна.
  • 44 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "БПФ":

    Руското министерство на земеделието предложи, а правителството подготвя решение, за въвеждане на лимит за износ на зърно до края на сезон 2019-2020 г. Първите реакции на руския агробизнес са, че квотата от 7 млн. тона за следващите 3 месеца е в рамките на очакванията им. Но "Ройтерс" допълва, че търговци са притеснени да не би подобна мярка на най-големия износител на зърно в света да бъде удължена. Същата препоръка за периода април-юни отправиха и руски производители на 26 март, като според някои от тях имали наличности за не повече от две седмици (!!!!!! Хахахахаха) . Те изказаха притеснение, че при обезценяването на националната валута, зърнопроизводители и търговци ще предпочетат да насочат продукцията за износ. Някои собственици са започнали да предлагат на мелниците зърното си на толкова високи цени, че произведеното след това брашно е на цена, която не са готови да платят хлебозаводите. Днес министерството каза, че ако бъде одобрено такова решение, то ще обхване основно жито, но също така ръж, ечемик и царевица. Целта ще е да се стабилизират пазарите на храна не само в Русия, но и на територията на Евразийския икономически съюз. Хахахаххахахха , имали много викаш ,а ?? И износители били , хахахха !!!
  • 45 Бачо Киро

    7 5 Отговор

    До коментар #42 от "456":

    Как да не е важен външния дълг? Не говорим за вътрешния, дето сами си печатат доларите и де факто са като тоалетна хартия. Говорим за парите които дължат на други. Ако китайците си поискат парите САЩ не могат да ги изплатят. Балон, чисто и просто.

    Коментиран от #50, #52, #68

  • 46 Бачо Киро

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Въобще не си в час какво купува САЩ от Русия и колко спазват собствените си санкции. Санкциите са за другите, за да купуват от САЩ, за тях самите не важат, ако така решат. Конгресът гласува изключение и туй то, както с руските хеликоптери за Афганистан примерно.
  • 47 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #34 от "БПФ":

    Божеее , прибери си вересиите , че простотиите им край нямат !!! Абе , умньооо , какви резерви какви 5 лева те гонят , бе , Раша харчи вече половин година от тях по 150-200 милиарда НА МЕСЕЦ , толкова и трбяват да върже бюджета след сринатите приходи от износа на петрол и газ , ти прочете ли барем какво ти показах , газа е паднал на 50 долара при цена на Газпром 211 само преди 1 година и 100 долара себестойност , петрола от началото на годината е средно 30-32 долара , а е заложен в ушанковския бюджет на 42-45 долара !!! Разерви му се привидели , хахахха !!! До края на годината с тоя темп Раша ще е пред МВФ за заемче , ти гледай само !!!
  • 48 Команиз

    4 14 Отговор
    Няколко месеца ниски цени на петрола и САЩ отново трябва да спасяват мужиците от глад като им купуват петрола.Аааа… абе не бе...обърках се.Вовачка многоходчик е измислил тази много хитра стратегия.Само изглежда, че отново американците си държат своя нефт, а купуват руски на ниски цени.Те същност америте са много прости.
  • 49 Любопитен

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "БПФ":

    Коя е тази държава без външен дълг, че на Русия външния дълг е $570 милиарда?
  • 50 456

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Бачо Киро":

    Повярвай ми,няма да ги поискат.Да не говорим,че при крайни обстоятелства,американците могат да обезценят рязко долара и да вкарат Света в икономически хаос,а китайската икономика свикнала на постоянен растеж,просто ще се срине при такъв сценарии.Никой няма изгода от такова развитие на нещата,включително и Китай.
  • 51 Нормален

    4 13 Отговор

    До коментар #37 от "БПФ":

    Другарю, другарю...Борбата не е с Газпром, а с Русия.Сещаш ли се?Не се сещаш, то е ясно.Газпром може и да надживее други петролни или газови компании, но Русия няма да оживее след петролните и газови воини.Тъпите американци имат много други канали за доходи, докато могучая кочина освен газ и петрол няма какво друго да продава.Знам, знам … от оръжие много се печели.Печели се, но и този пазар им загина на рашките.$7 милиарда от оръжие какво са?НИЩО!

    Коментиран от #56

  • 52 факти

    4 11 Отговор

    До коментар #45 от "Бачо Киро":

    Чисто и просто е ,че си нямаш грам идея за какво пишеш,а повтаряш неща които си чул недочул.Първото което е целия дълг на САЩ е 20 трилиона от които дългът към Китай е едва 1 трилион.Това е капка в морето и НЕ МОЖЕ по никакъв начин този дълг към Китай да се отрази на САЩ.Този дълг не е паричен ,а е в ценни книжа и се плаща в срокове.Какво значи тая глупост дето си написал "ако Китай си пойска парите".Това да не ти е заем от кварталния лихвар бе капацитет ? Такава опция да си пойскаш парите накуп няма.И знаеш ли защо този външен дълг ЗАВИСИ ОТ САЩ ,а не от това кой какво иска ? Защото целия външен дълг на САЩ е деноминиран в щатски долари и единствено и само САЩ решават какво ще правят с него.Ако САЩ решат ,ще напечатат долари без покритие и "ще ти върнат" на Китай и после познай какво следва с китайската икономиката.Дългът на САЩ е най-умния икономически ход в историята ,но само те могат да си го позволят и никой друг.Така ,че недей да коментираш и да се правиш на капацитет ,кое било очевидно и кое не,защото си нямаш хал хабер какво се случва в реалния свят.

    Коментиран от #59

  • 53 Ама ти верно ли си

    13 3 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    вярваш,че Русия купува пшеница за посев от България. Е значи хич не те слуша главата. То всичката пшеница за посев на България няма да стигне за засаждането на жито в едно населено място в русия бе умник. Ти нещо не си запознат с територията на Русия. Един житен блок в Русия е колкото софийска област бе "меен" Руснаците засаждат площи с пшеница повече от колкото е територията на Бг,амана приказка да се намираш.
  • 54 Не те

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    знам ти какво сънуваш,но през последните шест месеца имам два курса(всеки по около 115000т.)суров нефт от Уст Луга(до Калининград)до Галвестън и преди да се прибера преди седмица пак натоварихме от същия порт,но за Корпус Кристи-пак в щатите.Само в нашата компания има поне пет танкера,чартирани по същата линия,и то не от вчера.Тъй,че не се плюнчи за неща дето не са ти ясни,несериозно е.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 баба Пена

    10 2 Отговор

    До коментар #51 от "Нормален":

    бабиното на теб само човек като ти прочете смешките и си му ясен.....Русия и 7млрд. продажби,хахахаабе тъпу....то ми тя една Турция има за 3млрд. продажби за 2019г. ти за Русия говориш ...която държи 21% от световните продажби
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 И аз да кажа

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Баба Пена":

    Ами войната свърши преди 75 години! Ти на мъже, родени и служили преди това ли разчиташ за разплод?
  • 59 Страничен наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "факти":

    Абсолютно точно.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Американец

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Никога не сме спирали да купуваме нефт от Русия.
  • 62 Бахти малоумника

    1 7 Отговор

    До коментар #20 от "The Blonde":

    Хахахахаха … хаааахахахахахаха…
    Пинко руския нефт е пълен със сяра и други примеси.Защо горивото в България е с такова лошо качество бе умник?Да не е защото е от руски нефт?

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 американците искат

    3 0 Отговор
    да застанат межди ЕС и РУСИЯ/на кранчетата / и го правят,защото ЕС им го позволява.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Надай се к..е на пияна жена.Те петрола само за бензин го използват.Вече 3D принтират коли,къщи,какво ли не от пластмаса (най-общо казано),а ти говориш за спад в търсенето.
  • 67 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "456":

    Злато и САЩ!?Доларът няма никакво златно покритие.Хартийки и нищо повече.Когато Китай и Русия започнат разплащане в собствена валута с ЕС, това ще е краят на долара.И може да е много скоро.
  • 68 БПФ

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Бачо Киро":

    Бачо киров - ти явно нямаш никакво понятие, че държавните ценни книжа си имат матуритет !!! Тоест - дата когато изтичат и преди това кредиторът не може да си поиска парите, може само да продаде ценните книжа - междувременно получава лихва. В блозките 3-4 години изтичат последните високолихвени щатски ДЦК, които се заменят с нисколихвени, т.е. дори номинално да е нарастнал щатският дълг, цената на обслужването му не се е увеличила.
  • 69 БПФ

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "456":

    Дали САЩ имат 8000 тона злато? Те ТВЪРДЯТ това, но никой не го е виждал от десетилетия това злато - помниш ли аферата с волфрамовите позлатени кюлчета?
    Отделно явно нямаш и понятие каква е цената на златото - да не мислиш, че САЩ дори и да имаха тия 8000 тона, могат да си платят дълговете с него?

    ТИ на МЕНЕ ли ще ми обясняваш? Очевидно е, че не знаеш с кого говориш, ти като финансови познания пред мен не си и първолак, бе - ти си в детската градина още - хахахах.
  • 70 Може бе Дълъг

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Редовно се доставя. Американците купуват втечнен газ от Ямал и го продават наЕвросъюза. Може, но САЩ трябва да са посредници. Ако сучат и те от цицката на ЕС, няма лошо! А на европейците никой не им е виновен, че са меки китки.
  • 71 7587

    0 0 Отговор
    И ПОСЛЕДНИЯ ПРОСРАН МАЛЧУГАН ЗНАЕ ЧЕ ЩАТИТЕ КУПУВАТ ОТ РУСИЯ - ОТ ЯДРЕНО ГОРИВО ДО РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ И СУРОВИНИ И БЕЗБРОЙ ДРУГИ НЕЩА.. В ПЪТИ ПО ЕВТИНО. 7.62Х АК НАТО БОЕПРИПАСИ КАРАТ С ВАГОНИ ОТ РУСИЯ....
    А ЕДНО ВРЕМЕ ЕДИН ТАНКЕР ЗАХРАНВАШЕ ЦЯЛА БГ ТАЯ ЛОШИЧКАТА... БЕЗПЛАТНО. И СТИГАШЕ ДО НОВА ГОДИНА.