Last news in Fakti

9 Юни, 2020 15:41 1 391 6

Разходите на „Росатом” за опазване на околната среда са 23 милиарда рубли

  • росатом-
  • околна среда-
  • аец-
  • русия-
  • атомна енергетика-
  • климат-
  • парникови газове

Емисиите на парникови газове от организациите на „Росатом“ са намалели с 6,4%

Разходите на „Росатом” за опазване на околната среда са 23 милиарда рубли - 1
Снимка: Shutterstock

Атомната енергетика е надежден източник на нисковъглеродна електроенергия, която има огромен принос в защитата на планетата от последиците от изменението на климата и е един от инструментите за глобално партньорство за съхранение, защита и възстановяване на екосистемите на Земята. Това написа Bangladesh Post по повод Световния ден на околната среда.

Според експертни оценки работата на всички АЕЦ с руски дизайн по света предотвратява изпускането на около 210 милиона тона CO2 на година, включително 107 млн. тона CO2 в Русия. Оценката е направена на базата на световната структура за производство на електроенергия по видове източници за 2018 г. В атомната енергетика отсъства пряко изпускане на химически опасни вещества, които разрушават озоновия слой и помагат за парниковия ефект.

През 2019 г. делът на замърсяващите вещества от предприятията на руската корпорация „Росатом“ в общия обем на Русия е едва 0,1%, се посочва още в материала.  Минимизирането на негативното екологично въздействие е важен приоритет в дейността на „Росатом“. Общите разходи на предприятията на корпорацията за опазване на околната среда през 2019 г. достигат 23,55 милиарда рубли. За изпълнението на задълженията на Русия в съответствие с Парижкото споразумение за климата в атомната индустрия се създава система за отчитане на изпускането на парникови газове. През 2019 г. брутните емисии на парникови газове от организациите на „Росатом“ са намалели с 6,4%.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    4 3 Отговор
    Що не ги пишете тези разходи в монголски тугрици - ще изглежда още по-големи!
  • 2 Еколог

    4 2 Отговор
    Това в нормални пари колко е?
  • 3 Български пияница

    4 3 Отговор
    Ако бяха обявили тия ОГРОМНИ разходи във венецуелски боливари или в зимбабвийски долари, щяха да са трилиони и целия свят щеше да се възхищава колко голяма бълха ги ухапала росатом, а с това куфарче щатски долари, щото 23 млрд рубли са толкова, се изложиха като кифладжии на гарата.
  • 4 Джулия

    7 4 Отговор
    Сега е времето България да поиска част от американски сили, които ще се изтеглят от Германия, да бъдат постоянно разположени в България!

    Това ще укрепи не само нашата отбрана и сигурност, но и югоизточния фланг на НАТО. Разполагането за постоянно на американски войски в България също така ще бъде в полза на подготовката и подобряването на оперативната съвместимост на нашите въоръжени сили с тези на съюзниците от НАТО.
    Сега е моментът правителството да поиска от Вашингтон да вземе такова решение. За това има благоприятни условия, които кабинетът трябва да използва и те са следните:
    1. Спешната необходимост от укрепването на югоизточния фланг на НАТО, в контекста на нарушения баланс на силите в Черно море в полза на Руската федерация.
    2. България изпълнява ангажимента си от срещата на върха на НАТО в Уелс, като стабилно увеличава разходите си за отбрана към поставената цел те да достигнат 2% от БВП. За 2019 г., заради придобиването на първите 8 самолета F-16, бюджетът за отбрана достигна 3.14 % от БВП. През 2016 г. разходите за отбрана бяха 1.26% от БВП, през 2017 - 1.27%, през 2018 г. - 1.48%. За 2019 г., дори и ако не се смята сумата за плащането на F-16, бюджетът за отбрана нараства спрямо този за 2018 г. с почти 250 милиона лева, до 1.59% от БВП. За 2020 г. бюджетът за отбрана ще бъде още по-висок, като се очаква скоро да достигне до 2% от БВП.
    3. България вече стартира дълго отлаганото превъоръжаване, като правителството избра F-16, въпреки сис

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    6 2 Отговор
    Това в евро е около 10 бона някъде ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания