19 Септември, 2012 08:01 1 328 0

Близо 100 милиардери даряват половината си пари

  • бил гейтс-
  • милиардери
Близо 100 милиардери даряват половината си пари - 1
Бил Гейтс. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Единадесет милиардери добавиха имената си в списъка на тези, които по призива на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс и на финансиста Уорън Бъфет приеха да дарят половината от богатството си за благотворителни цели, предаде АФП.

С новите хора, общият брой на милиардерите, съгласили се да последват примера на Гейтс и Бъфет достигна 92. Сред новите членове на този много затворен клуб фигурират генералният директор на компанията за отдаване под наем на видео по интернет "Нетфликс" Рийд Хейстингс, съоснователят на "Интел" Гордън Мур и Чарлз Бронфман, бивш шеф на канадската алкохолна компания "Сийграм".

Преди време двамата най-богати американци Бил Гейтс и Уорън Бъфет съобщиха през юни 2010 г., че смятат да убедят милионери и милиардери да дарят като тях половината от богатството си за благотворителност.

Оттогава в редовете на групата на дарителите се включиха още основателят на Си Ен Ен Тед Търнър, кметът на Ню Йорк и основател на агенцията за финансова информация, която носи неговото име – Майкъл Блумбърг, режисьорът Джордж Лукас и съоснователят на "Оракъл" Лари Елисън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА