1 Август, 2020 08:52 2 457 14

Отмениха смъртната присъда на атентатора от Бостънския маратон

  • бостънски маратон-
  • джохар царнаев-
  • атентатор

Във Флорида американският президент Доналд Тръмп определи решението на съда като нелепо

Отмениха смъртната присъда на атентатора от Бостънския маратон - 1
Снимка: БГНЕС

Американски апелативен съд отмени смъртната присъда на атентатора от Бостънския маратон Джохар Царнаев. Съдът постанови по-долната съдебна инстанция да проведе нови слушания по делото.

Царнаев беше осъден на смърт през 2015 година за поставянето на самоделни взривни устройства близо до финалната линия на маратона две години по-рано. При взрива загинаха трима души, а 264 бяха ранени, припомня БНР.

Мъжът призна, че е извършил атаката заедно с по-малкия си брат Тамерлан, който беше убит няколко дни по-късно при престрелка с полицията.

Адвокатите на Джохар Царнаев поискаха ново дело с мотива, че процесът не трябва да бъде гледан в Бостън, тъй както хората там са травматизирани от случилото се. Те поставиха под въпрос и неутралитета на двама от съдиите.

Апелативният съд в Масачузетс подкрепи повечето от обвиненията срещу мъжа, но поиска от районното съдилище да проведе ново дело, което да определи дали той да бъде осъден на смърт. Според съдиите Джохар Царнаев трябва да остане в затвора до края на живота си, като единственият въпрос е дали ще бъде екзекутиран.

Във Флорида американският президент Доналд Тръмп определи решението на съда като нелепо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алфа Чакал

    51 2 Отговор
    Не е толкова зле в Германия щяха да го освободят и Меркел щеше да му отпусне 2000 евро пенсия.

    Коментиран от #6

  • 3 ИВАН

    21 1 Отговор
    И кой знае в каква луксозна килийка е - необезпокояван от никого, спокойно си чете коранчето и замисля нови подвизи ... я марш на работа та да си заслужи поне храната
  • 4 всички хейтъри

    3 14 Отговор
    И този като комунистите не обича Америка. Един дол дренки са.

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Бял човек

    26 3 Отговор
    Евреите тази година екзетуриха бял американски националист, който е убил евреи, но този, който уби бели хора помилван. Кой управлява света?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 То цялата

    10 0 Отговор
    им държава и съдебна система са нелепи. Краварска им работа...
  • 10 Ццц

    9 0 Отговор
    Трябвало е още при залавянето да му пуснат един между ушите. Някои хора само хабят въздуха.
  • 11 Националист

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "всички хейтъри":

    Напротив...комунистите много обичат Америка и са първи натовци и русофоби като Пасииво инджев ПлевналиевЕ ДайновМ КуневаСталинка Георгиева и тнвсе комуняги на служба към американски НПО та и службиплюещи постоянно против Русия и православието!
  • 12 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    НАТЮ -САЩ МАЧКАТ ВОЕННО ДАЛЕЧНИ НАРОДИ !!! МАЧКАНИТЕ НАРОДИ СА ПО-СЛАБИ В ПРЯКА ВОЙНА / НАТЬО ВОЮВА -С ЕДИН ПО ЕДИН НАРОД - ЗА ДВА НЯМА "МОЩ" / !!!! НА ОГРАБВАНИТЕ НАРОДИ ИМ ОСТАВА САМО ТЕРОРИЗЪМ -КАТО ОТГОВОР , НО НЕ ЗНАЯТ КАК СЕ ПРАВИ !!!!! ВЪПРОС НА ПСИХОЛОГИЯ Е ,А НЕ НА МАТЕРИЯ !!!
  • 13 В е л и к и я

    5 0 Отговор
    Този защо изобщо е още жив .. !Такъв тип атентат при организирано спортно масово мероприятие трябва да е много по строго наказуемо от това да е убил трима души един по един по улиците защото освен жертвите и ранените които можеха да варират и да не бъдат толко а много повече -се нанася и страхотен психологически удар от страх върху бъдещи такива мероприятия..А и той е искал да убие много повече ..абсолютно смъртно наказание ... !
  • 14 Сандо

    1 1 Отговор
    Тоя хубавец е враг на Кадиров,Кадиров е враг на Сащ,следователно ...