Last news in Fakti

27 Август, 2020 09:43 11 298 69

Сблъсък между руски и американски войници в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • сащ-
  • сблъсък-
  • войници-
  • конвой

Според САЩ това са опасни и непрофесионални действия от Русия

Сблъсък между руски и американски войници в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няколко американски военни са ранени, след като военен конвой на САЩ се е сблъскал с руска военна колона в района на Източна Сирия. Това са съобщили неназовани американски официални лица пред Си Ен Ен, предаде агенция "Фокус".

Инцидентът се е случил, след като едно от руските превозни средства умишлено се е блъснало с американски транспортьор, поради което екипажът на американската машина има някои наранявания вследствие на катастрофата. Според източниците на телевизията, руски военен хеликоптер е прелетял ниско над земята, което е честа тактика, за да се предизвика разпръскване на хора.

Пентагонът все още не е потвърдил информацията, като според телевизията Белия дом е против публично оповестяване на новината. Националният център по сигурността отказа да коментира случая, но предостави изявление вместо Пентагона.

„В рамките на това взаимодействие, руско превозно средство е ударило M-ATV, принадлежащо на коалицията, вследствие на което военни от екипажа на проходимата противоминна машина са получи наранявания“, заяви говорителят на Националния съвет по сигурността Джон Елиът, като според него такива „опасни и непрофесионални действия представляват нарушение на протоколите за избягване на конфликт, подписани между Москва и Вашингтон през декември 2019 година“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глас от ОТВЪДНОТО

    122 18 Отговор
    А защо не коментират и си траят американците? Май са били на място, на което е трябвало да бъдат. Май си мислят, че Сирия е тяхна :)
  • 2 7786

    123 13 Отговор
    Горките амери, пак проблеми с шофиране, когато не всички им правят път. И пак натъжени, в болница, часове при психолози...Толкова чувствителни и раними... Не като във филмите им.
  • 3 ТаУмВзе

    99 13 Отговор
    Нараняванията са в областта на съдран памперс заради високата компресия и дебит.
  • 4 гост

    76 6 Отговор
    Ако сме независим медии трябва да се представи и мнението на другата страна. Иначе си е демагогия и политически внушения,, . Това не е демокрация, а тоталитаризъм.

    Коментиран от #15

  • 5 цербер

    3 45 Отговор
    Според САЩ това са опасни и непрофесионални действия от СТРАНА НА Русия.

    Коментиран от #13

  • 6 Ну, погоди!

    75 10 Отговор
    Давай ,събаряй краварника!
  • 7 Последния Софиянец

    69 6 Отговор
    Сгазен американски танк .ха ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 8 Русороб

    10 97 Отговор
    Правят се на мъже ватниците, явно войната е близо.
  • 9 Дельо Хайдутин

    84 9 Отговор
    Краш тест в полза на руските машини.Шкембето да купи руска техника.Евтина и здрава.
  • 10 Минчо

    19 64 Отговор
    Браво на руснаците ти са направили услуга на американските войници.?Сега ще ги върнат в лошия САЩ И ТАМ ЩЕ ОМ ДАДЪТ ОБЕЩЕТЕНИЕ ОТ ПО 500 ХИЛ.ДОЛАРА .АААА ДОБРИТЕ РУСКИ ВОЙНИЧЕТА ЗА РОДИНО ЩЕ ВЗЕМАТ ПО 500 ДОЛАРА ЗАПЛАТА.ДААА ЖИВЕЕ ВЕЛЕКА РУСИЯ.ХА ХА

    Коментиран от #34, #48

  • 11 JEB

    6 47 Отговор
    някой хора не разбраха че собственоста на калашник не те прави играч
    друго си е да им пратиш повече самолети от колкото са наличните зенитни ракети и да ги сравниш със земята
  • 12 бат Рамбо пенсионера

    66 4 Отговор
    Краварите ги побутват оттук оттам , подканят ги да си ходят.
    Интересното е защо няма ранени руснаци от "катастрофата".
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 JEB

    5 49 Отговор
    глупаците май са нервни че покрай навални
    цру ги изкукка много лошо..дребният руснак е видял звезди посред бял ден
  • 15 Кауш

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ти не четеш ли? Публикувано във факти.бг: Националният център по сигурността отказа да коментира случая, но предостави изявление вместо Пентагона.
  • 16 стоян георгиев

    5 58 Отговор
    руснаците търсят ескалация на напрежението.явно в русия рязко свършват с парите и е нужно извинение за това.страната е във фалит реално от няколко години,но до сега компенсираше обедняване на населението.проблема е че вече няма накъде и след размириците в беларус може да се сговни и в русия.та изпитания номер с фашистите там работи.сега путин ще обяви затягане на коланите заради лошите фашисти,соросоиди,геове,гамериканци и т.н.

    Коментиран от #20, #22

  • 17 оня с коня

    7 22 Отговор
    Споменава се в Статията че Русия и САЩ са подписали в края на Мин. година Протоколи за Избягване на Конфликти.И както в БГ примерно Решенията "ОТ ГОРЕ" се Деформират до Неузнаваемост като започнат да се прилагат "ДОЛУ ПО МЕСТА",така и същото се получава в Сирия.И след като още навремето Великият Ленин е казал:"Кадрите решават всичко",КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА от командирования там Аскер - Нахални и невъзпитани Амер. Негри от една страна,и трудно говорещи Руски език полуграмотни "Руснаци" от Републиките с Дръпнати очи!..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 То си има филмче

    54 1 Отговор
    снимано, вижда се как американците им препречват пътя.

    Коментиран от #25

  • 20 от банкомата

    33 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    То пък в обора пари бол ! 30 трилиона заеми !!!

    Коментиран от #24

  • 21 Един

    43 4 Отговор
    Понеже американците не се държат агресивно. Света вода ненапита. Този път са си го получили и сега се очаква да ореват навсякъде.
  • 22 Трол

    47 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Десоу, гледай първо видеото и тогава коментирай! Иначе, в кухнята да правиш омлет! Най-обикновен БТР се мушна отзад на M-ATV, защото то се пречкаше на руските камиони. И като си го подхвана отзад, 300 метра си го буташе, като носорог полско Фиатче! И стественнно каубойския екипаж пак с мозъчно сътресение, като че ли имат нещо в скоростните си кутии!

    Коментиран от #31

  • 23 2020

    31 5 Отговор
    Това да не е филм сниман в Холивуд?Много подобни филми гледахме-да започнем от кацането на Луната,различни измислици за посещение на други планети.Много слаб сценарий.Сащ покрай изборите ще разказват колко са първи във всичко.Писания за наивници.
  • 24 стоян георгиев

    4 35 Отговор

    До коментар #20 от "от банкомата":

    заеми , заеми ама едни шофьор на камион взема 10000 лева на месец.същия в русия дето всеки ден си рискува живота в допотопно возило и прецакан асвалт е в пъти по-зле платен.същото е за всяка професия дето се сетиш другар.и не случаино 3 млн. руснака са се изнесли в последните години за гадния сащ ,а в обратна посока ни един американец.знаеш ли гърците колко ги е едня че дълга на страната им е в пъти по-голям от българския?за американците е същото,а на теб тва ще ти остане да се кефиш на големия американски дълг!

    Коментиран от #45

  • 25 3.14К

    33 2 Отговор

    До коментар #19 от "То си има филмче":

    Прав си. Добре е първо да се гледа видеото и после да се коментира как американците сами се правят за смях и накрая го отнасят. Факти покажете клипа .
  • 26 наблюдател

    29 3 Отговор
    Пускате фейкове. Видях в интернет записа. Американците да не се правят на шити госпожици.
  • 27 яко ни лъжат управляващите

    35 0 Отговор
    ами янките като са препречили пътя да мине руската колона ,така става.

    Коментиран от #33, #35

  • 28 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    9 1 Отговор
    ТОВА Е ЕДНА ЛЪЖЛИВА ЛАКАРДИЯ ЩОМ НЯМА ПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ ПЕТАГОНА. ОТ МУХА СТАНАЛО СЛОН.Пeнтaгoнът вce oщe нe e пoтвърдил инфoрмaциятa, кaтo cпoрeд тeлeвизиятa Бeлия дoм e прoтив публичнo oпoвecтявaнe нa нoвинaтa. Нaциoнaлният цeнтър пo cигурнocттa oткaзa дa кoмeнтирa cлучaя, нo прeдocтaви изявлeниe вмecтo Пeнтaгoнa.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Монгола

    25 1 Отговор
    Айде памперсите отново се оплакват!
  • 31 стоян георгиев

    1 26 Отговор

    До коментар #22 от "Трол":

    то тва ви остава на вас другар след лосиона за баня.зоните на обход са договорени от американци и руснаци бая отдавна ,но руснаците понякога решават да не си спазват маршрута и навлизат в американски такива.тва не е първия подобен инцидент,само че другарю може да си сигурен че американците ще вземат мерки за следващия,щото те ценят живота на воиниците си и няма да са съгласни някои пиян руснак да пребие американски воиник.единствения коз на руснаците в сирия се нарича доналд тръмп,не е малък коз ,но не е достатъчен.малкото останали сили на терен се налага да покриват голям периметър и са лесни за провокиране от страна на руснаци,турци и асадисти.само че тва да бутнеш нечии джип не е достатъчно другар.после трябва създаване на работа,технологии,управление...все работи дето руснака нито има нито може .иначе си прав да го накараш да се блъсне в танк,джип или стена руския воиник няма аналог!

    Коментиран от #36

  • 32 Фактолог

    25 1 Отговор
    Не било точно така, а... Руски войник препречил път на минохода. От него се подала жена, американски боец, та тя казала: "Помести се да мина!"
    "Ще минеш, ако те мина!" – отговорил руския войник.
    От минохода глас наредил на жената-американски боец: "Нека те мине и да продължаваме напред."
    Руснака минал американката и всеки си продължил мирно по пътя.
  • 33 Така е

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "яко ни лъжат управляващите":

    Банките веднага ги пишат че са в КОАРИЦИЯ странно с кого?? Натрапници терористи веднага да се махат!!
  • 34 Бачо Киро

    26 3 Отговор

    До коментар #10 от "Минчо":

    Ко щели да им дадат? 500 хиляди долара? ХАХАХА ХАХАХА ХАХАХА ХАХАХА Затова викаш е пълно с бивши войници без пукнат грош под мостовете, пропаднали отвсякъде... Давали им половин милион 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #38, #44

  • 35 Точен коментар

    21 0 Отговор

    До коментар #27 от "яко ни лъжат управляващите":

    Намериха си майстора!!
  • 36 Бачо Киро

    16 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Аха, за другия път викаш ще се подготвят? Като за предния и по-предния? Дето им избуши машината и фърли водите? Или викаш то е все от следващия път? Кво подскачаш, нищо не е станало, нормални ръчкания между войници... Голям праз...

    Коментиран от #50

  • 37 Ватенка с ушанка

    3 31 Отговор
    Играят си с огъня пияните ватенки. Ако американците ги бяха изтряскали какво ли мазно квичене щеше да се носи от русофилистичните тролове?!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 веселяк

    25 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ватенка с ушанка":

    Хахааха, каубоите хванаха къра и пак не можаха да се спасят! Два руски хеликоптера ги разхлаждаха с перките да не прегреят, като предишния път!
  • 40 Bahti

    29 0 Отговор
    Краварите пак се правят на алтави. Няма как да се сблъскаш с руска колона! Освен ако не си решил да се правиш на кашмер. Пак леко са се разминали янките.
  • 41 Иван

    26 1 Отговор
    Краварите не са легитимни в сирия така че прави са руските войски. Сащ вън от сирия.
  • 42 big

    26 0 Отговор
    Защо се предоставя само едната позиция, т.е. на САЩ? Целия инцидент е заснет от камерите в съпровождащите хеликоптери, а там е видно, че американската машина пресича пътя на руския БТР. С други думи това е целенасочена провокация от страна на американците, но не са очаквали тарана! Е, за в бъдеще ще знаят, че с руснаците шега не бива! Хубаво ще бъде и нашите "политици" да го разберат!

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 минчо

    3 19 Отговор

    До коментар #34 от "Бачо Киро":

    Орентирай се по следното Колко руснаци емигрираха в Сащ и колко американци емигрираха в Русия.А и се поитересувай каква пари взимат обещетение между 500 хил. и 750.хил според званието което имат

    Коментиран от #46

  • 45 Тия заеми пак шофьорът

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    ще ти ги плаща, лека полека, малко по малко. Така са го изчислили. И не мисли че не ги плащат.

    Коментиран от #51

  • 46 Значи кво

    17 3 Отговор

    До коментар #44 от "минчо":

    щом емигрират в САЩ, САЩ може да напада когото си иска. Така ли да го разбираме?
  • 47 истината

    2 14 Отговор

    До коментар #42 от "big":

    Шега не бивало с тея джуджета..Пойнтеровай се малко ,а руснаците не случайно само мрънкат като вдовици за *** ,че САЩ не давали достъп на руските конвои до регионите в страната.Последния път когато руснаците се опитаха да напрсвят пак подобна провокация и да се сблъскат с американския конвой,им събираха чарковете на руските кошници по пътя.

    Коментиран от #54

  • 48 истината

    2 14 Отговор

    До коментар #10 от "Минчо":

    Руските войници взимат заплати колкото и продавачите на плод и зеленчук.Не случайно половината руска армия е непрофесионална и са предимно наборници за по 2 години.
  • 49 Българин

    1 14 Отговор
    Българските русофили да отделят от копейките с които им плащат от кремъл и да им купят памперси на руснаците
  • 50 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #36 от "Бачо Киро":

    абе няма и дума голяма работа е станала .тва като облитанията над кораби на нато.плашат гаргите и ви вдигат самочувствието на пенсионираните доносници.наистина сащ в момента имат ненормалник за президент,но няма да е все така.посланията обаче отправени от тръмп към русия създават грешни и опасни впечетления при путин.дано тва да не доведе до нещо по-сериозно!
  • 51 стоян георгиев

    1 13 Отговор

    До коментар #45 от "Тия заеми пак шофьорът":

    другарю ти разбираш от пари точно колкото и от футбол политика и от всичко друго.черпиш инфо от жълти саитове и си мислиш че си се образовал!сащ имат огромен дълг ,но могат да го обслужват и не им пречи на стандарта за разлика от русия в която дълга е уж малък ама е все препъни камък за руския житеиски стандарт.та радваи се на американския дълг докато кандидатстваш за зелена карта заедно с всичките русофили,дето много обичате путин,ама с идея да бягате на запад!
  • 52 Идвам от бъдещето

    7 4 Отговор
    САЩ този път ще бъде изтрит от картата. Всички историци знаят как САЩ загубиха в Корея срещу Русия. Но този път руснаците и цяла Азия ще стъпят на Американския континент.
  • 53 ПЕНКО

    14 0 Отговор
    ЗА РУСНАЦИТЕ СМЕ НАЯСНО , НО ЗА САЩ В СИРИЯ- НЕ СМЕ ИНФОРМИРАНИ - НА КАКВО ОСНОВАНИЕ САЩ СА В СИРИЯ !?!?!?
  • 54 big

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "истината":

    Кошници на вършат работа, а другите са поцинковани кофи, пък "текат" отвсякъде! Дали не са правени в Кърджали от Цвета Караянчева и затова да текат? Забравила е да сложи тампоните и виж ти беля! ПКП!
  • 55 Казуар

    2 5 Отговор
    Неописуема радост при русоидите.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 kachak

    0 6 Отговор
    Руснаците са били на манерка водка!
  • 58 хаха

    0 8 Отговор
    Българинът си е русофил до гроб! Толкова е жалко.
  • 59 Usa

    0 5 Отговор
    Нашите братя вече са на марс ,те ми говорят за сирия. тези дрипи на изток от нас.дано им падне голям астероид и да ги изпепели,всичките.един жив да не остане.От космоса ядрено оръжие да ги стопи.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ГЕРБ

    2 0 Отговор
    И какво е M-ATV????
    Аз виждам MRAP Oshkosh !
  • 62 Джохар Дудаев

    4 4 Отговор
    Събрали там десетина бронирани коли БТР и 2 хеликоптера и преследваха 2 американски коли . Ама ще настъпят мотиката и пак ще има " Спрете за малко да си извозим труповете "

    Коментиран от #68

  • 63 НОРМАЛНА КОЧИНА

    1 0 Отговор
    Краварите крадът демократично петрол .
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 НОРМАЛНА КОЧИНА

    1 0 Отговор
    Краваска инвестиция създаваш 100 работни меса и изнасяш тонове злато.
  • 68 само Крокодил лети на 1 м от

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Джохар Дудаев":

    земята.?!?!? никаква друга машина не го може това.?!?!?!!
  • 69 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    КОЙ ПОКАНИ АМЕРИКАНЦИТЕ В Сирия????????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания