Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 20:42 16 383 44

САЩ отправиха сериозна заплаха към Турция

  • с-400-
  • сащ-
  • заплаха-
  • турция-
  • ракети-
  • русия-
  • държавен департамент-
  • нато

Изпитанията на руските системи са несъвместими със задълженията на Турция към НАТО

САЩ отправиха сериозна заплаха към Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати се надяват, че Турция няма да въведе на въоръжение руските зенитно-ракетни системи С-400. В противен случай я чакат сериозни последици, предаде ТАСС, като се позова на Държавния департамент на САЩ.

"Ние сме пределно ясни по повод на възможните сериозни последици за нашите отношения в сферата на сигурността, ако Турция въведе в употреба тази система", обявиха от пресслужбата на Държавния департамент.

САЩ "най-решително" ще осъдят ученията със системи С-400 в Турция, ако информацията за тяхното провеждане бъде потвърдена, тъй като изпитанията на руските системи са "несъвместими със задълженията на Турция" в рамките на НАТО. След като Турция закупи от Русия ракетни системи С-400, САЩ на няколко пъти заплашиха натовските си съюзници със санкции. Турция беше извадена от програмата за стелт-изтребителите Ф-35.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    141 33 Отговор
    Да ви го ТУ-РА и в кирливата ви "демокрация".Разпореждате се кой с какво да се въоръжава, но е най-добре, да е ОТ КРАВАРНИКА.

    Коментиран от #9, #12, #14, #43

  • 2 Защо някой трябва

    104 16 Отговор
    да ти определя дневния ред докато ти правиш каквото си искаш. Ембарго по целия свят и америка цъфти, е беше до тук.
  • 3 РЪМПЕЗИ

    70 6 Отговор
    В ЕДИН АЛИАНС...ТЕАТЪР ЗА НАИВНИ...ПАРИТЕ ЩЕ ПОГУБЯТ СВЕТА....КЪМ КРАЯ СМЕ..ПО-ГОЛЯМО РАЗВИТИЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА...ТЕЛЕПОРТАЦИЯ ЛИ..НЕ...ВСИЧКО СВЪРШИ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 САЩ само

    34 5 Отговор
    Наблюдатели. Кемеф
  • 6 Калпака така си мисли

    94 11 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Ембарго по турски поток, веднага американски аец блок в козлудуй, американски тец'ове, вечни робове. А в турция руския аец е готов.

    Коментиран от #33

  • 7 ЕЕМ

    80 1 Отговор
    А не бе, купиха ги за красота.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 no name no face no number

    99 11 Отговор
    ,Все плюеха социализма, но такива простотии там никога не е имало.Демокрацията е най жалкото състояние света, жалкото е, че се опитват навсякъде да я натрапват насилствено и подло

    Коментиран от #13, #15

  • 11 БОЗА

    69 6 Отговор
    Казах аз,че НАТО се цепна...в ТОЗИ си вид то е вредно,ненужно и ОПАСНО(също,като ЕС)...всичко започна с Инджирлик...сащисаните си мислеха,че играта на:Ще ви създадем "опасност" и ще ви "пазим" от нея срещу заплащане и политически натиск си каза думата...Европа ХУБАВО да си помисли,КАКВО ще прави-от отбрана до енергетика и търговия... ;-)
  • 12 МРГ

    25 79 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо":

    Като всяка русофилска постелка и на тебе акълчето ти дори не може да разбере за какво става въпрос.Тук не става въпрос ,че някой ти налага какво да купуваш ,а какво да НЕ купуваш,заради алианса в който членуваш и възможното му компроментиране..Тези системи застрашават цялата сигурност на НАТО и са извън всякакви разпоредби.САЩ въобще не държат Турция да купува американски системи ,даже преди време им ги бяха отказали,въпреки,че Турция имаше интерес.Русия е враг на целия развит свят и на целия запад ,а тези системи единствено могат да компроментират НАТО.Турция вече е троянския кон в алианса.

    Коментиран от #17, #25, #27, #28, #29, #31, #40, #41

  • 13 анти комунист

    20 53 Отговор

    До коментар #10 от "no name no face no number":

    Комунист да ти каже, че демокрацията се натрапвала насилствено.Е по-нагло нещо не бях чел честно хахахаха.Комунизмът/социализмът е провален режим,който не може да съществува в свят на демокрация.Комунизма е абсолютен провал във всяко отношение.Не случайно и заклетите комунисти Китай се осъзнаха още през 1971г. и в момента са комунисти само на думи,но реално там е ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ

    Коментиран от #23

  • 14 тури им го

    16 39 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо":

    и бегай бърже у Северна Корея да рахатясаш. па и ние тука да рахатясаме че си забегнал.
  • 15 Хи хи

    13 26 Отговор

    До коментар #10 от "no name no face no number":

    Не е имало ли??? Я пак си помисли. Можеше ли тогава да купуваш Ефки, или американско оръжие. Нали затова всичко беше съветско
  • 16 Хохохо

    45 7 Отговор
    Ей много се уплашихме и веднага спряхме изпитанието. Абе тия американци толкова ли са гламави, че ще купим нещо и няма да го използваме?
  • 17 Ангел

    62 10 Отговор

    До коментар #12 от "МРГ":

    Вие, като се мислите за голям умник идва ли ви на ум да прочетете, че с-400 се води автономен комплекс и не е необходимо да е свързан с други системи. И основния въпрос е за пари, защото руската военна техника винаги е по-добра от всяка друга.
  • 18 бууум

    8 4 Отговор
    тик-так....тик-так
  • 19 Румен

    30 4 Отговор
    Русия ни пусна да станем другари с американците. А ние с кой сме били приятели все са пропаднали. Сенким сме троянска кобила. Гласят я, ама не ражда.
  • 20 Соло

    25 6 Отговор
    Нашите самолети и ракетни системи ни ги нарязаха, за Турция може... Сега като дойдат тези 8 самолетчета и ще ни ги целнат за закуска.. Ердоган си знае работата и САЩ да нападнат Турция си подсигурен...
  • 21 В.В.П.

    17 9 Отговор
    ,,КОМУНИЗЪМЪТ Е НЕИЗБЕЖЕН,,
  • 22 оня с коня

    18 4 Отговор
    Грешката на Ердоган бе че СЕ ПОХВАЛИ ГРЪМКО с покупката на тия С-400.А просто трябваше да се договори с Русия в Документите да пише вместо С-400 - С-300 които са "разрешени" от Щатите и Гърция има точно от тях.

    Коментиран от #39

  • 23 Точен

    25 5 Отговор

    До коментар #13 от "анти комунист":

    АНТИ антикомунист Кога си ходил в Китай? Само виж как изглежда Ухан - това е най-модерният град в света. И как овладяха Ковид - с демокрация? Изцяло с модерен комунизъм, за който само бълнуваш. Не бълнувай, всичко се записва от ФАЩ, Русия и Китай, не от умиращия ЕС.
  • 24 Слава на САЩ

    8 20 Отговор
    Няма, няма страшно. Той бат Ердо не е толкова тъп, взе да се осеферчва вече. Скоро ще развали другарлъка с Путя.
  • 25 Хасан

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "МРГ":

    Това е само бизнес и нищо друго
  • 26 Рошко

    16 3 Отговор
    Аз като си купя нещо краварско, трябва ли да искам разрешение от някой преди да си използвам
  • 27 Бай Манчо

    21 3 Отговор

    До коментар #12 от "МРГ":

    С 400 е отбранителна система .Страхът на янките е , че ще лъсне "невидимоста" на 35-те , а това не е тайна вече .
  • 28 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "МРГ":

    Те и Гърците имат С300 и са алианса .
  • 29 кол зад врата

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "МРГ":

    тъй като сме обградени само със страни членки на НАТО защо тогава купуваме тези остарели самолети, с тях ли ще воюваме , а?Тогава се налага ивода , че не ни трябват, което е вярно. С тези пари може да се подпомагат пенсионерите , които живеят в мизерия с тези техни смешни пенсии, младите семейства със съборени финанси от ковид -19, може да се подпомага развитието на икономиката в държавата , която е в плачевно състояние и за други много важни социални дейности- здравеопазване , образование и развитие на науката и др. дето ги знаеш. И не излизай с тъпашките си приказки , че щатите не ни носилват да ги купуваме , да не казваш , че американската посланничка е била на срещата на част от правителството със зам- щефа на Локхийд Мартин за да раздава на присъстващите семки и бонбонки , просто по този начин се притиска правителството и то се откупува за наша сметка- за сметка на идващата мизерия на българския народ.Отговора е познат- с тях ще се воюва против Русия за което нямаме въобще никакви сили с техния военен потенциал.Освен това честно казано със закупуване на тези системи с-400 не може да се компрометира нато , това са празни приказки , а даже нещо повече ако ги имаме и ние - ако е налице даже веротностност за компрометиране респ. за увреждане на други страни , то е важно да ги имаме тъй като нашите врагове са с натовски емблеми - напр. Турция .

    Коментиран от #32

  • 30 ЦРУ

    11 4 Отговор
    АБЕ много " ТЪПО ПАРЧЕ " е ЕРДО !!!!!!! Всички тези изцепки са за едно - да ВЪРНЕ Турция в средновековието ....ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ....а той ВЕЛИК СУЛТАН !!! ...Опитва се да ОБЕЗЛИЧИ АТАТЮРК....за да суспендира КОНСТИТУЦИЯТА ...си " НАПРАВИ ПРЕВРАТ "....дразни ЕС и САЩ.....НО !!!!!!!!!!! Всички млади образовани турци са ПРОТИВ - видяхме какво стана на изборите - ВСИЧКИ гол. градове на ОПОЗИЦИЯТА + Истанбул !!! Тръмп му каза - " ЩЕ ти СЪСИПЯ ИКОНОМИКАТА...и турците ще те обесят на моста над Босфора ". .....КАКВО СТАНА със американският пастор затворен от Ердо ?????????? ЛИРАТА се срути ( след санкций от САЩ ) ...и ЕРДО лично върна пастора в САЩ ....със кутия ЛОКУМ !!! САМО ГЛЕДАИТЕ какво става с курса на лирата ....мине ли 8 за долар - Ердо е пътник !!!

    Коментиран от #37

  • 31 Моята истина

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "МРГ":

    Първо: Русия изобщо не е враг на за
    падният свят. Русия иска спокойст
    вие и сътрудничество. Разпадащата САЩ, сее раздори. Те се хранят от
    войни и грабежи и насъскват държавите една срещу друга или сла
    гат ембарго на непослушните. Те са готови да затрият света, само и само
    да са господари. Тогава на кого!? Ру
    сия е огромна капиталистическа дър
    жава, не и трябва война. Тогава защо
    не се разговаря с тях без янките? На
    то им трябва само на САЩ. Светът за
    гива, а вие търсите врагове там къде
    то ги няма.
  • 32 Птговор

    10 4 Отговор

    До коментар #29 от "кол зад врата":

    Точно казано! За какво са ни стари
    самолети. Все едно да си поръчаме
    шевролет модел 60 години. Защо не
    ни дадът ф35? Независимо от цена
    та.? Ами защото толкова ни уважават! Сега пък и още 8 броя. На
    ли не ни трябва армия?

    Коментиран от #35

  • 33 Не е само Турция непослушната...

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Калпака така си мисли":

    Уж санкции от ЕС към Русия...!НО!Германия и тя проявява характер и не ще да слуша големият брат-САЩ...!Северен поток продължава да се строи...!В Москва откриха завод на ...,,Мерцедес"...!
  • 34 Мнооого са зле тия янки...!

    7 4 Отговор
    Ще дадат турците милиони за С-400 и няма да ги активират,за да не развалят хатъра на САЩ...!Тия добре ли са...?!?!
  • 35 ЦРУ

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Птговор":

    НИКОЙ да не обижда САЩ !!! Защото в Америка живеят и работят близо 500 000 българи ( в Раша са около 300 ).....вкл. ...ВНУКА на Т.Ж. със партизанско име ТЕД ВЛАД.....сина на КОРНИ -Рафа .....на ЛАБВО ( бог да го прости )...дов. син СТРАХИЛ на Презид. Р.Р. ...Щерката на СТАЛИН - Светлана....на външ. мин. ЛАВРОВ ...на гов. на Кремъл - ПЕСКОВ...сина на ХРУШЧОВ....е говорителката на външно на Раша - ЗАХАРИЕВНА ...отиде в САЩ да роди щерка си ( заради гражданството ) ....а над 30 % от депутатите на ДУМА-та имат ДЪЛГОСРОЧНИ ВИЗИ за САЩ ...
  • 36 Онзи

    7 4 Отговор
    Големи разбирачи сте бре. Ако може Турция да се въоръжава само с лъкове, тояги и мечове. Гърците имат С-300 защо мълчи НАТО. Скалите на гърците в моретата според вас им дават право на териториални води по-вече отколкото на цяла Турция. Колко сте жалки и злобни. Искате или не Турция е световен фактор.

    Коментиран от #38

  • 37 Онзи

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "ЦРУ":

    Изпий си хапчетата. На болни като теб трябва да им спират нета. Лекувай се.
  • 38 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Онзи":

    Според руски евреи и арменци участници в предаването на Соловьов - бъдещ Южен военен окръг!!!!! Същото мнение изказва и Валерий Пякин от ФКТ -Алтай.
  • 39 оня над коня

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Казваха не не може да купи(с-400).Не не може
    да да ги активира (наль )!Они даже на Черно
    море ги разположиха (срещу бази на САЩ у
    Болгария и Романия ! ).
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бах

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "МРГ":

    Като всички говежди мекерета и на теб не ту увира кратуната че първо искат аз да плащам а те да поръчват музиката.И щом алианса ще се компрометира от едни С400 то замисли се що за алианс е.Най добре да го разтурят тогава.Говедата искат страните членки да отделят все повече пари за отбрана за да им шиткат боклуците си все повече.Изобщо не ги интересува как сме въоръжени а само лапачката.
  • 42 Калпак Потуров

    0 0 Отговор
    За тези незнаещите, това е отбранителна система. Няма страшно, не бой се?
  • 43 Така и

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо":

    и ОТ ТОЧНО ТОВА ГАНЬОВСКО ТУРЯНЕ - си си го турил най-вече на собствения си зад=ик!!! Аман от Тролове ан БКП и отрочетата и!
  • 44 ke da

    2 0 Отговор
    ТУРЦИЯ КЕ ФАЛИРА! САЩ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА НАЧЕЛО С ЕВРЕИТЕ!