Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 08:19 2 422 3

Манчестър и предградията - в най-високата степен на местна карантина

  • манчестър-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Карантина от трета степен означава, че ще бъдат затворени заведенията, забранява се общуването извън семейния кръг у дома и навън, и се въвежда специален правилник за влизане и излизане в района

Манчестър и предградията - в най-високата степен на местна карантина  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че Манчестър с предградията ще бъде поставен в най-високата трета степен на местна карантина, въпреки несъгласието на кмета на града Анди Бърнам. Междувременно бе отчетен рекорден брой жертви и заразени за последното денонощие във Великобритания.

Борис Джонсън обяви на пресконференция, че ако не се действа сега животът на жителите на Манчестър ще бъде изложен на риск. Той допълни, че на местните власти е било направено „великодушно“ предложение за финансова помощ, но Анди Бърнам я е отказал.

Кметът на Манчестър заяви от своя страна, че не е било предложено достатъчно, за да бъдат защитени най-бедните в неговата община. Бърнам иска допълнителна помощ от 65 милиона паунда, за да бъдат посрещнати по-строгите мерки, които ще увеличат бедността, бездомните по улиците и ще затруднят бизнеса, по неговите думи. Бърнам смята да внесе въпроса в парламента с надежда Манчестър и предградията да получат адекватна подкрепа.

Карантина от трета степен означава, че ще бъдат затворени заведенията, забранява се общуването извън семейния кръг у дома и навън и се въвежда специален правилник за влизане и излизане в района.

Националната статистика съобщи тревожни данни за 21 331 заразени за последното денонощие и нови 241 смъртни случаи. Това е най-големият брой жертви за ден от 5 юни насам, когато бяха регистрирани 258 смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 луда 🐮

    3 0 Отговор
    Англетата съвсем изтрещяха, добре че времето в Mанчестър е пълна помия, че на никой нормален не му се би искало да излиза.
  • 2 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Преди около 75 години Херман Гьоринг свидетелства в съда в Нюрнберг. На въпроса:
    „Как накарахте германския народ да приеме всичко това?",
    той отговаря:
    „Беше лесно, няма нищо общо с нацизма,
    има общо с човешката природа.
    Можете да го направите в нацистки, социалистически, комунистически режим, в монархия и дори в демокрация.
    Единственото нещо, което трябва да се направи, за да поробиш хората, е да ги уплашиш.
    Ако можете да си представите начин да плашите хората, можете да ги накарате да правят това, което искате."

    Сега, не се ли случва същото?
    ПАЗЕТЕ СЕ И БЪДЕТЕ РАЗУМНИ!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.