Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 13:09 3 611 47

Русия е супердържава. Обама го знае добре

  • русия-
  • барак обама-
  • алексей пушков

Алексей Пушков коментира думите на американския представител

Русия е супердържава. Обама го знае добре - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че американският президент Барак Обама все още е ядосан на Русия. Това заяви председателят на руската комисия по информационна политика Алексей Пушков, цитиран от РИА Новости.

Коментарът на руския дипломат е върху книгата на Обама. Части от нея бяха публикувани в медиите.

В една от тях, той заявява, че Русия вече не е суперсила. Пушков припомни, че преди американският представител е определял страната като регионална сила.

Някои международни събития са показали, че той се е объркал. Според руския дипломат, предишната американска администрация е искала да разбие руската икономика.

Обама обаче се е спънал в страната и затова все още е ядосан. Той смята, статутът на страната е ясен.

Руски дипломати също подкрепиха голямото влияние на Русия в международен план.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕНИЯ Е

    54 0 Отговор
    СУПЕРДЪРЖАВАТА.ОБАМА ГО ЗНАЕ.АКО НЕ ГО БЯХА СВАЛИЛИ ОТ ПАЛМАТА НИКОЙ НЯМАШЕ ДНЕС ДА ЗНАЕ ЗА НЕГО
  • 2 сила

    61 6 Отговор
    и меркел го знае,и макрон и наполеон и те го знаят ,само пасито не го знае....
  • 3 Факт

    61 6 Отговор
    Разбира се ,че Русия е супер държава...-иначе отдавна лакомите и ненаситни капиталисти да са я опоскали накто стана с България...
  • 4 Софиянец

    18 53 Отговор
    Е няма такива идиоти като ватниците, цял свят им се смее

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Де Факто

    54 5 Отговор
    Разбира се, че Русия е СУПЕРДЪРЖАВА.Не го знае само малоумието, и този, който просто не иска да е така.Всеки нормален човек и политик ще иска да се възползва от възможностите на Русия, само продажния Ганьо не желае.Тъпотия до шия.
  • 6 С две думи

    57 4 Отговор
    Русия е свръх държава ,което и позволява да има свой суверенитет и да отстоява интересите си.И точно това ги боли на Запад.Че Путин върна величието и моща на Русия-затова им чернее пред очите на западните хиени.

    Коментиран от #44

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Софиянец

    14 39 Отговор
    Супер сила, ама стои наведена пред Ердоган. Справка -Сирия, Либия, Армения.

    Коментиран от #11, #14, #28

  • 9 Я па тоя

    30 4 Отговор
    Банановият алпинист Обонго защо реши,че може да дава оценки па точно на Русия? А си гледа палмите и да не се занимава с батковците-че точно по негово време Путин ги правеше къдрави врабчета...
  • 10 Историчка

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    Прав си! Заради своята хуманност руснаците са пуснали през 1955 г. над два милиона немски военно престъпника, нарушили държавната граница през 1941 г. Те е трябвало да работят докато не построят, това което са разрушили. А и Сталин със своята хуманност е спрял комунистите да направят царска снимка на Симеон, както на Никовай Втори. Майтап, бе Уили, ха ха!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 El chochone

    25 8 Отговор
    Тоя Обама и той от нафталина изпълзе хихи :D
  • 13 Stéphanie 🎲

    27 8 Отговор
    Вярно е търпението на Путин е голямо.Обама си търси проблеми надявам се ги намери в лицето на Русия .Обичам Америка но съм обективен човек.Макака прекалява не само с Русия си прави майтап и други са обидени.Кой как и защо позволи на тази книга да излезе на бял свят ????А после Тръмп бил лудия ....хеееее
  • 14 Столичанино в повече

    16 11 Отговор

    До коментар #8 от "Софиянец":

    Това не е навеждане а шах. Като пишем за навеждане, ко САЩ не нападат С Корея която открито ги заплашва от около 70 год насам? Знаеш защо, трай си.

    Коментиран от #22

  • 15 1234

    18 10 Отговор
    Обама да погледне през джама на Ч Т Колиба дали не идва едно влияние под формата на ракета..
  • 16 Къде е Курск

    16 15 Отговор
    Какво и е супер ?
  • 17 Супер Кочина

    19 13 Отговор
    тоя Обама направо им разби здравия сън!
  • 18 На обонго

    24 12 Отговор
    и неговите подгласници,разни хиларита,бидончовци им трябват ресурсите на Руската федерация.Демокрация, разни права са само пълнеж,огледална витрина.Ако на мястото на Путин беше оня- белязания Юда,или алькаш Елцин, по добра и дружеска държава от Русия нямаше да има за тях.Но не случиха със зарчето. Белязания беше златен,защото им подари цялта си нефтодобивна и нефтопроводна система. Техни компании само товареха готов,транспортиран нефт,и плащаха на Русия 1 ( един) зеленчук за барел!? Представете си какъв колосален грабеж е било! Идва Вовата и удря по масата: До тук! От утре да ви няма на наша територия. Ето ви неустойките( белязания и там прецака Държавата и народа- със огромни неустоики) в размер на няколко милиарда и бегом навън! От този момент Русия дръпна напред! Пак Белязания, в знак на Добронамереност и Партнъорство им подари( да ,без 1 долар плащане) 500 тона уран.Благодарение на този " жест" хамеричките АЕЦ над 20 години работеха на пълна мощност и с огромна печалба.Но сега номера никога няма да се повтори.И след Путин,никой никога няма да им пусне подобна аванта!
  • 19 2020

    20 9 Отговор
    Няма нужда от коментар на глупостта ,с която са известни сащ.Русия е супер сила, Империя от своето създаване.Направи грешки ,но те са нейни грешки.След ,като си призна да грешките/иска се смелост и гръбнак ,при това изправен/ ипродължи напред и нагоре.Президентът на Русия Вл. Путин е най-уважаваният в света ръководител .Това не могат да понесат сащ.Винаги и във всичко е първа Русия.Много е важно ,да зададем въпрос:къде е България?!Ами никъде. 30 години се мята ,като риба на сухо.През Първото, Второто и Третото Български Царства е имала водеща роля на Балканите и в Европа.От СДС/второ поколение комунисти/,НДСВ до другаря Б.Борисов/Герб-комунисти/нещата са плачевни.Два милиона българи слугуват в Германия, сащ, Холандия,Англия.Гледайте към България .Не се заигравайте с Русия. Знаем /има документи на френски,немски, английски,руски/какво стана през ВСВ с Германия.И до сега се води победена страна и има ограничения да нея.А Обама е примитивен човек слабо пишещ индивид и непознаващ Историята на Русия/и бившия Съв. Съюз/.

    Коментиран от #24

  • 20 Разбира се

    22 8 Отговор
    Че е супер държава, та нали самите американци 10 години все на техните космически кораби пътуват до мкс, вчера европейската ракета с 2 спътника даде фира и изпорти и спътниците. Космонавтиката е по силите само на супер държавите, дами и господа😊и се надявам, че обръщението ми е достатъчно политкоректно, ако и да включва само 2 пола:)
  • 21 милите те

    4 7 Отговор
    Лудия не знае че е луд
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 МРГ

    11 18 Отговор
    Само българските русопродажни индивиди или накратко българомразци си мислят ,че русийката е нещо специално.Единствената причина тези северноазиатски мизерници още да имат право на мнение е ,защото имат ядрено оръжие.Реално на тоя свят има една единствена свръх държава/суперсила и това е САЩ.Никой друг не се доближава дори и малко до това.САЩ имат най-силната икономика в света ,която е близо 30% от световната икономика.Валутата им е най-важното нещо на света.Армията им е най-силната и модернизираната за всички времена с неограничен ресурс,като САЩ присъстват буквално на всяка точка на земното кълбо.САЩ имат най-голямото свеотвно влияние и най-големите възможности във всяка сфера.Аналога на САЩ беше СССР ,но днешна жалка русийка...русия е с икономиката на малка Холандия.Русия е буквално едно икономическо джудже.Руската икономика не е дори и малко влиятелна ,колеблива е ,рискова е и зависи от настроението на САЩ и запада.Валутата на руснаците става само за тоалетна хартия.Русия е просто един регионален агресор с ограничени възможности.

    Коментиран от #43

  • 24 Прекрасен коментар

    1 9 Отговор

    До коментар #19 от "2020":

    Нищо не може да се добави !!
  • 25 Супер Кочина

    8 3 Отговор
    Супер е !Супер е!

    Как да не е ! Горна Волта с ракети 😂
  • 26 МРГ

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "МРГ":

    Какво значи? Миризлив газ ли?
  • 27 Маршал Манерхайм

    3 5 Отговор
    Супер силата напоследък е ашладисвана брутално .
    Но какво предстои ? Бай Дън ще ги оправи
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тръмп

    3 3 Отговор
    Парадокс, Путин в едно интервю каза че русия вече не е супер сила а този казва ние сме супер сила. Обама за едно е прав тогавашния президент Медведев не командваше а беше Путин но това всеки го знае но защо си мисли че президента на Америка командва всички там като зависи от федералния резерв военното лоби евреите и много други. Трето няма президент по света който на глас ще каже че не му пука за живота на хората на всеки е ясно че политиката интересите парите са на челните три позиции когато говорим за управление на държава. И как така трябва да имаш съюзници и бази за да си свръх велик това че Америка с 150 хиляди бази по планетата и има за съюзници пропаднали джендърски държави на Запад и пари пак в момента вървим към многополюсен свят а Русия без бази си осигори световно господство и с малко съюзници но качествени с три държави които имат повече население от целия Запад а за оръжия да не говорим само ядрения потенциал защитава всяка голяма държава като САЩ РУСИЯ КИТАЙ ИНДИЯ а франция великобритания и израел северна корея са малки сили дори с ядрени оръжия нищо не зависи от тях ако не са обединени от огромни ресурси на империя като трите големи в света
  • 30 другарят

    13 3 Отговор
    Те и Напалеон и Хитлер мислеха, като Урко ама накрая си строшиха главите! Даже лудият с мустачките описва СССР като "прогнила колиба, която само трябва да я ритнеш и сама щяла да падне"...Давали им в началото на войната от 2 седмици до 2 месеца да издържат.. Урко е глупава маймуна и не познава и не разбира Русия. За икономиката и пак беше писал глупости като я сравнянал с тези на Италия и Канада!! Глупака не знае че нетният БВП на Русия трябва да го умножи поне по 3-4 заради толкова по-ниските цени в Русия и тогава ще получи някаква реална представа спрямо Западните икономики.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 руски колапс

    3 13 Отговор

    До коментар #30 от "другарят":

    Изписал си пълни глупости."Толкова по-ниските цени в русия" ? Гледа се с една заплата колко броя от дадено нещо можеш да си купиш в една държава и колко в другата.В русия цените нито са "толкова" ниски ,нито пък могат да си позволят каквото и да било.Стандарта им е нисък,беден и в несъстоятелност както и да го гледаш.Тези мантри било евтино и за това малките заплати стигат е абсолютна глупост на руските слуги.Бедни мизерници са които не могат да си позволят нищо.Колкото до ВСВ ,там добре ,че бяха САЩ и запада да осигурят всичко на руските глупендери,че иначе сега в Москва щеше да се говори на немски...И пак над 20 милиона руски глупендера дадоха фира.Да реално без запада нямаше да издържат войната.

    Коментиран от #34

  • 32 руски колапс

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "другарят":

    Понеже излизаш с мантрата за покупителната стойност да направим малко сметки.Среднта заплата в Русия е 925лв,а в САЩ е 5500лв.Сметки (вода,ток,парно и.т.н..) в Русия на месец са 200лв ,а в САЩ 260лв.Бензин в Русия за литър е 1.22лв ,а в САЩ 1.26лв.Мляко в Русия е 1.63 ,а в САЩ е 1.44лв.Говеждо месо в Русия е 13лв. за кг,а в САЩ е 20лв за кг,но в една руска заплата можеш да си купиш 70.5кг,а с една американска 273кг.Виждаш ли разликата ? Въпреки ,че някои неща в САЩ са естествено по-скъпи в края на крайщата едните взимат 430$ долара средна заплата ,а другите около 4000$ и с американската заплата можеш да си купиш много повече артикули от колкото с руската.

    Коментиран от #33, #47

  • 33 Турист

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "руски колапс":

    Е ти ги искара че всеки американец еде яко месо а в края на краищата доари квартирата немогат да си платят и работят на 3 работи за тая заплата
  • 34 Турист

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "руски колапс":

    Ако не бяха ядрените бомби в Хирошима и Нагасаки щях да ги видя колко американци ще издържат войната ако бяха нахлули в Япония

    Коментиран от #41

  • 35 987

    4 1 Отговор
    Айде и тея станали супердържава..Кои са следващите..Бурунди ли ?

    Коментиран от #36

  • 36 Ердоган

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "987":

    Науру Гренада Ямайка Микронезия Сахара Малдивите тоса са слезващите супер държави
  • 37 инж Илич

    2 5 Отговор
    Не ми го побира главата как може да има толкова зомбирани хора с бетонирани мозъци да пишат научни фантастики във възхваляване на най проблемната държава в света Ами те горките и една Ютия не могат да направят продаваема
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Факт

    2 2 Отговор
    Хахахаха,,супердържава, произвеждаща роботи от двигатели на корейски сенокосачки, ай'стига бе. Я да ги видим руските богатири ооопс..грешка -супербогатири( нали правилно се изразявам- щом е супер държава, начи е населена със супербогатири)

  • 40 Факт

    2 2 Отговор
    Я сега да видим как живеят по селата омразните крава бойс. И да сравним реално. Ми човек трябва да е изперкал напълно, да казва че Рашастан бил супер държава.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Казуар

    0 2 Отговор
    Ако поради притежаването на ядрено оръжие трябва да се смята за супердържава, иначе икономиката и е колкото на Италия.
  • 43 GINO1

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "МРГ":

    НЕЩО НЕ СТЕ ИНФОРМИРАН ДОБРЕ. ОТ ГОДИНИ КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА И ВТОРА СЛЕД НЕЯ Е ТАЗИ НА САЩ.ПОСЛЕ СА ИНДИЯ ,ЯПОНИЯ,ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ ( ВЖ.СТАТИСТИКАТА НА СВЕТОВНИЯ ИКОНОМ.ФОРУМ), А ХОЛАНИЯ Е НА 26 МЯСТО ( КАТО НАПР. ОСТРОВ ТАЙВАН Я ПРЕВЬЗХОЖДА ЗНАЧИТЕЛНО), САЩ СА С НАЙ-ГОЛЯМ ВЬНШЕН ДЬЛГ( КОЙТО Е МНОГО ПО ГОЛЯМ ОТ ИКОНОМИКАТА ИМ- И ТОЧНО ТОВА СТАНА ПРИ ОБАМА ) ,ТА ТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ
    А РУСИЯ Е НАЙ- ГОЛЯМАТА ЯДРЕНА СИЛА И ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА ТАМ Е ПРОБЛЕМЬТ НА САЩ
  • 44 ИВАЙЛО

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "С две думи":

    СУПЕР ДУРЖАВА С МИНИМАЛНА ЗАПЛАЗАПЛАТА от 100долара месечно По нисък среден стандарт от България и икономика зависеща изцяло на природни богатства! НЕЩО МАЛКО МИ СЕ ГУБИ ТАЗИ СУПЕРСИЛА .....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 стрдна заплата в Русия Е

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "руски колапс":

    Средна заплата в русия е 12-13000 рубли това е около 240-260 лв на месец
    Информацията е от гласуване в най големият сайт за предлагане и търсене на работа!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания