15 Януари, 2021 13:06 2 249 14

Нова порция COVID ограничения в Европа

  • коронавирус-
  • ваксина

Германия прехвърли днес прага от два милиона случая на коронавирус

Нова порция COVID ограничения в Европа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Редица европейски държави прилагат нова порция ограничения, насочени срещу разпространението на коронавируса.

Великобритания забрани от днес влизането в страната на пътници от Южна Америка, Португалия и Кабо Верде. Причината е нов вариант на коронавируса, открит за първи път в Бразилия.

Забраната няма да важи за британски и ирландски граждани или чужденци с право на пребиваване в Обединеното кралство. Те обаче ще трябва да се изолират за 10 дни при пристигането си във Великобритания.

Смята се, че подобно на новия щам на коронавируса, установен за първи път във Великобритания и Южна Африка, вариантът, регистриран в Бразилия, може да е по-заразен.

Междувременно в Португалия влиза в сила втора национална карантина. Оставането по домовете ще е задължително, както и дистанционната работа.

И Франция продължава да затяга мерките в опит да ограничи разпространението на COVID-19. От утре полицейският час ще започва в 18:00, а не от 20:00 часа, както беше досега и ще продължава до 6:00 часа сутринта. Мярката ще бъде в сила най-малко 15 дни.

Германия прехвърли днес прага от два милиона случая на COVID-19. Това става в момент, когато германският канцлер Ангела Меркел предлага затягане на мерките в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7968

    3 0 Отговор
    THE COVID STRIKES BACK на ваксината
  • 2 ordo ab chao

    4 1 Отговор
    Тпва статуята на вавилонския цар Нимрод ли е? Масонска символика.
  • 3 123

    11 0 Отговор
    Тормоз над хората за да приемат отровната ваксина.
  • 4 провинциалист

    0 0 Отговор
    Какъв препинателен знак има между "порция" и "COVID" в заглавието?
  • 5 Брей, тази Германия

    3 0 Отговор
    се оказа голям трън в очите. Я да помислим малко, кой е в по-добра позиция - 2 млн. регистрирани случая в държава с население 83 млн. или над 0,5 млн. случая при население 10,3 млн.?! 🤔

    Коментиран от #10

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Много хора имат Домашни любимци!Има ковид хондрици,които магат да си помислят,четейки медиите,че НЕЩОТО,може да го получат от Домашния си любимец....НЕ,Е Така!!Дори ИдеЕЕЕ...в дания избили ....норките го разбраха!Само Човек,предава на Човек,или Животно,но не обратното!!За да ви Успокоя,Професор от 10дена има и това звание по мишите науки,ДОоктор Роналдо 2-късметлията,изкара НЕЩОТО със цялата фамилия.Той имаше разстройство 3дена и спа много,хранеше се малко,нопосле си Навакса!Друго от него не разбрах макар да си говорим,постоянно!Та не пишете-.....,а за всички с домашни любимци-Нещото не е опасно за Тях и те не могат да ви Заразят!!
  • 7 Гост

    6 0 Отговор
    Само в Словакия ли започнаха да им увират мозъците, че от затваряне файда няма? А във Франция от 2 месеца комендантски час в 20 часа и понеже заразените се увеличават вече ще е от 18.00 часа! Ако ще с вериги по къщите да вържете хората по къщите, няма да спрете респираторен вирус! В Гърция от колко месеца хората не могат да излизат без есемес на километър от домовете, а заразените растат в геометрична прогресия?

    Коментиран от #13

  • 8 Лелее

    11 1 Отговор
    Докога ще се водим по акъла на лудата баба !
    Тая блокира и съсипа живота и икономиката на една супер държава , всичко е пустош ,няма жив човек по улиците, а броят на (уж)болните расте като лавина ? Нещо не пасва в пъзела ?
    Я някой “експерт” математик , академик , лакей да ни обясни ?
    И защо именно в Германия ,здрави се разболяха след ваксина?

    Коментиран от #11

  • 9 4цж5жц5

    4 0 Отговор
    Нови и нови мерки, ваксинации, а не помага!! Ц,ц,ц,ц. Ти да видиш!
    Малко като онази реклама "Цял живот пиете сода и твърдите, че ви помага??"
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Брей, тази Германия":

    Явно новия щам(англо) не се спира от ваксината,В германия иде МЕГА-затваряне!Опитвам се да спра,основна фигура от малката фамилия да не пътува,защото там ще има Яко затваряне,и може да не може да се върне,ако реши!
  • 11 Проста задача, би трябвало да се справиш

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лелее":

    Представи си един модел, при който на 10 млн. население да има 0,5 млн. случая. Ако знаеш, че Германия има 80 млн. население, то колко случая би имала по този модел?
  • 12 Целия свят

    10 0 Отговор
    Се управлява от една прогнила и крадлива и лицемерна и урудлива и лъжлива пасмина!
  • 13 Каква Словакия?Там в момента е супер

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    зле. А мерките по време на първата вълна там бяха супер строги. Карантинираха в карантинни хотели всички заразени, а не по домовете.Какво знаеш ти въобще за Словакия?
  • 14 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Защото хората се съмняват във ваксините все повече и компаниите/правителствата използват картата "ако искате да си върнете нормалния живот ще се боцката до дупка доброволно". Пълна диктатура и тоталитарни мерки. Само бунт ще ги оправи, малко изгорели сгради, коли, няколко пречукани политика, малко заплашени крале и кралици, и ще видите как се нормализира света. Верно, още е рано!