Last news in Fakti

18 Януари, 2021 09:56 1 834 11

Безпрецедентни мерки за сигурност във Вашингтон

  • вашингтон-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • сигурност-
  • полиция-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп

Предстоящата церемония във Вашингтон ще бъде коренно различна

Безпрецедентни мерки за сигурност във Вашингтон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Малко на брой протестиращи се включиха в планираните демонстрации в столици на американски щати, след като властите се подготвиха да предотвратят евентуално насилие с изпращането на Националната гвардия и поставяне на бариери. Не се съобщава за сериозни инциденти, предава кореспондентът на БНР в Съединените щати.

Започва седмицата, в която Джо Байдън ще положи клетва като 46-ия президент на САЩ. Церемонията ще се състои на фона на безпрецедентни мерки за сигурност. Десетки хиляди гвардейци са във Вашингтон в момент, в който страната още е под знака на нападението на сградата на Конгреса, при което загинаха петима.

В неделя вечер по пустите и отцепените от високи метални заграждения централни улици около Капитолия мълчаливи групи от хора правеха снимки на фона на тишина, нарушавана от кръжащ хеликоптер и звука на сирени. Чуваха се и спонтанни разговори в редиците от въоръжени гвардейци. Междувременно над 100 са арестуваните във връзка с щурма на Капитолия на 6 януари, като според Ен Би Си ФБР разследва дали участвалите са получили помощ от чужди правителства, организации или индивиди. Предстоящата церемония във Вашингтон за встъпване в длъжност на новия президент ще бъде коренно различна от всички досегашни, защото ще се състои в условията на пандемията от коронавируса. Това каза пред Си Би Ес избраната за вицепрезидент Камала Харис.

"Ще свършим работата, за която сме избрани", заяви Харис. Погледите са насочени и към идващата нова администрация. Демократът Байдън има намерение да ускори темпото на разпространение на ваксините срещу COVID-19. Планът му е да бъдат поставени 100 милиона дози ваксини през първите му 100 дни на длъжността – нещо, което според водещият експерт Антъни Фаучи е „напълно“ възможно. Байдън също се надява Конгресът да действа бързо при приемането на план от стимули за съживяване на икономиката. Но желанието на демократите да подложат отиващия си президент Доналд Тръмп на процес по импийчмънт за втори път поставя въпроса кога законодателните плановете на новата администрация ще бъдат изпълнени.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чл 6 ал 2":

    В България и САЩ такива эакони не важат эа евреите,само эа гоите.
  • 3 Btw

    6 0 Отговор
    Хаха и тоя ,видя от нашия бабаит
  • 4 Хаха

    0 8 Отговор
    Такива като чл. 6 го избраха преди години а сега плачат като деца. Както и да е, той Бойко е най-добрият вариант за България за момента.
  • 5 То е ясно

    12 1 Отговор
    Нова серия на Мумията се завръща ! САЩ ги чака гражданска война !
  • 6 ПОЗОР И ЗАТВОР

    3 9 Отговор
    Нормално е в една демократична страна да има безпрецедентни мерки за сигурност , след като фашизирани терористи, призовани,подбудени и агитирани от неофашиста Тръмп потъпкаха демокрацията в Америка и извършиха терористично нападение с незаконно щурмуване и влизане в Капитолия с призиви за саморазправа и да заловят и убиват служители и длъжностни лица....
    Дoнaлд Тръмп ce прeвърнa oт прeзидeнт и глaвнoкoмaндвaщ в глaвeн лъжeц зa CAЩ и нa циркaджийcки изпълнeния, кoйтo тoй чeтири гoдини бeзcрaмнo и циничнo рaзигрaвaшe пред Света и американците, прeувeличaвaшe и увъртaшe, Нo върхът му бe подбуждането към oргaнизирaния бунт нaд Кaпитoлия , ocнoвaвaщ ce нa лъжитe му, чe чecтнитe избoри били oткрaднaти и чe зaгубaтa му в дeйcтвитeлнocт билo oгрoмнa пoбeдa, зaщoтo избoритe били фaлшифицирaни...!!!
    Нo най-лoшoтo e чe в рeзултaт oт тeзи oчeвидни лъжи , имaшe нeвинни загинали и жeртви,кaтo бившaтa вoeннocлужeщa Aшли Бaбит, пoвярвaлa фaнaтичнo в лъжитe му и oпитaлa ce cъc cилa и oръжиe дa прoникнe в плeнaрнaтa зaлa нa Кaпитoлия , нo която бе зacтрeлянa на място oт пoлицaй изпълнявaщ cлужeбнитe cи oхрaнитeлни зaдължeния , дo убититe и много рaнeни oфицeри oт cлужбитe зa cигурнocт зaщитaвaли Кaпитoлия и пoвярвaлитe му рaдикaлни прoтecтъри, caмoубили ce cлeд прeдaтeлcтвoтo и рaзгрaничeниeтo нa Тръмп oт тях, така че Тръмп освен че бе лъжец е и убиец и убитите трябва да тежат на съвестта на Тръмп ...!!!
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    6 0 Отговор
    И в САЩ вече имат своя Павлик Морозов!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аз40🏴‍☠️

    4 2 Отговор
    Байден може да поцелува ръчичката на Тръмп, която го спасява от родното недоволство. Ако не беше организирал тази тежка охрана, смъркащия дечица (вижте му снимките в интернет) щеше да се клатушка на някой стълб, на площада, както дедите му са бесили африканците (мумията е потомък на голям робовладелец).
  • 10 зизи

    3 0 Отговор
    да се спасяват като си избират изкуфели старци да ги водят така им се пада
  • 11 kjl

    4 1 Отговор
    Смачкай инакомислещите! Който не е с нас, е против нас. Десетки хиляди войници, огради, хеликоптери .... с какво е по-различна демокрацията на Байдън, от авторитарните режими с които се "бори"??? Въпросът е реторичен.