Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 08:30 1 743 18

Новина от Лукашенко! Беларуският президент обяви готовност за конституционни промени

  • беларус-
  • александър лукашенко

Силният човек в Минск подчерта, че 2021 година ще е решаваща за удържането на властта

Новина от Лукашенко! Беларуският президент обяви готовност за конституционни промени  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че е отблъснал „блицкрига“ от чужбина и че трябва да се промени конституцията, защото той има твърде много власт.

Това стана пред "Всебеларуско народно събрание".

Лукашенко обяви готовност за конституционни промени. По време на двудневното "Всебеларуско народно събрание“ 2700 участници, включително 300 чуждестранни гости, обсъждат изпълнението на програмата за социално-икономическо развитие на страната за периода 2016-2020 г., както и очертават планове за следващата петилетка.

Промените в Конституцията се възприемат като реакция на масовите протести в Беларус след спорните президентски избори през август. Александър Лукашенко подчерта, че 2021 година ще е решаваща за удържането на властта.

В реч пред делегатите на "Всебеларуското народно събрание" президентът обяви, че подстрекателите на антиправителствените протести са в чужбина. Беларус е била подложена на "най-тежката атака отвън" за сваляне на правителството му, смята Лукашенко. Но този „блицкриг“ и опитът за „цветна революция“ са се провалили.

А истинският революционер бил той:

"След Октомврийската революция - въпреки че ние сме против революциите, но по природа аз съм по-скоро революционер, отколкото песимист или еволюционер. Та тогава великият Ленин, откривайки конгрес като нашия, заяви: "Революцията, за която болшевиките толкова много говориха, се сбъдна".

Повечето от делегатите, присъстващи на двудневното събрание, са проправителствени местни депутати и длъжностни лица, избрани на закрити заседания. 66-годишният Лукашенко заяви, че събранието може да обсъди конституционни реформи, а политици, близки до властта, намекнаха за възможността за амнистия на политическите затворници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    5 22 Отговор
    Поредният проруски диктатор започна на колабира. Протеста е от собственият му народ. Дните му са преброени.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бойкошенко

    5 0 Отговор
    Моя Барни Ръбал ще му напише една конституция за уикенда.За моя приятел Лукашенко всичко давам.Той ми построи Руски поток в срок и ми спаси гз.
  • 4 🇧🇾🇧🇾🇧🇾

    12 4 Отговор
    Браво на Другаря Лукашенко
  • 5 Нанай,на сигански-Няма

    6 0 Отговор
    Нанай блицкриг/светкавична война/Джо Катафалката да прави като климатика..
  • 6 Анадол

    5 2 Отговор
    Махнете го тоя Лукашенко и пуснете нещо за Мара-кривата пазва, че стана 9ч., пък още нищо.
  • 7 Бесен Язовец

    5 15 Отговор
    И на двамата фашистки диктатори в Европа Путин и Лукашенко винаги им се предвиждат външни сили. Още малко им остана.

    Коментиран от #9, #17

  • 8 Мнение

    1 6 Отговор
    Проблема е, че дъртите коне налагат визията си за живот на младите, въпреки, че не им остават много години живот, а това е като да им отнемеш правото сами да си го определят. Не се знае, дали утре няма да го балсамират, ама те да си демонстрират егото, нафталинени топчета......

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И ние така

    1 3 Отговор
    Ми той и нашия "демократ" го досърбя да прави конституционни промени миналата есен, ама Бърни Ръбъл и тях ....ра, та се кротнаха като пеленачета. Абе много ми е интересно защо всеки диктатор се захваща с конституциите - това Путин, Ердоган, Лукашенко, Борисов.....
  • 11 Диверсант

    7 1 Отговор
    ФАКТИ...... Ако наистина търсите фактите, време е да публикувате е-мейлите на СЗО до Лукашенко с оферта от 90 милиона долара и след като е отказана за 950 милиона също отказана. После който има два грама мозък, ще си направи сметката защо се случва всичко това в Беларус, защо там няма пандемия.

    Коментиран от #14

  • 12 Йордан,дан,дан

    6 0 Отговор
    Молбата ми към световните демократи е-оставете по-слабо развитите държави да живеят ,както решат!В по-напредналите-да сменят пола си,даде вземат влюбените от един пол ...Изостаналите-да живеят както решат!
  • 13 Мъдрият

    9 0 Отговор
    Бaткaтa (Лукaшeнкo) e мъжaгa!

    Cпрaвя ce мнoгo дoбрe c вcички труднocти нa упрaвлeниeтo, и e твърд, нe ce пoддaвa нa нaтиcк.

    Нa 9 мaй - caмo тoй нaпрaви пaрaдa нa пoбeдaтa нaд нaциcтитe, нe ce уплaши oт кoрoнaтa и мoрoнaтa, cлучaйнo пoпaднaх и изглeдaх видeo в тубaтa oт тoвa cъбитиe - бeшe грaндиoзнo!


    Caмo две нeща не са добри в Бaткaтa:

    1.че е комунягя: съответно е упорит като магаре на мост, нагъл, и нарцистичен

    2.че нe e вярвaщ прaвocлaвeн хриcтиянин, кoeтo нe e дoбрe и личнo зa нeгo!

    (Въпрeки чe той ce oтнacя c увaжeниe към Прaвocлaвиeтo и към Прaвocлaвнaтa църквa! И caмo в Беларус и в Грузия, ocвeн нac - Велика България, нe зaтвoрихa Прaвocлaвнитe хрaмoвe! - което е нещо велико и зa кoeтo тoй (а също и грузинските ръководители и бат Бойко) щe пoлучи нaгрaдa oт Гocпoдa)
  • 14 Кратун

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диверсант":

    100 % си прав,но никой не смее да гъкне.Иначе ще се счупи заверата.В Танзания президентът им е забранил да се изрича думата"коронавирус" .И това го дадоха по бтв,направо недоумявам как им разрешиха да го излъчат.
  • 15 АМИ

    3 1 Отговор
    ТОВА Е ПРЕЗИДЕНТ , НЕ КАТО НАШИЯ ФИГУРАНТ РЕВЛЬО !!! НА КОЙТО ВСИЧКИ ДРУГИ МУ СА ВИНОВНИ , ТОЙ НЕ Е НИКОГА !!!!
  • 16 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Ти за американската гериатрия ли намекваш? Там май малко от управляващите са под 80-те. Или английската кралица, която скоро ще чукне 100 - те. Принц Чарлз е много отчаян, задавайки си въпроса кога ще настъпи и неговото време да се развихри в управлението.
  • 17 Зайо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Може, ама защо тия всичките диктатори нямат военни бази в други държави и не се интересуват от вътрешните работи на други държави? Като гледам "развитите" държави явно друга работа нямат, веднъж колонизатор- завинаги колонизатор.

    Коментиран от #18

  • 18 Хаха

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Зайо":

    Как да не се интересуват от вътрешните работи на други държави. А на теб от къде ти плащат?
Новини по държави: