Last news in Fakti

9 Март, 2021 20:12 2 283 14

Осъдени каталунски политици се връщат в затвора

  • каталуния-
  • съд-
  • испания

Решение на испанския съд

Осъдени каталунски политици се връщат в затвора - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Испанският съд отмени по-лекия режим на затвор за бившия регионален вицепремиер на Каталуния Ориол Жункерас, съобщи Ел Паис.

Решението важи и за още петима политици от региона. Те са свързани с опита за реализиране на референдум за независимост.

Решението дойде по искане на прокуратурата. Обжалвано беше те да се прибират по домовете си през уикенда.

То беше взето от каталунското регионално правителство. Олекотяването на мярката беше обявено преди изборите в Каталуния.

Испанският съд постанови постоянно присъствие в затвора на политиците. Жункерас обяви, че това няма да го спре и той ще продължи да работи за независимост.

Каталунският временен премиер Пере Арагонес отхвърли решението и заяви, че политиците имат подкрепата на регионалното правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тнт

    33 4 Отговор
    Санкции от ЕС няма ли? Значи има политици в затворите ,но няма политически затворници!? Това отговориха на Лавров?!! Фашизмът яко напира отново!От DW няма ли да ревнат ,какво става? Ах ,гиди гниди!
  • 2 СССРБарета

    26 5 Отговор
    Лицемери! Лавров беше прав както винаги!
  • 3 истина е

    21 4 Отговор
    А НАШИЯТ СЪД ПОЗВОЛЯВА НА ПРЕСТЪПНИЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сатъра на Хана

    10 1 Отговор
    Из ИCТOРИЯ НA ФAШИЗМA В EВРПA ...................... ...................... ............... Льo Рaйхa ми нaпoмнят зa Фaшиcтитe нa Фрaнкo
    ......................................
    .......................... Кoгaтo Фaшиcтитe прeвзeмaт Бaрceлoнa , нa хълм нaд Бaрceлoнa ca убили 20 000 Кaтaлунци .............. Трeпeли ca Ceпaрaтиcти , Кoмуниcти и Привържeници нa ФК Бaрceлoнa
    ........................ Дeдo Cимo Кoмaрджиятa e бил придвoрно животно нa Фрaнкo
  • 6 Бах

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Ами така е . Мафиотска държава трябва да се управлява от мафиотите . Тя Държавата си е тяхна . Мисля , че е безмислено да се борим с тази даденост . Единствено може Москва да ни освободи отново , ако пожелае !
  • 7 ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    На съда някой трябва да му вкара престъпниците в залата преде това!МВР и прокуратура им казват.Обаче те са със шайката така ,че има да чакаме!
  • 8 Антитрол

    19 3 Отговор
    Хайде соросоидчета пак да ревете за Навални - ама той е осъден за криминални деяния а не по политически причини за разлика от каталунците които са осъдени само по политически причини.

    Какво излиза бе соросоидчета - в "Демократичния запад" е по-голяма диктатура отколкото в Русия където си е демокрация.

    Опорките нещо не вървят и вие сте се изпокрили като мишоци.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баскът.

    11 0 Отговор
    Хосе, Празноглавеца,си направи труда да иде до РФ,да иска свобода за Алексей Навални,обаче предвидливо забрави,че в неговото ,,Кралство,,има полит.затворници,които били политици , осъдени за полит.действия...Каква трагедия.!!Невежество и безочливост..
  • 11 Дядо бг

    1 7 Отговор
    хора, никой повече да не пипа Каталунья! Видяхме Сталин и Димитров как са убивали българите от бригадите в Испания! явно Франко е работил със Сталин! Иначе как българи, сърби, руснаци пак в Сибир????? Огоньок 1991
  • 12 Козячетаааа

    5 0 Отговор
    хайде бе многополови, що мълчите, като пуканки?
  • 13 Демос

    1 6 Отговор
    Испания е хилядолетна държава , има си крал , кралица , принцове и принцеси и др.подобни , в затвора е мястото на тези сепаратисти , при ромите от БГ , Румъния . Нашият любим цар и той живей в Испания най голямата демокрация в целия свят , разни агенти на КГБ и ДС искат да я разделят на малки части за да паднат цените на имотите и да се напълни с руснаци , китайци и украинци
  • 14 барчо

    6 0 Отговор
    Може да си играят както искат с думите дали в затвора са политически затворници или затворници политици, но факта е, че тези хора са в затвора не защото са откраднали нещо, убили, изнасилили или с една дума за криминално престъпление, а заради политическите си възгледи, които са искали да реализират. Значи те са си просто осъдени заради политиката си и са си политически затворници. ЕС е длъжен да предприеме наказателни мерки за държава с подобни отношения към свободата и в края на краищата да направи така, че правдата да възтържествува. В противен случай за какво ни е ЕС, след като не ни защитава нито правата, нито нашата собствена икономика и свобода???
Новини по държави: