Last news in Fakti

15 Март, 2021 17:40 1 456 5

ЕС прие нова научна рамкова програма

  • ес-
  • програма-
  • наука

Търсят се различни иновации

ЕС прие нова научна рамкова програма - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес Европейската комисия прие първия план „Хоризонт Европа‘‘, съобщи NOVA.

Програмата търси екологичен и цифров преход и устойчива икономика и общество. Новата рамкова програма е за научни изследвания и иновации.

Тя е в размер на 95.5 млрд. евро. Планира се идентифициране на стратегически насоки за инвестиции през първите четири години.

В неговото изготвяне са участвали Европейския парламент, членуващите държави и европейските граждани. Мария Габриел обяви, че инвестиции ще бъдат насочени към няколко приоритетни области.

Търси се постигане на стратегическа автономност чрез нововъзникващи технологии, възстановяване на биоразнообразието, търсене на неутрална към климата икономика, както и реализиране на демократично европейско общество.

Планира се партньорство в енергетиката, храните и икономиката. Предстои представяне на работна програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    6 0 Отговор
    ТЕЗИ КУПЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО СА С Е ЗАЕЛИ ДА УНИЩОЖАТ...АХ, ПАРИТЕ, ЗА ТЯХ СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО...ЗАГРИЖИЛИ СЕ БИЛИ ЗА..ЕКОЛОГИЯТА, ВЯРВАТЕ ЛИ..
  • 2 Къна

    1 0 Отговор
    Възстановяване на биоразнообразието ми звучи доста преверзно изречено от устата на НеБългарката Габриел.Каквото и да има предвид ,винаги става въпрос за пари.Дайте ми пример с биоразнообразие?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Грух Джуланов

    0 0 Отговор
    Що триете коментари
Новини по държави: