17 Март, 2021 21:42 4 069 55

Германия имала „морален дълг” към Украйна за Крим

  • крим-
  • украйна-
  • нацизъм-
  • германия-
  • русия-
  • андрий мелник

Крим беше окупиран от Русия през 2014 г.

Германия имала „морален дълг” към Украйна за Крим - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският посланик в Германия Андрий Мелник призова Берлин да положи всички усилия за възвръщане на Крим, предаде News.bg.

По негово мнение именно Германия е тази, която имала "морален дълг" да изиграе решаваща роля по този въпрос, тъй като била отговорна пред Украйна за насилието на националсоциалистите. Посланикът отбелязал, че полуостровът е имал особено трагична съдба, която в сегашното германско общество не се помнела.

"Моралният дълг на Федералната република идва от историческата отговорност на Германия към Украйна за нацистката тирания. През миналия век Германия два пъти е окупирала Крим с военни средства", пише Мелник в статия за "Берлинер цайтунг"

Затова, смята дипломатът, Германия, като се има предвид нейното "колониално минало в Крим" и милионите украински жертви на фашистки терор, трябва да използва всички политически и икономически инструменти за възвръщането на полуострова в състава на Украйна. Крим беше окупиран от Русия през 2014 г. Украйна все още го смята за своя, но временно окупирана територия. Киев ще обсъди въпроса за възвръщането на полуострова на срещата на високо равнище "Кримската платформа", планирана за 23 август.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    104 6 Отговор
    ТИЯ ОТКАЧЕНИ ЛИ СА БЕ???ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ЗАМАЖАТ ОТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ, ЩОТО АКО ПУТИН ГИ ОТРЕЖЕ ЩЕ СЕ ЧУДЯТ ...НАКЪДЕ...И ДА ФИНТИРАТ МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ, АМА НАПРАВО ТИЯ ТОТАЛНО СА ИЗПЛЮЩЯЛИ
  • 2 Дедо ви

    115 3 Отговор
    Така е, през втората световна война германски и украински фашисти се биеха рамо до рамо.
  • 3 Зевс

    11 96 Отговор
    Ботоксовото джудже от Сибир го каза Крим го окупирахме и никога няма да го върнем на Украйна докато не огасне и последната лапма в къщите на руснаците, тоест чакат след 10 г да се разпаднат напълно на 100 сибирски държави и Украйна ще си го върне
  • 4 Петър

    77 1 Отговор
    Ааааа,ФРГ има и морален дълг към Сърбия за Косово.Айде стига глупости.

    Коментиран от #44

  • 5 ХАН КРУМ

    69 4 Отговор
    НА ЗЕЛЕНСКИ КОРУМПЕТО ВСИЧКИ СА МУ ДЛЪЖНИ,СТАЛИН , ХИТЛЕР БАЙДЪН ,ПУТИН. КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ЦЕЛУВАШ РЪКА ,ЦЕЛУВАШ.....

    Коментиран от #27

  • 6 хъхъ

    68 1 Отговор
    По време на "насилието на националсоциалистите", част от коя държава беше Крим?

    Коментиран от #46

  • 7 Значи

    73 9 Отговор
    Сега разбрах,че на Референдума се казва окупация.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 хъхъ

    63 3 Отговор

    До коментар #7 от "Значи":

    Друго си е НАТО да избомби столицата и да откъсне парче, принадлежало столетия на страната.

    Коментиран от #11

  • 9 Оги

    51 5 Отговор
    Мда, просто немците да обяват пълномащабна война на Русия и да го отвоюват. Това е решението. Как не са се сетили още?!

    Коментиран от #12, #17, #43, #55

  • 10 Зевс

    6 74 Отговор

    До коментар #7 от "Значи":

    Русия окупира Крим смени населението с руско и проведе референдум с международни наблюдатели това е анексия. Ако говорим за истински референдум щяха да питат украинските кримчани с наблюдатели от ЕС и ООН и тогава Русия щеше да го духо до Сибир и обратно
  • 11 Зевс

    6 56 Отговор

    До коментар #8 от "хъхъ":

    Друго си е руската армия да избомби Грузия и да създаде автономни републики Абхазия Аджария Южна Осетия че и още иска
  • 12 Зевс

    5 43 Отговор

    До коментар #9 от "Оги":

    Да не мислиш че нямаше да го направят немците но не заради две причина първо няма втори Хитлер да въоръжи 20 млн немци и второ ядреното оръжие което Германия няма иначе Москва е лесна плячка

    Коментиран от #39

  • 13 другарят

    45 5 Отговор
    Не разбирам търпението на другарят Путин и Русия!

    Коментиран от #16, #40

  • 14 Гошко

    37 3 Отговор
    О неграмотни Зевс!
  • 15 Адолф Хитлер

    1 12 Отговор
    И не само.
  • 16 Зевс

    4 48 Отговор

    До коментар #13 от "другарят":

    търпението е заложено в гените на руските джендъри, ако бяха мъже отдавна да са направили стъпки срещу Америка но страха на руските джендъри е огромен затова си траят и търпат

    Коментиран от #20

  • 17 35см безглавата

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Оги":

    Оди се прегледай!
  • 18 Трудни работи

    30 2 Отговор
    Има тя, има !? Колко дивизии от украинци се биха срещу Сталин, а ?
    И накрая Сталин (каквито и глупости да се пишат за това) "изсели" кримските татари всички участвали в тези дивизии в Сибир. Ако бяха останали там тия дето се биха срещу кръвните си братя Руснаците щяха да искат възмездие и то е ясно какво. Ей, ама наглеци ! Но така е след 50-100 години от дадени събития е лесно да се пишат глупости и да се обвиняват хора които са спасили един велик народ !!!
  • 19 Историчка

    33 1 Отговор
    Много беше прав бившият външен министър на Гърция Теодорос Пангалос, че "Германия и същество с животинска сила и мозък на дете". Аз нищо не мога да добавя!
  • 20 Абе не

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Зевс":

    си Зевс ти, Зоро си ти, Зоро!
  • 21 Четник

    4 22 Отговор
    Германският Вермахт,SS,Луфтвафе и Украинските Бандеровци са стари братя по оръжие срещу СССР и Червената армия. Сега е момента Крим да се върне в границите на 4 тия Райх и опитомена Европа.
  • 22 Шпек

    28 0 Отговор
    Абе,нациската тирания върна на България изконни нейни територии,Македония и Беломорска Тракия.Къде са те сега,ами окупирани са от Гърци и Македонци.Германия няма ли морално право да се застъпи за нас?
  • 23 Вестник "Диверсантъ"

    32 2 Отговор
    Айде малко да погледнем фактите.
    Кога Крим от руски става украински? 1954 по желание на царевицомана Хрушчов, без никакъв референдум или каквото и да е запитване към народа живеещ там. Поне формално.
    Разпада на СССР: В следствие на разпада на СССР, Крим остава в Украйна. Гарантирана му е автономия, собствен автономен президент, през 95г, на референдум се решава, че Крим ще е в рублевата зона. Обаче, идва 2014 в Украйна произтича неконституционен, въоражен държавен преврат. Автономията на Крим е отнета и са започнати гонения с/у президента. В селедствие на всички това на 16.03.2014г, за ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА НА КРИМ се прави ОФИЦИАЛНО ЗАПИТВАНЕ, СЪГЛАСУВАНО С НОРМИТЕ И ЗАКОНИТЕ ЗА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ КЪМ ООН. Провежда се НАПЪЛНО ДЕМОКРАТИЧЕН РЕФЕРДЕНДУМ, НА КОЙТО ПРИСЪСТВАТ НАБЛЮДАТЕЛИ ОТ: РУСИЯ, УКРАЙНА, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, КАНАДА, САЩ И ОЩЕ един мюлют държави. В следствие на ЗАКОНОВАТА И ДЕМОКРАТИЧНА ПРОЦЕДУРА, ПОРЕДНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ГРЕШКА Е ПОПРАВЕНА И КРИМ е върнат в състава на Русия, там където му е мястото.

    А СЕГА МАЛКО ДЕМОКРАЦИЯ: Годината е 1999г. Незаконни радикални ислямистки формирования на име "АОК" Армия за освобождения на Косово, превдождани от Хашим Тачи започват серия от терористични нападения на територията на Косово. По-натам историята всички я знаем. Накрая: БЕЗ КАКЪВТО И ДА БИЛО РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО ЗАПИТВАНЕ, С ЕДНОЛИЧНО РЕШЕНИЕ НА ХАШИМ ТАЧИ, СЪГЛАСУВАНО С ПАРЛАМЕНТА НА Т,НАР РЕПУБЛКА КОСОВО, терористите легализ

    Коментиран от #28

  • 24 Вестник "Диверсантъ"

    27 1 Отговор
    терористите легаризират своя продукт - Косово. Господарите от САЩ го признават, техните марионетки също! България също е в това чило. ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИАНСКА БЪЛГАРИЯ признава ПРОДУКТА НА ИСЛЯМОИДНИТЕ ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ!

    Коментиран от #25

  • 25 Пръц

    24 2 Отговор

    До коментар #24 от "Вестник "Диверсантъ"":

    Да допълня,Косово е най—голямата кланница за човешки органи по онова време.Същите тези терористи колиха и изкормвача млади Сръбски войничета и цивилни за органите им.В Прищина има най—много клиники за трансплантация на органи на глава от населението
  • 26 Крим е Руски

    24 2 Отговор
    Може ден и нощ да бълвате гущери и змии но Крим си е Руски.Ако много настояват и половин Украйна ще стане руска защото аз знам защо и как са присъединени и крим и донбас към Украйна.
  • 27 Тодор янев

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ХАН КРУМ":

    Украина даде подели от дадените даржави и проблема е решен
  • 28 Зевс

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Вестник "Диверсантъ"":

    Сега ми се изясниха нещата значи наистина Крим е Руски, моля за извинение на всички
  • 29 Антигерб

    22 1 Отговор
    Не само Крим си е руски а и доста голяма част от Украйна (руски територии подарени от Хрусчов), друга голяма част е на Полша и има още няколко малки части.

    Укрите ще страдат много защото тъпи политици ги управляват - целта са ресурсите на Русия и за това е цялото реване но укрите са ползвани като маша от господарите им - ще ги ползват и захвърлят.
  • 30 Ердоган

    6 5 Отговор
    И аз имам морален дълг към България!
  • 31 Тъпу тролче

    11 0 Отговор
    Абе укрите съвсем изтрещяха! Очаква се украинските посланици в Турция, България и Гърция също да вземат отношение по въпроса и да поискат от съответните страни да предадат Крим на Украина, тъй като в миналото са владели полуострова!
  • 32 Риторика

    7 1 Отговор
    И така и онака, факта е на лице. Война, само дето на никой не му стиска. В друг век сме и почне ли веднаж, няма нужда от астероид,, нито от супер вулкан. Това не е по силите нито на Русия, нито на Китай, нито на САЩ. НАТО, вятър ги вее на бяла кобила. Напалеон, Хитлер?
  • 33 Кайзер

    7 1 Отговор
    Руснаците са гола вода досега можеха да пуснат над Украйна човекоядни прасета носещи сифилис и да са ги приклучили а те...
  • 34 9 май 1945

    17 0 Отговор
    Май пак ще се вее червено знаме над Райхстага
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 GnG

    16 0 Отговор
    Германия, първо да се освободи от чуждите военни бази и чуждото ядрено оръжие, разположено на територията ѝ, тогава може да поема "морални задължения" !

    КАНЦЛЕРАКТ
  • 38 Ман40

    12 0 Отговор
    Не дразни Мечока, докато спи!
  • 39 ЦСКА

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "Зевс":

    Хаха!Това за лесната плячка,не съм убеден!Пък и не вярвам,че и ти си убеден!Много"сопи"изядоха доста силни и мощни армии в Русия!
  • 40 Всъщност

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "другарят":

    Другарят Путин знае някои неща, които 99.9% от населението на Земята не знаят.......така че действията му са съобразени и с тази информация! Сега просто ще бавят време, докато световния терорист Краваристан се срути тотално.......в резултат на което ще се разпадне тъпото НАТО, и тъпия ЕС който също беше краварски проект! И тогава просто всичко ще си дойде на мястото, тия дето управляват Украйна след майдана се оттичат в канала, Сърбия си взима Косово, а западните джендьовци млъкват и не смеят даже и да гъкнат против Русия.......освен едни безкрайни извинения, съжаления и уверения задето много са плямпали и са налагали санкции против руснаците!
  • 41 ГУЛАГ

    12 0 Отговор
    Тоя на какви наркотици е точно украинците бяха най големите поддръжници на Хитлер и нацизма Степан Бандера какъв е бил украински патриот ли що хора са избили включително и българи от днешна Украйна това нещо в България не го е имало колкото и да им се иска на някои хора че българите са били фашисти то ако е така не знам как тогава трябва да наричаме украинците

    Коментиран от #47

  • 42 ЕРЕКТУС МАКСИМУС

    2 8 Отговор
    Един ден ще разберете,че Крим е бил български,но глупака си е глупак, особенно обслужващ чужди интереси.

    Коментиран от #49

  • 43 😁😁😁

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Оги":

    Глупави бе....как изобщо са измислили Мерцедес
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Шляхтиц

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "хъхъ":

    Крим е "Украински" от 1961 до 2014 година, т.е. само 53 от 1132 години известна и написана история.
  • 47 Бабий Яр

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "ГУЛАГ":

    Ми не е точно така. При настъплението на Вермахта руските части от "Покрайнината" , и Беларусия се бият доста храбро , и неотстъпчиво . В операцията по превземането на Киев германците губят по около 13 000 войника дневно . Точно през първите 3 месеца Хитлер губи войната , именно заради тази упорна съпротива , която дава нужното време за руската реорганизация във военни релси , да се извършат мобилизациите , заводите да започнат да бълват военна продукция , към фронтовете да потеглят ешелоните със хора снаряди , танкове , самолети , оръдия , нещо което Германия прави години по-рано. Та ударът е бил много тежък , но не бърз и смъртоносен , както си го е представяло германското командване , с няколко бързи операции да паркират танковете на червеният площад . Винаги след победителите и окупаторите на територии , има местни които се включват на страната окупатора , това е тактика позната от времето на Александър Македонски , иначе той нямаше да стигне до Индия само с войниците си от Македония , във всяка победена територия той попълва армията си от местни мъже , като им обещава плячка и привилегии , така се разрастват империите , и стават по силни . Но Хитлер там се удря на камък , може би грешната му стратегия му за масово изтребление до оставащи 30% местни роби , предизвиква мощна съпротива , и от армия , и от партизански движения , а тези които стават войници -доброволци в неговата армия са с изключително нисък боен дух и успеваемост , и само

    Коментиран от #48

  • 48 Бабий Яр

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Бабий Яр":

    И само са пречели на фронта при германците , на тях изобщо не можело са се разчита . На тези команди се дължат голяма част от жертвите сред цивилното население , щото германците ги използват за етническо прочистване , и средство за всяване на ужас . Известни са данни за жена от украински произход на която германците дават картечница , и работата и ежедневно е да разстрелва хиляди хора , и тя го прави безмилостно .
  • 49 Дядя

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "ЕРЕКТУС МАКСИМУС":

    Стара велика българия е просъществувала 35 години. Фанагория не е на Кримския а на Таманския полуостров. Южната част на Крим си е била византийска и по време на Стара България. Дори след падането на Констонтинопол там има една византийска крепост, която се е държала над 50 години независима от Османската империя. Ти си потърси коя е. Так, че да твърдиш- Крим е български, е леко пресилено.

    Коментиран от #50

  • 50 ЕРЕКТУС МАКСИМУС

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Дядя":

    А защо мислиш , че България тръгва от ,Фанагория или май си слушал много в първите отделения.
  • 51 ЕРЕКТУС МАКСИМУС

    0 0 Отговор
    Николай Овчаров. Гроб на Кубрат.
  • 52 Димитров

    1 0 Отговор
    Ако това е казано от дете,простено е,но . . . . .!?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Оги":

    Не може,в БГ затворихме мандрите и не можем да пращаме сирене и кашкавал на източния фронт,само с краварката от левият ъгъл не става
Новини по държави: