Last news in Fakti

2 Април, 2021 11:45 4 672 8

Тайно откриха център за разработка на чипове в Израел

  • майкрософт-
  • център-
  • израел-
  • чипове-
  • компания

Новият център разширява дейността си чрез набиране на нови инженери за разработка на чиповете

Тайно откриха център за разработка на чипове в Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Американският технологичен гигант "Майкрософт" откри тайно център за разработка на чипове в израелското си дъщерно дружество, предаде агенция БГНЕС.

Новият център разширява дейността си чрез набиране на нови инженери за разработка на чиповете. Проектът е стартирал преди около година и половина, но за съществуването му все още не е съобщено, пише израелският "Харец". Чиповете, които "Майкрософт" ще разработва в Израел, са предназначени да ускорят мрежите в центровете за данни, с които се управлява облачната услуга на компанията "Azur", съобщава израелският вестник.

Преди около година и половина "Майкрософт" отвори нови офиси в Хайфа, за да разработи тези чипове. В новото подразделение работят софтуерни и хардуерни инженери, които преди са работили в Intel, IBM, Apple и Broadcom. Основният фокус на новия отдел е мрежата и съхранението на данни.

Други високотехнологични компании също са увеличили инвестициите в производството на чипове в Израел, който в момента се счита за основен център в областта на чиповете като цяло, т.е. чипове, предназначени за работа в мрежа. През март Google откри нов център за разработка на чипове в Израел, оглавяван от Ури Франк, бивш топ служител на Intel. "Майкрософт", както и други технологични компании като Apple, Google, Amazon и Facebook, се опитват да разработят свои собствени чипове за сървърни фирми и да спрат да ги набавят от други компании като Intel.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свои

    23 1 Отговор
    при свои !
  • 2 Гост

    35 0 Отговор
    Е те нали почти го ваксинираха там нормално е сега да поемт контролът над ваксинираните!!!
  • 3 гост

    26 2 Отговор
    Тайно ! Колко да е тайно , щом факти го знаят.
  • 4 Справедлив

    39 8 Отговор
    Има ли още някой,който да се съмнява в подготовката на чипирането на човечеството....? Има ли още балъци,които да мислят,че това е просто теория на конспирацията...??? Айде време е да ви"светне" вече-че скоро ще е късно... Правете си изводите-кой го прави и къде го прави и защо откриването с тихомълком....

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Бони

    19 6 Отговор
    И ЕВРЕЙСКАТА РАДОСТ ЩЕ СВЪРШИ НЯКОЙ ДЕН.
  • 6 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Пазителите на Вратата и Маджестик 13 си знаят, къде и как за следващите поне 50 години. Въпросчето Защо е безсмислено.
  • 7 Rado

    6 16 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Стига дезинформация. Как ще ти сложат чипа без твое съгласие, а и още няма толкова напреднала технология за нуждите на пропагаддата, която разпространявате за да те управляват чрез чип. За да ти окажат някакво влияние с чип трябва да ти отворят кухата глава и да ти го сложат, но ако имаше такава технология. В статията си пише за какво са.
  • 8 Rado

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Никой ден сами ще искате да ви слагат чипове, които да коригират аритмия на сърцето или да управляват увредено сърце. Слуховия апарт не е ли чип? Само, че ще дойде време когато чипа ще е толкова малък, че да се имплантира направо в ухото. Благодарение на чипове ще прогледнат хора, които са били слепи цял живот, но това са технологии на бъдещато, а вие говорите за чип, който ти го вкарват чрез ваксина в мускула на ръката и от там ще те управляват :DDDD