Last news in Fakti

23 Април, 2021 12:25 2 006 26

ЕС не умее да защитава своите интереси

  • русия-
  • мария захарова-
  • ес

Коментар на Мария Зхарова

ЕС не умее да защитава своите интереси - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Страните в ЕС не умеят да защитават своите интереси. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Коментарът е за политиката на Германия. Захарова смята, че САЩ имат твърдо голямо влияние върху страната.

Тя заяви, че германското правителство е готова да изпълни всяка заповед, на който и да е американски държавен глава. Дипломатът попита до каква степен в днешното простанство на ЕС, всяка държава запазва своята способност да защитава своите интереси.

Според нея последните събития показват, че отговорът на този върпос е негативен. Захарова заяви, че длъжностните лица в ЕС са вързали ръцете на своите индустриалци и търговски компании.

Дипломатът заяви, че Западът е показал, че не може да се справи с кризисни ситуации. Според нея западните държави не могат да предоставят модел за преодоляване на ситуацията.

Очаква се по-реален диалог.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    29 5 Отговор
    А добрутру...
  • 2 Майна

    38 5 Отговор
    ЕС СА ПОСЛУШНИЦИТЕ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ! ЮРОВЕЖДАТ ГЕНОЦИД КЪМ НАРОДИТЕ СИ

    Коментиран от #8

  • 3 Хахаха..

    37 2 Отговор
    Ами те и Щатите не умеят,ама само пришпорват ЕС и НАТО,а пък ние членуваме и в двете банди..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха, че

    36 2 Отговор
    Германия не е свободна страна. От ВСВ тяя е окупирана от САЩ, и няма собствена политика!
  • 6 Захарова

    4 30 Отговор
    Западните държави не могат да представят модел за справяне със ситуацията. Но такъв модел могат да представят Северна Корея - там например няма никакви проблеми. Също така много подходящ е модела на Сирия - 10 г. гражданска война и успех на Русия в Сирия. Много са подходящи моделите на сатрапите Лукашенко и Мадуро - изпитани модели на тирани и касапи.

    Коментиран от #11, #15, #18

  • 7 Професора

    28 1 Отговор
    Който служи на сороснята не е свършил добре ЕС е примера!
  • 8 HASO

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Tака е 👋👋👋👋👋👋 ЕС няма суверенитет!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бесен Язовец

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Руските свине":

    Кое се разпада бе къде острова на Мъглите нещо една звездичка изгасна, а скоро и други! С лозунги ЕС превзеха суверенитета на централна и източна Европа
  • 11 Хахаха..

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Захарова":

    Ти остави Дуро и Мадуро,като ти се реве,поплачи над ЕС,че сме страна членка и като идеш в Марсилия си в Алжир,точка..
  • 12 Хахаха..

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Руските свине":

    Много пяна бе,аркадаш,дядо ти да не е бил мандраджия преди Девети?
  • 13 Кресна

    13 1 Отговор
    До като Русия не изравни броя на дипломатите със Сащ няма да се кротнат малките.Изгонете 100 американски дипломати и да сте поравно 350/350 и всичко ще се кротне,в противен случай американците ще насъскват малките паленца.Трябва яснони твърдо с кравите иначе няма да има оправия и света върви на зле.Но глупаците не разбират,че Сащ целта им е да разбият Европа иначе е неразбираемо насъскването на малките в Европа а те увеличават покупко/продажбите с Русия.

    Коментиран от #21

  • 14 Казуар

    3 15 Отговор
    Другарко Захарова, страните от ЕС до Русия ли трябва да се допитват, за да защитят интересите си.
  • 15 Мммда

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Захарова":

    Всеки, който не допуска лешоядите да източват ресурсите на собствената му страна се нарича.... сатрап, диктатор и пр.
    Това е дефиницията:) нали клетки ми смехурко?!

    Коментиран от #22

  • 16 Страхил

    5 11 Отговор
    От пикла без цици никой не иска предубедено мнение.

    Коментиран от #17

  • 17 Хи хи хи

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Страхил":

    Знаем, вие искате от Мара отварачката, щото е с ц@ци:)
  • 18 Хасан

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Захарова":

    А защо си мислиш че Мадуро е тиранин !? Да за някои да защото национализира добива на петрол и злато ..вместо частници ,държава печели и харчи за народа

    Коментиран от #20

  • 19 оня с коня

    2 2 Отговор
    В сравнение с БГ Русия е с 2,5 ПЪТИ по-малка МРЗ.За сравняване пък с тая на Германия И ДУМА НЕ МОЖЕ ДА СТАВА.Според Захарова обаче НЕ РУСИЯ,а Германия и ЕС "не могат да си защитават Интересите"?!!
  • 20 Казуар

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Другарю, след като руската частна нефтодобивна фирма във Венецуела се отказа по икономически причини, активите и станаха собстваност на руската държева. Във Венецуела фирмата е вложила 20 милиарда долара. По същия начин и китайците заробват бедните държави като им отпускат големи заеми обезпечени със собственост.
  • 21 ихтанмет

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Кресна":

    Не пиши коментари и не давай идеи за неща от които си нямаш хал хабер.Руския обор не може да действа твърдо,защото не е в позицията да го прави.Руския обор ако имаше силата или право на глас,щеше да действа "твърдо", но реалността е ,че русия е едно джудже във всяко отношение ,а подобни сополи като руснаците ,САЩ могат да си ги плескат както пожелаят

    Коментиран от #24

  • 22 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "Мммда":

    А ти наясно ли си,че голяма част от руските ресурси се добиват от американски компании,защото руснаците нямат нужните технологии ,за да го правят :)) И понеже вие русопитеците говорите само за ресурси, ще ти обясня ,че ресурсите са от важност само за ресурсни икономики които не произвеждат абсолютно нищо друго.Такава икономика е руската.Запада е богат и без нужните ресурси ,а русия и с тях е бедна :))
  • 23 GnG

    1 1 Отговор
    КАНЦЛЕРАКТ !

    Drang nach Deutschland | Вестник "ДУМА"
  • 24 Ей гюбрев

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "ихтанмет":

    Ти ли си разбирач бе цървулев,идиоти като теб и понятие нямат от политика,да не говорим за геополитика,та твоя смел обор дето пляскал по всяко време велика Русия за това обърна корабите си.Великия краварник е силен със малки незащитени държави и да стреля от далеч,в една реална война с достоен противник никога не е участвала защото нито смее нито има способности.Така че вземи образовай се малко.
  • 25 куков

    2 0 Отговор
    Руски некадърни келеши,на един Ким Чен Ун не можете да му дишате прахта от обувките даже!А искате да сте световен фактор.Нанай маро!
  • 26 Казуар

    2 0 Отговор
    Русоид, двата американски кораба не са имали намерение да влизат в някакъв конфликт с руските. На тяхно място влязоха английски. Скоро беше американски бомбардировач проведе симулирана атака срещу черноморския флот с ракети от стотици километри. А Русия вкара десетки корита от Каспийско море.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания