11 Май, 2021 10:42 1 192 3

ЕС провежда среща на върха за Западните Балкани

  • словения-
  • ес-
  • балкани

Събитието ще се проведе в Словения

ЕС провежда среща на върха за Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС ще проведе среща на върха за Западните Балкани, съобщи Фигаро.

Това вероятно ще стане през октомври. Срещата ще бъде организирана от Словения, която е следващият председател на Съвета на ЕС.

Срещата трябва да даде нов тласък на преговорите със страните от региона. Това стана ясно след среща между премиерите на Словения и Гърция.

Кириакос Мицотакис обяви, че е щастлив, че срещата е била потвърдена. Словенският премиер Янез Янша обяви, че ЕС трябва да изпълни своето обещание, дадено в Солун.

Според него основният приоритет на ЕС трябва да бъде разширяването. Той настоява, че процесът по интеграция трябва да продължи и в подходящият момент да бъде завършен.

Словения счита преговорите със Западните Балкани за приоритет на своето председателство и ще домакинства на срещата за региона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    5 1 Отговор
    На кой му пука за икономическите и политически интереси на Гърция и съюзниците на РСМ от бивша СФРЮ. Зомбираните “макета” имат да решават важни въпроси,относно измислената нация и история! Да не разчитат на никой,че ще им се размине!
  • 2 Перо

    5 0 Отговор
    На кой му пука за икономическите и политически интереси на Гърция и съюзниците на РСМ от бивша СФРЮ. Зомбираните “макета” имат да решават важни въпроси,относно измислената нация и история! Да не разчитат на никой,че ще им се размине и ще влезнат в ЕС през служебния вход!!!
  • 3 Обещание

    4 0 Отговор
    Какво обещание ЕС е дал в Солун ? На кого го е дал ? Кога е дадено ? Кой представител на ЕС е дал обещанието ? Доколко обещанието е подкрепено от всички страни - членки и ако то касае РСМ, каква е била позицията на България ?
Новини по държави: