Last news in Fakti

12 Май, 2021 14:29 1 978 15

САЩ подкрепят Северна Македония и Албания - Май 2021

  • сащ-
  • ес-
  • северна македония

Стрната очаква европейско бъдеще за Западните Балкани

САЩ подкрепят Северна Македония и Албания - Май 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американското правителство е готово да подкрепи влизането на Западните Балкани в ЕС. Това обяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс, цитиран от Вашингтон пост.

Американските представители работят със страните от Западните Балкани. Търси се установяване на върховенството на закона и прокарване на важни реформи.

Популяризират се независими медии и гражданското общество. Това ще доведе до голямата идея на Европа за свобода и мир.

Американското правителство е готово да подкрепи Западните Балкани в подобряването на техните регионални икономически партньорства. Нед Прайс обяви, че идеята е регионът да просперира, като се защитят неговите важни индустрии.

Приветства се напредъкът на Северна Македония и Албания. Повтаря се американската подкрепа за започване на преговори за европейско присъединяване.

САЩ са готови да подкрепят договарянето на трайно споразумение между Сърбия и Косово, основано на двустранно признаване и поставящо трайно двустранно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    20 0 Отговор
    Първо да ги обединят в едно..По лесно ще влезнат в ЕС.
  • 2 Браво на САЩ

    20 1 Отговор
    Сигурно не знаят че това е равнозначно,на Мексико и Колумбия да бъдат приети в Американските им щати!
  • 3 глоги

    16 0 Отговор
    Ясно е,че цялатациганияяправяттъпитеянки.
  • 4 грешка

    20 0 Отговор
    Регионът няма да просперира,а ще се изострят противоречията при намесата на "умници" от друг континент. Защо тези не си оправят отношенията с индианците и цветнокожите,а идват да сеят мозък тука?!
  • 5 Пффф

    16 1 Отговор
    Да влизат. Ние не сме съгласни.
  • 6 Българина

    28 0 Отговор
    Аз нещо не разбрах, в качеството на какви САЩ подкрепят Македония за ЕС? Да не я бъркат със Северна Каролина? Да чакаме ли подкрепа от Катар, Того Того и Занзибар? И дори да дойде такава, не знам някой член на ЕС да е отправил писмено искане за такова? За да не останем длъжни на Повелителя на колонията ЕС, подкрепям Мексико, Алжир и Мароко като следващите три щата, и заставам зад Нигер и Либия като следващи кандидати. Мога и писмено да изразя подкрепата си!

    Коментиран от #9

  • 7 Колония БГ

    17 0 Отговор
    И тия защо ги наричаме партнери??
  • 8 Македонска Луно

    17 0 Отговор
    Явно България не я броят за нищо, с Гърция не бе така. Най-важното е да не признаваме нищо за македонско преди 1945., иначе сърбоманите после в ЕС ще ни разкатаят...
  • 9 НРБ

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    То е като НРБ и СССР, но е по-меко, не ти го налагат със сила, дават ти срок да си набавиш вазелин и да заемеш удобна поза!
  • 10 Монтанчанин

    15 1 Отговор
    Вие си гледайте индианците,не гледайте кво става в Европа.
  • 11 Ехооо

    11 0 Отговор
    Не проумявам, какво изобщо подкрепя САЩ? И каква работа има, че той да одобрява влизането в ЕС. Защо не ги приеме направо като американски щат?
  • 12 тити

    9 0 Отговор
    Да подкрепят Албания е ок. Но щом като подкрепят Македонските сърбомани маи е време да се измитат от България...
  • 13 Дебилчев

    6 0 Отговор
    САЩ да ги подкрепят за вход в американските щати, там дето ги няма за кви подкрепи иде реч
  • 14 069

    1 0 Отговор
    Подкрепям присъединяването на Мексико и Грейт Бритън към САЩ. След като ги убедят, че са ги създали и английският език е американски, може да се вземат. Свободни са в момента. Също така да признаят испанския език за официален там както и маската на Зоро. Ако не са съгласни, Русия и ЕС да пратят флотовете си на границата им.
  • 15 tato

    0 0 Отговор
    Тези подкрепят всичко което може да им донесе война.
    Бая кредит имат да връщат и нещата са опряли до кокалчето, а и сега Китай и Русия ще махнат доларчето в стококобмена си и каруцата ще се преобърне