Last news in Fakti

2 Юни, 2021 14:44 3 029 6

Великобритания: рано е за връщане към нормалния живот

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • ваксини-
  • пандемия-
  • лондон-
  • живот

Джонсън призова за забавяне на „връщането към нормалното“

Великобритания: рано е за връщане към нормалния живот - 1
Снимка: Shutterstock

Четвъртата фаза на премахването на мерките, наложени за ограничаване на разпространението на коронавируса в Обединеното кралство, е поставена под въпрос, след като независими експерти и правителствени здравни съветници призоваха за забавяне на „връщането към нормалния живот“, съобщава британският вестник The Independent, цитиран от агенция "Фокус".

Експертите предупредиха, че пълното премахване на ограниченията за контакт между хората и възобновяването на останалите области на бизнеса, насрочено за 21 юни, може да създаде „фалшиво чувство за сигурност“ сред третата вълна на COVID-19 в страната . Експертите настояват за отлагане на етапа, докато учените не оценят въздействието на новия, по-заразен индийски щам на коронавируса. Според Рави Гупта, професор по клинична микробиология в Университета в Кеймбридж, забавянето от няколко седмици ще бъде критично, тъй като Обединеното кралство е близо до „достигане на ниво на ваксинация, което ще помогне за овладяването на вируса“.

Въпреки факта, че заболеваемостта във Великобритания е спаднала до рекордно ниско ниво от края на миналото лятото, в страната има всички признаци за опасност от появата на нова вълна на коронавирус, алармира Гупта. В същото време експертът не призовава за отказ от премахването на ограниченията, а само за отлагането им до момента, в който учените ще разбират по-добре новия щам на коронавируса. Той отбеляза, че Джонсън е взел решение да премахне ограниченията, преди да се появи индийския щам. „За известно време може да имаме фалшиво чувство за сигурност и това е, което ни тревожи“, казва Гупта.

Професор Адам Фин от Съвместния комитет по ваксините и имунизациите също посочи риска от нова вълна във Великобритания, призовавайки „да направим всичко възможно, за да сведем този риск до минимум“. Фин предупреди, че британското правителство може да се окаже в ситуация, в която трябва да отстъпи и да въведе отново сериозни ограничения. В същото време експертите подчертаха, че все още не е известно колко успешна ще се покаже ваксината срещу индийския щам, въпреки високите нива на ваксинация във Великобритания, пише The Independent.

Здравният секретар Джонатан Ашуърт предупреди, че всяко решение на правителството на Джонсън трябва да бъде „управлявано от данни, за да се предпазят хората и да се предотврати претоварването на здравната система“. Най-голямата заплаха за пълното премахване на ограниченията е „некомпетентността на министрите“. На свой ред Британската медицинска асоциация, която представлява интересите на лекарите в Обединеното кралство, призова правителството „да действа изключително внимателно, когато обмисля дали да отмени ограниченията на 21 юни“. Асоциацията се опасява, че преждевременните решения ще подкопаят усилията на Националната здравна служба и ще увеличат и без това сериозната тежест за персонала, който вече е „психически и физически изтощен“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    15 1 Отговор
    Бившият министър призна, че НОЩ е поддържал вниманието и страха на хората
  • 2 ЗНАЕЩ

    16 1 Отговор
    ВИНАГИ ЩЕ Е РАНО.КАК ВИ СЕ УСЛАЖДА ДИКТАТУРАТА,ДОРИ И ГЬОБЕЛС БИ ВИ ЗАВИДЯЛ!
  • 3 Ковидарите

    15 1 Отговор
    Не че е рано, просто Ковидарите не искат вече нормален живот! Стъпиха на врата на света и им хареса, вижте Гърция, Германия, Франция, Англия... държави с "демокрация" и "права" превърнаха населението си в безправни контролирани роби за отрицателно време ! Лъжат ви, ако зависи ит тях Ковидарите
    - Господаритее на ковида никога няма да получите свободата си обратно, нито старото нормално!
  • 4 Как според Ашуърт

    2 0 Отговор
    се чувстват хората, загубили работата си поради Ковид?
  • 5 ARGON

    3 0 Отговор
    Еврейски Ковид-фашизъм в действие. Юдейските глобалисти имат план за редуциране на населението с отровните ваксини. Планът е да останат Златният милиард гои - роби на евреите. Другите 6 млр. гои да бъдат ликвидирани.
  • 6 www

    1 0 Отговор
    Така,така...Че сте прости ми е ясно.Че изпълнявате плана на Големия брат и солта*ака му Айсраел ми е ясно.Не ми е ясно,защо всички ви търпим."Изправите ли се,те ще паднат"