Last news in Fakti

2 Юли, 2021 16:07 1 723 5

Финландия подкрепя диалога с Русия

  • финландия-
  • сана марин-
  • русия

Това обяви Сана Марин

Финландия подкрепя диалога с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Финландия подкрепя идеята за възобновяване на диалога с Русия. Това обяви финландският премиер Сана Марин, съобщи ТАСС.

Идеята е на Германия и Франция. Двете страни предложиха руският държавен глава Владимир Путин да бъде поканен на европейска среща на върха.

Идеята не получи пълно одобрение. Финландия обаче е готова да я подкрепи и да търси одобрение.

Сана Марин смята, че диалогът трябва да бъде възстaновен. Доказано е, че отказът от такъв не дава резултат.

Финландия смята, че европейските държави трябва да са точни и твърди в своето партньорство с Русия. Диалогът е нужен, за да може да се повлияе на позицията на страната.

Редица държави обявиха, че подкрепят идеята за среща.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    24 2 Отговор
    И кой ще води този диалог от евроГейска страна ‼️ ЕС има ли ИЗБРАН ( не назначен) лидер , който да може да предложи или вземе решение от името на ЕС ‼️
  • 2 Естествено

    19 1 Отговор
    чеетърсят диалог финландците. Щото са тарикати. При всичките войни водени между тях те не влязоха в НАТО дори през Студената война а продължиха да си правят бизнес с необятния и незадоволен съветски пазар. Като резултат никви икономически кризи.
    "Квото било било а ние сега ше правиме далавера". И въобще не ги е страх че ще ги анексират.
  • 3 мдда

    2 17 Отговор
    Тази е руски джендър.
  • 4 Соросняк

    20 1 Отговор
    Ето това е умна държава, с мъдри ръководители! Членка на ЕС, но не на НАТО, даже и през Студената война, както написа колегата по-горе. Търговийката си вървеше добре и със СССР и с Русия сега и всички са на далавера, а ние неееее... да влезем в НАТО, да плюем по Русия и да снижим стокообменът ни до нула! Толкова ни е акъла и такива са ни политиците!

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #4 от "Соросняк":

    Не си въобразявайте , че това значи да приемат руските простотии !! Просто значи , че като възпитани хора ще продължат да опитват да накарат простите руснаци да прогледнат !! Което ние си знаем , че е невъзможно , прогледналия руснак обикновено свършва като Немцов и Навални !
Новини по държави: