2 Септември, 2021 14:30 1 468 7

Призив да бъде променен критерият за санкции срещу режима в Беларус

  • беларус-
  • ес-
  • санкции-
  • литва-
  • полша-
  • латвия-
  • александър лукашенко

В този конкретен случай доверието към ЕС е поставено на карта

Призив да бъде променен критерият за санкции срещу режима в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Представители на Литва, Латвия и Полша поискаха допълнителни санкции за лицата от режима на Беларус, свързани с умишленото прехвърляне на мигранти на тяхна територия. Това стана на заседанието на външната комисия на Европейския парламент, посветено на проблема, предаде БНР.

3300 опита за прекосяване на границата с Полша от общо 3700 между януари и август се случиха само през август, каза полският постоянен представител в ЕС Анджей Садош. Той уточни, че мигрантите са от Ирак, Афганистан, Русия, Сирия, Сомалия.

"В този конкретен случай доверието към ЕС е поставено на карта", подчерта заместник-министърът на външните работи на Литва Мантас Адоменас. Той изрази очакване външните министри на ЕС, които ще заседават днес и утре, да постигнат съгласие за допълнителни санкции срещу режима на Лукашенко към лица и организации, свързани с прехвърлянето на нелегални мигранти на източната граница и злоупотреба с човешките права:

"По-точно, ние предлагаме да бъде променен критерият за санкции срещу режима в Беларус, като към него се прибави подбуда и организиране на нелегална миграция като основание да се налагат допълнителни ограничения". Парламентарният секретар на Латвия Занда Калина Лукашевица подчерта, че трябва да се действа координирано със Съединените щати, тъй като съвместните действия ще дадат по-добри резултати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    16 7 Отговор
    Кучетата си лаят кервана си върви тия не разбрахали , че от санкции файда няма.

    Коментиран от #6

  • 2 Сатана

    15 1 Отговор
    А режимът в БГ и без санкции е взел—дал.
  • 3 Лукашевица

    11 2 Отговор
    Страхотно предложение! Браво!

    Нека да се яви следващият кандидат за предложения, като умоляваме малко да помисли преди да става за смях. Имаме вече травми от падане от столовете от много предложения.

    Коментиран от #4

  • 4 Аз съм следващият кандидат

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лукашевица":

    Предлагам една от санкциите срещу режима в Беларус да бъде безвъзмезден заем от 1 милиард евро към държавата Беларус с начало на изплащане на дължимата сума 15 години след отпускането и
  • 5 Гошо

    4 0 Отговор
    Тия много почнаха да досаждат на ЕС искаме това искаме онова искаме да се сбиете първо с Лукашенко после и с Путин Накрая ше отнесат един европеиски зад врата
  • 6 Наркос

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Има и то голяма, казва се "черен пазар" ,)
  • 7 един там

    0 0 Отговор
    Тези евро-джендъри си измислят непрекъснато някакви глупости и само чоплят, дълбаят и търсят какво да измислят. Били отблъснати 3300 опита за прекосяване на границата с Полша. Ама от кого бе? От беларусци ли или от някакви орки? Кажете кой иска да ви влиза в скапаните държави, че нещо не се сещам или това е поредната джендърска измислица, за да поддържате напрежение с Беларус, който ви е трън в очите, защото не играе по джендърската свирка и не прилага кРомид малоумщините да си затваря държавата и хората и принудително да ги ваксинира? Явно ви е много яд, че това може да остане един остров на свободата в Европа в който нагледно да се види, че без прилагане на никакви мерки лъжата за пандемията ще лъсне, както лъсна в Швеция. Що никой не говори за Швеция, които не приложиха никакви мерки и имат най-малко заразени и умрели и там почти никой не се ваксинира. Явно тази истина не ви е удобна нали.
Новини по държави: