Last news in Fakti

10 Септември, 2021 11:09 1 568 9

Тексас с нов закон за социалните платформи

  • тексас-
  • социални платформи-
  • закон

Губернаторът одобри новото решение

Тексас с нов закон за социалните платформи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Губернаторът на американския щат Тексас одобри закон, ограничаващ цензурата в социалните платформи, съобщи FOX News.

Това ще забрани на платформите да спират достъпа на потребители, заради техните политически пристрастия. Обявено е, че свободата на изразяване в Тексас винаги ще бъде защитавана.

През последната година много потребители с консервативни възгледи бяха със спрян достъп от платформите. Това се оправдава с провокативни техни позиции.

Републиканците обявиха, че ще се противопоставят на това. Много щати с контрол на републиканците работят по закони, които да спрат подобни действия.

Губернатор Грег Абът определи социалните платформи като модерни трибуни са обявяване на публична позиция. Това означава, че няма как хора да бъдат ограничавани, спрямо техните позиции.

Други щати разглеждат подобни решения.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 GnG

    6 2 Отговор
    СЛОБОДАТА на СЛОВОТО, както и ПОЛИТИЧЕСКАТА СВОБОДА са ФИКЦИЯ !

    Справка "ПРОТОКОЛИ НА ЦИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ"

    "Политическата свобода е идея, но не и факт. Трябва да умеем, когато стане нужда, да използваме тази неопределена идея за примамка, с цел да привличаме народните сили и да сломяваме, когато пожелаем, една властвуваща партия. Тази задача се облекчава, ако противникът сам се е заразил от идеята за свобода, която нарича либерализъм и заради тази идея жертва силата. Тук именно ще се прояви и тържеството на нашата теория: разпуснатите от “свободата” юзди на управлението веднага, “по закона на живота”, ще се поемат и дръпнат от нова ръка. Сляпата народна сила не може нито ден да мине без ръководител. Новата власт ще заеме мястото на отслабналата от либерализма стара власт."

    Коментиран от #6

  • 3 Holy Sh1t

    17 1 Отговор
    Добре е, че има и някакво количество нормални щати. БЛМ и АНТИФА са организации които ще я унищожат тая държава.

    Коментиран от #8

  • 4 Тоа голем грозник бе

    4 3 Отговор
    А Тексас,Калифорния и въобще южните щати са откраднати от Мексико.Мексико пък е откраднато от испанците,които изклаха маите.Абе тогава се е крало повсеместно,с меч и алчност.Сега се краде електронно,колкото-толкова..

    Коментиран от #7

  • 5 От страни

    14 1 Отговор
    Тия първи ще напуснат - имат си и република Тексас.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 От страни

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тоа голем грозник бе":

    Калифорния е била руска както и Аляска и даже Хаваите.
  • 8 пределно ясно

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Holy Sh1t":

    разбрахме че всички тука на състаряваща възраст сте консервативни
    но точно поради тази "свобода на словото" се издигна човек като Адолф Хитлер
  • 9 Някой

    4 0 Отговор
    Приемам напълно премахването на цензурата в социалните мрежи (и не само там). Странно е, че я има в момента, зашото, нали живеем в демократично общество? Или само така ни втълпяват?

    Да видим как ще реагира сега "прогресивната" част от обществото. Защото това е официално признание, че има наложена цензура. До сега бяхме убеждавани, че само в страни като Русия, Китай и Северна Корея има наложена цензура...

    Браво на Тексас. Наистина там живеят свободни хора.