Last news in Fakti

10 Септември, 2021 17:05 1 778 13

Китай настоява за промяна в поведението на ЕС

  • китай-
  • ес-
  • германия

Си Дзинпин разговаря с Ангела Меркел

Китай настоява  за промяна в поведението на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Китай проведе телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи Дойче Веле.

Двамата са обсъдили международни теми. Китайският представител е призовал Германия да даде гаранции за поведението на ЕС.

Според него то трябва да е по-градивно. Очаква праволинейна политика спрямо Китай.

Мнението му е, че трябва да се разгледат обективно различията. Това ще доведе до тяхното реално премахване.

Китай и Германия трябва да повишат взаимното доверие. Китайското правителство е готово за конструктивно взаимодействие с други държави.

Дзинпин и Меркел са разгледали и актуалните международни събития.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    13 10 Отговор
    Я марш бе , уханска превъзходна мастия!
  • 2 Тайванец

    5 7 Отговор
    Ще стане, като закриете ККП-то. До тогава въз.
  • 3 Европа

    2 6 Отговор
    Кирай да си преосмисли поведението пък ще говорим
  • 4 Ерец

    1 1 Отговор
    Еми казал и е на изпроводяк “ С ваша помощ при нас в Китай 1% от населението ни т.е. ние от ККП с нашите 13-14 милиона олигарси притежаваме 30% от богатствата на страната” !

    Коментиран от #6

  • 5 6969

    2 2 Отговор
    Бабето вече не пее в хора, и да се разбереш нещо няма да е валидно, а иначе бойкот на всичко китайско!
  • 6 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ерец":

    А в САЩ как е ? Чета швейцарски доклади, че е в пъти по зле. Над пет пъти повече крайно бедни и то в страна с пет пъти по малко население и в пъти повече ресурси. Нелепо е да се обсъжда изобщо.

    Коментиран от #9

  • 7 Китай е Световна Сила

    4 1 Отговор
    а Русия още повече! Я да млъквате,нищожни ганьовчета!
  • 8 GnG

    5 0 Отговор
    Лошото е, че поведението на ЕВРОПЕЙСКИЯТ "съюз" се определя не от евръпейските държави, а от една СЕВЕРНО-АМЕРИКАНСКА държава !
  • 9 Ерец

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    В Китай само около 10-12% живеят като средностатистическия европеец.Над 600милиона имат месечни доходи под 140 долара А за останалата част на населението е като в Африка . Разликата в стандарта на живот в Китай все повече и повече се увеличава .Дискриминират селяните дошли от провинцията да търсят препитание , гонят ги от големите градове . Като им видиш гарите пълно е с такива насядали по бордюрите направо с бохчите и дисагите.Няма раници , куфари , чанти… Това как ти се струва !?

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ерец":

    Работя с китайци и съм бил в Пекин. Не е като Токио относно средния стандарт, но не е като САЩ. Доклада е швейцарски. В селяните няма нищо лошо и срамно, ако не се опитват да станат елит без определените за това качества. Това е положението. Освен това, не им и трябва да се занимават с нещо, което не могат. Видяхме какво беше положението със селския елит на Мао и какво е сега с йерархичната структура на Си. Впрочем бедните намаляват прогресивно, което за 1,3 млрд е чудо. Пишеш пълни измислици.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    .........китай е държава на хора с ЦИГАНСКИ МАНТАЛИТЕТ и функционира благодарение на чудовищни репресивни мерки, които тук в България дори и не може да си ги представим!

    Коментиран от #13

  • 12 Ерец

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Не са мои измислици , а анализ на един японски университетски преподавател !
  • 13 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Хахахаха казал го представител на най селската нация ! Ако няма контрол, навсякъде ще бъде едно и също. Простолюдието е мнозинство. В Китай са 1.3 млрд. В Индия също. Там трябва още по голям контрол.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания