Last news in Fakti

13 Септември, 2021 18:03 1 189 2

Труден отчет! Блинкън ще свидетелства два пъти пред Конгреса за изтеглянето от Афганистан

  • антъни блинкън-
  • афганистан-
  • кабул-
  • талибани

Показанията на Блинкън са едва първата стъпка от поредица изслушвания за начина, по който Съединените щати приключиха най-дългата война в историята им

Труден отчет! Блинкън ще свидетелства два пъти пред Конгреса за изтеглянето от Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще свидетелства два пъти пред Конгреса за изтеглянето на американските военни от Афганистан, съобщи Ройтерс.

Показанията на Блинкън са едва първата стъпка от поредица изслушвания за начина, по който Съединените щати приключиха най-дългата война в историята им.

Заради бързото изтегляне, което улесни връщането на талибаните на власт, републиканци вече призоваха за оставките, както на Блинкън, така и на президента Байдън, вицепрезидента Камала Харис.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Ционистче и бивш Конгрес на краварите. Ще помлеца и ще се похвали с новия тримф, на смърт и геноцид.
  • 2 Конгресът

    1 0 Отговор
    "Тони кво станА там бе?Ю
    "Ми кво, избегАхме като бити швестери"