Last news in Fakti

24 Септември, 2021 12:23 2 235 3

Северна Корея не иска да преговаря, но постави нови условия на Сеул

  • северна корея-
  • южна корея-
  • корейски полуостров

Според КНДР изявленията на Сеул, че демонстрациите на оръжия от страна на Пхенян са провокация, ще доведат до последствия, ако продължи да използва същия език

Северна Корея не иска да преговаря, но постави нови условия на Сеул - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея е готова да възобнови преговорите с Южна Корея, ако Сеул се откаже от враждебната си политика и двойните си стандарти по отношение на Пхенян.

Това обяви Ким Йо-чен, влиятелната сестра на севернокорейския комунистически вожд Ким Чен-ун, информира "Асошиейтед прес".

Думите на Ким Йо-чен са в отговор на призивите от тази седмица на южнокорейския президент Мун Дже-ин за официално обявяване на края на Корейската война от 1950-1953 г.

Тя все пак отбеляза, че предложението на южнокорейския президент било "чудесна идея".

По-рано днес заместник външният министър на Северна Корея Ри Тае-сон нарече предложението на Южна Корея "нещо преждевременно".

Миналата седмица Ким Йо-чен заплаши с пълно разрушаване на отношенията на страната ѝ с Южна Корея. Изявлението ѝ бе направено в деня, в който и двете страни проведоха тестове на балистични ракети.

Според Ким изявленията на Сеул, че демонстрациите на оръжия от страна на Пхенян са провокация, ще доведат до последствия, ако продължи да използва същия език.

"Ние не искаме това", увери тя.

Ким твърди, че Северна Корея увеличавала военните си способности за целите на самоотбраната, а не срещу някоя конкретна страна. Тя също така отбеляза, че Южна Корея също развива своите военни способности.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Настрадамус

    3 0 Отговор
    Анатолчо отивай да учиш полит икономия защото не знаеш че СК не е комунистическа държава ,нито във герба ,нито във химна ,нито знамето има комунистически символи .Или пишеш тук колкото да дразниш хората и да ги противопоставяш един на друг .Ама знай че всяване на омраза между хората е наказуему и строго от закона .

    Коментиран от #3

  • 2 ЕВРО НЮЗ

    1 0 Отговор
    ДРУГАРЯ КИМ , човекът от който силует зад океана започва да дори$ к@т😂😂😂
  • 3 само питам

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Настрадамус":

    колко мисирки има вкарани в затвора?

    докато няма, могат да си пишат колкото си искат и каквото си поискат
Новини по държави: