Last news in Fakti

24 Септември, 2021 15:30 4 582 10

Пекин публикува списък за намесата на САЩ в делата на Хонконг

  • хонконг-
  • намеса-
  • сащ-
  • китай-
  • списък-
  • злодеяния

„Чрез този списък хората също могат да видят колко абсурдни и смешни са лицемерните „двойни стандарти“, които САЩ преследват по въпросите за демокрацията, свободата, правата на човека и законността“

Пекин публикува списък за намесата на САЩ в делата на Хонконг - 1
Снимка: Shutterstock

На 24 септември Министерството на външните работи на Китай публикува списък с факти за намесата на САЩ в делата на Хонконг и подкрепата им към антикитайските сили, който излага пред света многобройните злодеяния на Вашингтон в създаването на безредици в спецрайона след 2019 г., пише радио „Китай“.

Списъкът е в пет части и изброява 102 действия на САЩ, целящи намеса в делата на Хонконг, които включват фабрикуване на свързани с територията законопроекти, своеволно налагане на санкции, отправяне на клевети срещу политиките на спецрайона, предоставяне на убежище и подкрепа на антикитайски сили и т.н. Очевидно е, че САЩ, заедно със няколко свои съюзници, открито подкрепят антикитайските сили в Хонконг и използват всички средства да очернят и осквернят политиката на китайското правителство спрямо Хонконг, крайната им цел е да ограничат развитието на Китай.

Чрез този списък хората също могат да видят колко абсурдни и смешни са лицемерните „двойни стандарти“, които САЩ преследват по въпросите за демокрацията, свободата, правата на човека и законността. Всъщност САЩ, като самозван „правозащитник“, са именно най-големият нарушител на правата на народите по целия свят. Като вземем за пример действията на американското правителство, нарушаващи правата на човека през последните шест месеца, може да се образува друг списък: неуспеха в борбата с епидемията, извършеното от американските войски убийство на цивилни афганистанци на летището в Кабул, безмилостното репатриране на голям брой гладуващи имигранти от Хаити и много други нарушения на правата на човека, добави радио "Китай".

Китай не създава проблеми, но не се страхува от провокации. Китайското правителство ще продължи да предприема всички необходими мерки срещу опитите на САЩ за намеса във вътрешните му работи и за накърняване националните му интереси и достойнство. Усилията им да ограничат развитието на Китай чрез дестабилизиране на Хонконг, неизбежно са обречени на провал. Никоя сила не трябва да подценява решителността, волята и способността на Китай да се противопостави на външната намеса.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 indianec

    12 0 Отговор
    Аааам не е вярно, китайски лъжи, щом краварите казват това е истината, друга няма, демокрация до дупка!
  • 2 Фидел

    11 0 Отговор
    Сега и Русия и Куба да изкарат по един списък и може да се превърне в бестселър от няколко тома.
  • 3 Човека Коза

    15 1 Отговор
    Обора лека-полека се разпада. Вече дори съюзниците им почнаха да проглеждат що за измекяри са. Само България и още няколко държави-пудели все още гледат с любов към тях и въртят доволно опашки, но за щастие няма да е дълго. Обора пада!
  • 4 Чичо

    13 0 Отговор
    Мда. Сега от обора ще отговорят на жълтите, че за всичко това е виновен Путин...
  • 5 The Beyonder PR

    1 10 Отговор
    Ако започнем публикуването на китайските репресии спрямо други етноси народи култури и религии в страната, ще се окаже че Китай дори без да е воювал през 200 годишната история на САЩ имат в пъти повече репресии спрямо всички останали но Китай като отвърждаващ се нов хегемон обича да приказва срещу САЩ
  • 6 The Beyonder PR

    1 8 Отговор
    Единствените грехове на САЩ е ЛГБТИ, Мултирасовото общество, лъжите в външната политика и вътрешните репресии, и твърде мултирасовите имигрантски внасяния в страната и незачитане на истинските си съюзници, за всичко друго САЩ е номер едно и ще бъде ако промени това което съм написал
  • 7 Иван

    7 2 Отговор
    Китай ли блокира Козлодуй, Белене,Южен Вражески Поток???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ббб

    2 0 Отговор
    Факти са л@йнари, пропаганди стил.
  • 10 111111

    0 0 Отговор
    Какъв списък? Заглавието ли еу ъркано?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания