Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 08:13 1 936 14

КНДР обвини Запада в двойни стандарти за правата на човека

  • северна корея-
  • пхенян-
  • ким чен ун

През последните години Пхенян засили подобни публикации, свързани с дипломатически и международни въпроси, на уебсайта на своето външно министерство

КНДР обвини Запада в двойни стандарти за правата на човека - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея в четвъртък упрекна Съединените щати и други западни държави, че имат двойни стандарти по отношение на правата на човека и расизма. Повод за изявлението стана отсъствието им от неотдавнашна среща на ООН по проблема, предаде "Йонхап".

В изявление, публикувано на уебсайта на външното министерство, Северна Корея критикува САЩ, Великобритания и други за това, че не са взели участие в среща на високо ниво в Общото събрание на ООН миналия месец за отбелязване на 20-годишнината от Дърбанската декларация и Програмата за действие, която призовава за расова справедливост.

Пхенян обвини страните, че имат най-мрачната история по отношение на расизма и защита и подобряване на правата на човека, като същевременно твърдят, че са напреднали нации и съдят останалите.

"Преди западните страни да спорят за несъществуващи проблеми с правата на човека при други, те трябва да се съсредоточат върху собствените си вътрешни дела, сред които систематичен расизъм и нарушения на правата на човека", се казва в изявлението.

През последните години Пхенян засили подобни публикации, свързани с дипломатически и международни въпроси, на уебсайта на своето външно министерство.

Служител в Министерството на обединението на Южна Корея, което се занимава с междукорейските въпроси, каза, че то продължава да следи тези съобщения, за които се смята, че отразяват възгледите на севернокорейските власти. Но служителят посочи, че подобни онлайн публикации очевидно имат по-малка тежест в сравнение с официалните изявления на министерството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волгина

    12 4 Отговор
    Така е. Българите искаме със с. Корейците. Искаме да сме свободни като тях. При нас да няма ковид и да не ни карат да се ваксинирате. Да няма зелени сертификати. С. Корейците са наши братя. 2396
  • 2 ЕВРО НЮЗ

    11 4 Отговор
    Другарю КИМ, западът е западнал много. Сложи те в малкия си джоб. Ще започваме да искаме политическо убежище в Северна Корея
  • 3 Псевдоним

    23 1 Отговор
    Прави са корейците, западните демокрации са политически системи на двойните стандарти, които не поставят в центъра човека, а капитала.
  • 4 Човека Коза

    9 3 Отговор
    Слава на династия Ким!
  • 5 фен на сидеров

    9 0 Отговор
    прав е Унчо ! при тях всички са равни - за провинения разстрелват без оглед на постове и ранг !
  • 6 Радка пиратка

    10 1 Отговор
    Северна Корея е следващият азиатски тигър. След като социализмът си отиде, ще останат свръхчовешките им трудови навици. С тях ще постигнат много, много. А за социализма ще си спомнят с носталгия и постепенно ще го превърнат в легенда. Като тук.
  • 7 ТтттТ

    18 0 Отговор
    Ким Водородния може да е всякакъв-но досега каквото и да е казал за Запада-винаги е било истина...За съжаление е прав...и вече от Космоса се вижда двойният аршин и лицемерие на "западният свят"...
  • 8 Продай България

    7 1 Отговор
    Трябва да ги ваксинираме и ги вкарваме в демокрцията
  • 9 Генчо

    5 11 Отговор
    баш северна корея да ми дига шум за правата на човека, там дето няма 1 шепа ориз на семейство
  • 10 Ким е прав

    6 3 Отговор
    Ким е прав:България тайно е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ и смачкване на психиката от страна на Спец. Службите!
  • 11 Гост

    5 6 Отговор
    Тези да се погледнат първо как живеят и тогава да говорят . Тези дни прочетох книга за живота там ,как са гласували и колко народ в измрял от глад . В периода 2000- 2003 и преди това . Да работиш без заплата това е направо е терор . Нямат ток , забранено е да се готви на електрически уреди . Сутрин стават и бършат потретите на вождовете.
  • 12 Истина

    2 0 Отговор
    Истината е най-страшното оръжие. За да разбереш истината за някого попитай неговия враг, той има най голям интерес да я открива!

    Коментиран от #13

  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истина":

    Потърси в мрежата състава "МОРАНБОН" от КНДР!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: